Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Πανέτοιμο το  νέο κτίριο, εκκρεμεί η αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου

Πανέτοιμο το  νέο κτίριο, εκκρεμεί η αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου

0

Με πυρετώδεις διαδικασίες συνεχίζονται καθημερινά οι εργασίες αποκατάστασης στο κτίριο του Καπνικού Σταθμού, όπου θα εγκατασταθεί τελικά  η Δημοτική Αστυνομία Ξάνθης.

Το κτίριο, το οποίο ανακατασκευάστηκε καθώς και όλα τα διπλανά οικόπεδα ανήκουν πλέον στο Δήμο Ξάνθης, καθώς παραχωρήθηκαν από το Υπουργείο Γεωργία στο Δήμο, κατά την περίοδο που ο Αλέξανδρος Κοντός ήταν Υφυπουργός Γεωργίας.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης δηλώνει αποκλειστικά στο “E”: «Το πρώτο κτίριο είναι πανέτοιμο, απομένουν βέβαια για ανακατασκευή και τα διπλανά κτίρια τα οποία δεν έχουν φτιαχτεί ακόμη, και αυτό θα γίνει αργότερα. Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά!

Μέχρι τις αρχές του νέου έτους το κτίριο θα λειτουργεί κανονικά, το μόνο που απομένει είναι η προμήθεια του εξοπλισμού. Οι τελικές εργασίες γίνονται για τη διευθέτηση του περιβάλλοντος χώρου, θα πραγματοποιηθεί ασφαλτόστρωση σε όλο το χώρο και θα φτιαχτούν φρεάτια για τα όμβρια ύδατα ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στο μέλλον.»

Η Δημοτική Αστυνομία θα έχει επιτέλους ένα δικό της χώρο για να στεγαστεί το προσωπικό και τα οχήματα που απαρτίζουν την Υπηρεσία. Στο υπόγειο του νέου κτιρίου θα στεγαστούν τα αρχεία της υπηρεσίας, στο ισόγειο θα βρίσκεται το προσωπικό και διάφορα αναγκαία γραφεία και στον πρώτο όροφο θα βρίσκονται γραφεία,  αλλά και το γραφείο του Αντιδημάρχου Ξάνθης και υπευθύνου για τη Δημοτική Αστυνομία Ξάνθης κ. Λεωνίδα Κωνσταντινίδη.

Το προσωπικό που θα φιλοξενηθεί στο ανακατασκευασμένο κτίριο θα είναι περίπου 18 με 20 άτομα τα οποία απαρτίζουν την υπηρεσία , από πλευράς αστυνόμευσης και ελεγχόμενης στάθμευσης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου Ξάνθης, οι εργασίες για την ανακατασκευή των διπλανών κτιρίων θα συνεχιστούν, και στα υπόλοιπα κτίρια, τα οποία δεν θα χρησιμοποιηθούν από τη Δημοτική Αστυνομία, θα στεγαστούν όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες τα Συνεργεία του Δήμου Ξάνθης, τα οποία αυτή τη στιγμή στεγάζονται στον χώρο μεταξύ της Δ.Ε.Η. και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης.

Τα όνειρα του Δημάρχου Ξάνθης κ. Στυλιανίδη συνεχίζονται, καθώς με την μεταφορά των παραπάνω Υπηρεσιών, έχει στη διάθεση του ένα πολύ μεγάλο χώρο σε κεντρικό σημείο της Ξάνθης, πολύ κοντά στην πολυσυζητημένη κεντρική πλατεία, στο παζάρι αλλά και στις καφετέριες της πόλης, το οποίο σκέφτεται να εκμεταλλευτεί κατάλληλα.

Στον χώρο, οποίος θα παραμείνει κενός ο Δήμαρχος Ξάνθης σκέφτεται να κατασκευάσει ένα μοντέρνο πάρκινγκ ΙΧ αυτοκινήτων, που την εκμετάλλευση και τη διαχείριση θα έχει ο Δήμος Ξάνθης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ικανοποιημένοι οι επαγγελματοβιοτέχνες του Νομού

Οι δύο τροπολογί^…