Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Μια φωτοβολίδα μες στην νύχτα σκάει…

Μια φωτοβολίδα μες στην νύχτα σκάει…

0

Μια φωτοβολίδα μες στην νύχτα σκάει …την Πέμπτη στις 11.30  στα ανοιχτά μεταξύ Σαμοθράκης και Θάσου και αμέσως σήμανε συναγερμός στα Λιμεναρχεία Λάγος – Θάσου – Σαμοθράκη καθώς και στο Κέντρο Επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας που έχει και την ευθύνη του συντονισμού των ενεργειών σε περιπτώσεις ανεύρεση ναυαγών.

Δεν βρέθηκε ούτε ναυάγιο ούτε ναυαγοί

Σύμφωνα με πληροφορίες μας από περιπλέον σκάφος  ειδοποιήθηκαν τα Λιμεναρχεία και το ίδιο πήρε σήμα να πλεύσει στο σημείο που έπεσε η φωτοβολίδα. Παράλληλα έγινε μια μεγάλη κινητοποίηση με σκάφη του Λιμενικού από τη Σαμοθράκη ενώ από το Λιμεναρχείο Λάγος υπήρξαν περιπολίες στην ακτή. Στην περιοχή έπλεαν άνεμοι 6 – 7 μποφόρ υπήρχε θαλασσοταραχή γεγονός που δυσκόλευε τις έρευνες.  

 Μετά από ώρες έρευνας και αφού δεν βρέθηκε κανένα δείγμα ότι υπήρχε ναυάγιο ή ναυαγοί οι έρευνες σταμάτησαν το πρωί της Πέμπτης (χθες).

Από το Λιμεναρχείο Σαμοθράκης πιθανολογούν ότι η φωτοβολίδα δεν είχε την έννοια του κινδύνου ναυαγίου αλλά ότι μάλλον έπεσε τυχαία είτε (που είναι και το χειρότερο) κάποιος την έριξε για …πλάκα από κάποιο σκάφος το οποίο και έφυγε αμέσως χωρίς να γίνει αντιληπτό.

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Πρώτη προτεραιότητα ο κοινωνικός τομέας»

Το νέο βρεφονηπι^…