Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Ανοιχτή Επιστολή συμπολίτη, που  νιώθει απροστάτευτος

Ανοιχτή Επιστολή συμπολίτη, που  νιώθει απροστάτευτος

0

Μία ενδιαφέρουσα επιστολή για ένα θέμα που απασχολεί πάρα πολλούς κατοίκους του νομού μας, μας απέστειλε συμπολίτης μας.

Με την επιστολή του αυτή ζητά την προστασία από τον ίδιο τον υπουργό προστασίας του πολίτη, αφού κανείς άλλος, όπου κι αν προσέφυγε δεν έδειξε ενδιαφέρον για να λυθεί στα πλαίσια του νόμου, το πρόβλημά του.

Ζητά λοιπόν ο άνθρωπος από τον υπουργό, την προστασία του (και εκατοντάδων άλλων) από τις αυθαιρεσίες θρησκευτικών αντιπροσώπων άσχετα εάν είναι Μουσουλμάνοι ή Χριστιανοί!

Με την ευκαιρία οφείλουμε και με διευκρίνιση: Το θέμα αυτό με τα μεγάφωνα σε ναούς και τζαμιά, έχει απασχολήσει την εφημερίδα μας κατά το παρελθόν.

Επ’ αυτού λοιπόν, υπάρχει απόφαση από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας με την οποία συνιστάται στις Μητροπόλεις της χώρας να επισημάνουν στους ιερείς να μην δημιουργούν προβλήματα στους περιοίκους των ναών από την ένταση των μεγαφώνων καθώς και την ένταση των κωδωνοκρουσιών των μοντέρνων ηχητικών συστημάτων.

Τώρα κατά πόσο αυτή η απόφαση τηρείται, μάλλον όσοι ζουν κοντά σε ναό το γνωρίζουν πολύ καλύτερα.

Το κείμενο της επιστολής:

«Ανοιχτή Επιστολή

Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Ενός απροστάτευτου Πολίτη

 

Κύριε Υπουργέ

 

Μου έκανε εντύπωση ο τίτλος του Υπουργείου σας και νομίζω ότι υπάγομαι στις περιπτώσεις ενός πολίτη που χρήζει προστασίας, όπως θα σας εκθέσω παρακάτω.

Κατ’ αρχήν να σας ζητήσω συγνώμη που η επιστολή μου δεν είναι αυστηρά προσωπική αλλά κοινοποιείται και στο Τύπο.

Δυστυχώς στην Ελλάδα οι θεσμοί ξυπνούν μόνο μέσα από τα ΜΜΕ (βλ. σκάνδαλο Μονής Βατοπεδίου που αν δε τα χαλούσε ο Κοντομηνάς με τη κυβέρνηση όλα θα είχαν τελειώσει χωρίς να πάρει χαμπάρι κανένας τίποτα).

Να σημειώσω, επίσης, ότι δεν έχω τίποτα ούτε με το Μωαμεθανισμό ούτε με το Χριστιανισμό ούτε βέβαια με τη Τουρκία, την οποία όταν επισκέφθηκα πριν από 7 χρόνια (Κωνσταντινούπολη) επί τέσσερις μέρες δεν άκουσα κανένα χότζα να κραυγάζει απ τα μεγάφωνα, μπορούσα να παρακολουθήσω τηλεόραση μέσα στο ξενοδοχείο και να συζητάω χωρίς πρόβλημα να μην ακούγομαι και βέβαια να κοιμάμαι τις ώρες κοινής ησυχίας.

Δυστυχώς στη Ελλάδα, η οποία τη τελευταία δεκαετία εκσυγχρονίστηκε με μεταρρυθμίστηκε, αισθάνομαι και μου θυμίζει χώρα πέρα απ την ανατολή κάτι σαν Αφγανιστάν (κι αυτό επί Ταλιμπάν), Υεμένη ίσως αλλά όχι ευρωπαϊκό Κράτος.

Να σας εξηγήσω τώρα κ.Υπουργέ σε ποιο θέμα ζητάω τη Προστασία σας, την οποία δυστυχώς ούτε η Εισαγγελία Ξάνθης, ούτε η Αστυνομία Ξάνθης μπόρεσαν να μου παρέχουν εδώ και έξι μήνες, με κίνδυνο να κινδυνεύω να χαρακτηριστώ εγώ ως γραφικός.

Ζω, λοιπόν κ. Υπουργέ σ’ ένα χωρίο κοντά στη πόλη της Ξάνθης, στη Παλιά Χρύσα. Στο χωριό αυτό υπάρχουν πολλοί  μουσουλμάνοι αλλά και χριστιανοί.

Το χωριό αυτό έχει κι ένα τζαμί στο κέντρο του χωριού. Από το 1998 που ζω σ αυτό το χωριό άκουγα από τα μεγάφωνα του τζαμιού κάποιον να προσεύχεται αλλά η ένταση ήταν υποφερτή και δεν ήταν τόσο ενοχλητικό, θα μπορούσα να πω ότι ακουγόταν και ευχάριστα. Στην ίδια περίπου ένταση ακουγόταν και η εκκλησία του παρακείμενου χωριού Χρύσα Ξάνθης. Το τελευταίο χρόνο, όμως, η ένταση των μεγαφώνων του τζαμιού έχει αυξηθεί τόσο πολύ που μας εμποδίζει και τηλεόραση να παρακολουθήσουμε και να συζητήσουμε μέσα στο σπίτι μας. Απ’ ότι πληροφορήθηκα ο αρμόδιος του τζαμιού έβαλε επιπλέον ηχεία συναγωνιζόμενος με τα ηχεία της εκκλησίας για το ποιος θα ακούγεται πιο δυνατά.

Τηλεφώνησα πολλές φορές στην Αστυνομία αλλά η απάντηση που πήρα με  εξέπληξε, να περάσω λέει απ το Διοικητή να πιούμε καφέ και να το συζητήσουμε. Κατέθεσα και μήνυση στην Εισαγγελία Ξάνθης κατά παντός υπευθύνου η τύχη της οποίας αγνοείται.

Ερωτώ λοιπόν εσάς κ. Υπουργέ της προστασίας του Πολίτη.

Οδηγείτε τον Πολίτη στην αυτοδικία ή όχι όταν δεν προστατεύετε ως Πολιτεία στοιχειώδη δικαιώματα του Πολίτη;

Πως μπορεί να αντιδράσει ένας Πολίτης όταν οποιοσδήποτε αυτόκλητος υπηρέτης οποιουδήποτε θεού παραβιάζει κατά βάναυσο τρόπο τη προσωπική γαλήνη και ηρεμία των πολιτών;

Ελπίζω να μη καλέσετε κι εσείς για καφέ στο γραφείο σας να τα πούμε.

Ελπίζω να ζήσω σε μια χώρα που θα υπάρχουν άνθρωποι και ανθρώπινα δικαιώματα πέρα και πάνω από θρησκείες.

Είμαι βέβαιος ότι οποιοσδήποτε θεός θα εξεγειρόταν αν κάποιοι αυτόκλητοι εκπρόσωποί του, εκμεταλλευόμενοι τη σύγχρονη τεχνολογία, έμπαιναν αυθαίρετα στα σπίτια των ανθρώπων και εμπόδιζαν στοιχειώδεις λειτουργίες τους. Μου έλεγε πρόσφατα μια μάνα ότι ξυπνάει το παιδί της και κλαίει από την ένταση του τζαμιού.

Ισχύει διαφορετικό δίκαιο για οποιονδήποτε ιδιώτη ή επιχειρηματία που αν σε ώρες κοινής ησυχίας διαταράσσει την ηρεμία των πολιτών βρίσκεται στο αυτόφωρο;

Να το πάρω απόφαση ότι ζούμε σ’ ένα θεοκρατικό κράτος που οι Νόμοι ισχύουν για όλους τους εκτός από όσους δηλώνουν εκπρόσωποι κάποιου θεού;

 

Για την αντιγραφή Μαυρομάτης Δημήτρης.»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η σειρά της Ανδρέου Δημητρίου ν’ αναπλαστεί

Το είπε και το έκα&#…