Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Μία πολύπλευρη παρουσίαση της γυναίκας

Μία πολύπλευρη παρουσίαση της γυναίκας

0

Από το περασμένο Σάββατο 9 Μαΐου 2009, μέχρι και την Κυριακή 31 Μαΐου 2009, θα παρουσιάζεται στον χώρο προβολής «Ορφέως 20» της πόλης μας η έκθεση των εικαστικών έργων δέκα καλλιτεχνών, από την πόλη μας και όχι μόνο, με τον γενικό τίτλο «Γυναίκα».
Στην έκθεση εκτίθενται έργα ζωγραφικής, σχεδίου, γλυπτικής και κεραμικής με κοινό σημείο αναφοράς τους ένα από τα πιο αγαπημένα θέματα των καλλιτεχνών ανά τον κόσμο: την γυναίκα. Η παρουσίασή της μέσα από τα έργα των καλλιτεχνών, πέρα από την ποικιλία των μέσων που αυτή έγινε, αντικατοπτρίζει και τις διαφορετικές οπτικές γωνίες από τις οποίες αποτυπώθηκε από τον κάθε καλλιτέχνη. Από τις «σεμνές», σχεδόν εξαϋλωμένες μορφές των έργων του κ. Κώστα Καρακίτσου, μέχρι τις πλέον «ελευθεριάζουσες» και προκλητικές απεικονίσεις των σχεδίων του κ. Νίκου Κρυωνίδη, ο επισκέπτης της έκθεσης θα βρεθεί αντιμέτωπος όχι μόνο με τις οπτικές των καλλιτεχνών αλλά και με την δική του, προσωπική σκοπιά, μέσα από την οποία αντιλαμβάνεται την γυναικεία παρουσία.
Αυτό μάλιστα που αξίζει να σημειωθεί, πέρα από την αυτόνομη αισθητική αξία των έργων που εκτίθενται, είναι το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας το οποίο φαίνεται να έχει κεντρίσει η θεματολογία της έκθεσης, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, οι οποίοι επισκέπτονται τον χώρο της έκθεσης, στην Παλιά Πόλη.
Θα πρέπει επίσης ν’ αναφέρουμε ότι στην έκθεση φιλοξενούνται έργα τόσο καλλιτεχνών που βρίσκονται και εργάζονται ή που έχουν ζήσει στην πόλη μας, όπως οι κύριοι Αντώνης Κουτσούμπας, Στέργιος Κεμανετζής,η κα Ελένη Κορωνάκη, καθώς και ο κ. Νίκος Κρυωνίδης, όσο και έργα καλλιτεχνών από την Θεσσαλονίκη (κ. Φίλιππος Μάνος, κ. Γιώργος και κα Φλοριάννα Ηλιοπούλου, κ. Γιάννης Βούρος), την Καβάλα (κ. Κώστας Καρακίτσος) ή ακόμη και το εξωτερικό (η γερμανο – φινλανδή κα Carita Schmidt, υπεύθυνη του «Σουηδικού Σπιτιού» τέχνης στην Καβάλα).

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η σειρά της Ανδρέου Δημητρίου ν’ αναπλαστεί

Το είπε και το έκα&#…