Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Πρωινός ελληνικός καφές  με τον γάλλο Πρόξενο στο «ΕΜΠΡΟΣ»

Πρωινός ελληνικός καφές  με τον γάλλο Πρόξενο στο «ΕΜΠΡΟΣ»

0

Πρωινό ελληνικό καφέ ήπιε ο Γάλλος Πρόξενος του Προξενείου Θεσσαλονίκης, κ. Κριστιάν Τιμονιέ στα γραφεία της εφημερίδας «ΕΜΠΡΟΣ» παρέα με τον εκδότη κ. Γιάννη Διαφωνίδη, πραγματοποιώντας μια τιμητική και φιλική επίσκεψη. Συνοδευόμενος από τον διερμηνέα του και τον οδηγό του ο κ. Τιμονιέ είχε μια πολύ φιλική συζήτηση με τον κ. Διαφωνίδη ενώ χαιρέτησε με πολύ θέρμη το προσωπικό της εφημερίδας και τους δημοσιογράφους.

Ο κ. Πρόξενος που προηγουμένως επισκέφτηκε το δήμαρχο Ξάνθης στον οποίο μάλιστα κατέθεσε πρόταση για αδελφοποίηση της Ξάνθης με πόλη της Γαλλίας για την οποία ο δήμαρχος επιφυλάχθηκε για οποιαδήποτε απάντηση καθώς και τον νομάρχη Ξάνθης, δεν έκρυψε το ενδιαφέρον του ιδίου και του Γαλλικού προξενείου για την περιοχή μας επιζητώντας σύσφιξη σχέσεων και συνεργασίας σε μια σειρά από θέματα. Επίσης μεγάλο ενδιαφέρον εκδήλωσε και για την μειονότητα και δηλωτικό τούτου είναι η συνάντηση που είχε με τους μουφτήδες Ξάνθης – Κομοτηνής,  καθώς η αρμονική συνύπαρξη των δύο διαφορετικών πολιτισμικών στοιχείων και θρησκειών αποτελεί ένα ιδιαίτερο πλεονέκτημα για την περιοχή που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον άλλων κρατών, όπως το γνωρίσαμε με επισκέψεις αμερικανών και άλλων πρέσβεων και προξένων.

Ο κ. Τιμονιέ στην Ξάνθη συναντήθηκε και με τον πρέσβη κ. Αλεξανδρή και αναχώρησε για την Κομοτηνή όπου είχε συνάντηση με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ. Πεταλωτή και Χατζηοσμάν. Να σημειώσουμε ότι ο Γάλλος Πρόξενος αυτό τον καιρό πραγματοποιεί περιοδεία σε Μακεδονία και Θράκη και επισκεπτόμενος το δημαρχείο Λιτοχώρου Πιερίας όπου είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης έκανε μεταξύ άλλων την εξής δήλωση : "Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι στην πραγματική Μακεδονία"… Πραγματικός φίλος της Ελλάδας ο Πρόξενος…

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Γ. Μανιάτης στην Ξάνθη για την Πράσινη Ανάπτυξη

Στο Nομό Ξάνθης θα &…