Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009  ‘Ασταμάτητος αγωνιστής της ΝΔ ο Σταμάτης’

 ‘Ασταμάτητος αγωνιστής της ΝΔ ο Σταμάτης’

0

Πολλά συγχαρητήρια και ευχές για καλό αγώνα έλαβε ο υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Σταμάτης Σταματιάδης, που πραγματοποίησε τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στην οδό Γεωργίου Σταύρου, στο κτίριο Αναστασιάδη το απόγευμα της Δευτέρας, με την παρουσία του Νομάρχη Ξάνθης Γιώργου Παυλίδη, τω συνυποψήφιων του, Αλέξανδρου Κοντού και Γεωργίας Ανδρέου, του δήμαρχου Σταυρούπολης, Γιώργου Καρασακαλίδη, του δήμαρχου Βιστονίδας, Νίκου Ζλάτκου, του αντιδημάρχου Δημήτρη Παπασταματίου, αντινομαρχών, δημοτικών και νομαρχιακών συμβούλων, της οικογενείας του υποψηφίου και φίλων του.

Οι παρευρισκόμενοι τον συνεχάρησαν για την απόφασή του να πολιτευτεί, ενώ τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που πήραν το λόγο, ο ένας μετά τον άλλο τον αποκαλούσαν ‘αγωνιστή’ που με προθυμία δέχτηκε να υπηρετήσει την παράταξη στη δύσκολη στιγμή. Γι’ αυτή του την επιλογή, ο Στέλιος Μωραΐτης, πρόεδρος της ΝΟΔΕ, τον ευχαρίστησε εγκάρδια, ο συνυποψήφιός του Αλέξανδρος Κοντός τον αποκάλεσε ‘παλικάρι’ που ‘δε δείλιασε και μπήκε στη φωτιά, στο αγώνα μέρα-νύχτα για να υπηρετήσει την παράταξη’, ο Νομάρχης δήλωσε ότι η απόφαση είναι προς τιμήν του δεδομένης της κρίσιμης στιγμής, ενώ ο αντιδήμαρχος  Δ. Παπασταματίου χαρακτήρισε θαρραλέα την επιλογή του να στηρίξει τη Νέα Δημοκρατία με αυτό τον τρόπο.

Ο Αλέξανδρος Κοντός στην ομιλία του, με εμφανή την αίσθηση να μεταδώσει ενθουσιασμό στους επιφυλακτικούς Νεοδημοκράτες, μετέφερε το κλίμα εξ Αθηνών και ανέφερε ότι οι τελευταίες πληροφορίες του από την περιοδεία του Καραμανλή, που όπως σημείωσε ‘οργώνει την Ελλάδα’, είναι ότι η συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας ανεβαίνει, ενώ η ψαλίδα όσο πάει κλείνει. Γι’ αυτό και κάλεσε τους οπαδούς της παράταξης σε ασταμάτητο αγώνα: «η μάχη πλέον δίνεται σπίτι-σπίτι, καφενείο-καφενείο, χωριό-χωριό, δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Υπάρχει χρόνος για να έχουμε νίκη της Νέας Δημοκρατίας και του Καραμανλή!»

Ο Νομάρχης από το βήμα επεσήμανε ότι οι σύνθετες προκλήσεις της χώρας μας, λόγω της κρίσιμης περιόδου απαιτούν υπευθυνότητα και μια κυβέρνηση που να τολμά να λέει την αλήθεια: «όλοι πρέπει να στηρίξουμε τον ηγέτη μας, τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος με θάρρος, δύναμη και αποτελεσματικότητα θα πάει τη χώρα μπροστά. Σ’ αυτή τη μάχη συμπαρατάχθηκε και ο Σταμάτης και είναι ευθύνη όλων μας να μη λείψει κανείς απ’ αυτή την προσπάθεια».

Ο κ. Παπασταματίου μετέφερε τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς του δημάρχου, Μιχάλη Στυλιανίδη, ο οποίος δεν παρέστη λόγω της ταυτόχρονης διεξαγωγής της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Ξάνθης.

Ο υποψήφιος βουλευτής κάλεσε όλους τους Νεοδημοκράτες να στηρίξουν την παράταξη τονίζοντας ότι η επιλογή της 4ης Οκτωβρίου, της ημέρας που αποτελεί επέτειο της ίδρυσης της παράταξης από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, πρέπει να δώσει τη νίκη στη Νέα Δημοκρατία γιατί «η αντιμετώπιση της κρίσης είναι το ζητούμενο αυτής της προεκλογικής περιόδου» και στη συνέχεια επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας το ότι το πρόγραμμα των 100 ημερών είναι ανεφάρμοστο και ότι οι προτάσεις για την είσπραξη των ανείσπρακτων φόρων δε είναι πραγματοποιήσιμες. Τονώνοντας το αίσθημα των δυσαρεστημένων γαλάζιων ο Σταμάτης Σταματιάδης επεσήμανε: «ξέρω τα προβλήματά σας, ξέρω τη δυσαρέσκειά σας, έγιναν πράγματα που μας πλήγωσαν, αλλά έγιναν και πολλά βήματα μπροστά από τη Νέα Δημοκρατία. Το αποτέλεσμα είναι αναστρέψιμο και τα μηνύματα νικηφόρα». Σχετικά με τη δική του απόφαση να πολιτευτεί, συστρατευόμενος την τελευταία στιγμή, ανέφερε: «στα δύσκολα φαίνεται ο ενθουσιασμός, η όρεξη, η δουλειά, η θέληση της προσφοράς, όπως λέει και ο λαός στα δύσκολα φαίνονται οι φίλοι. Με σύνθημα ‘ένας σταυρός, ένα βήμα μπροστά για την Ξάνθη’, απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους δηλώνοντας: «δεσμεύομαι να τιμήσω την εμπιστοσύνη σας με σκληρή δουλειά, συνέπεια και αποτελεσματικότητα, με πίστη στις αρχές της παράταξής μας».

 

 

Ελένη Διαφωνίδου

elenidfn@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Γ. Μανιάτης στην Ξάνθη για την Πράσινη Ανάπτυξη

Στο Nομό Ξάνθης θα &…