Μελωδικό ταξίδι στο παρελθόν!

0

Μια μελωδική απόδραση από την καθημερινότητα και μια νότα αισιοδοξίας, ξενοιασιάς, κεφιού πρόσφερε η πολιτιστική – καλλιτεχνική εκδήλωση δύο χορωδιών – της χορωδίας «Γρηγόρης Λεοντιάδης ΚΑΠΗ Ξάνθης και της χορωδίας ΚΑΠΗ Ιάσμου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης και διοργανώθηκε από την ΔΕΑΞ και την χορωδία του ΚΑΠΗ Ξάνθης, ενώ εντάσσεται στα πλαίσια των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών. Οι δύο χορωδίες υπό τη διεύθυνση του κ. Πέτρου Δημητριάδη (ΚΑΠΗ Ξάνθης) και Μιχαηλίδου Κυριακής (ΚΑΠΗ Ιάσμου) ταξίδεψαν μελωδικά το κατάμεστο από κοινό αμφιθέατρο, και παρουσία του προέδρου της ΔΕΑΞ κ. Φανουράκη, του προέδρου της ΔΕΥΑΞ κ. Τσέπελη, του αντιδημάρχου στα ΚΑΠΗ κ. Παπασταματίου στα μαγικά μονοπάτια του παλιού και νέου ελληνικού τραγουδιού. Τραγούδια όπως: «Το μινόρε της Αυγής» ή «Το τραμ το τελευταίο» του Α. Σακελάριου και Μιχάλη Σογιούλ επανέφεραν στην μνήμη των παλιότερων το άρωμα των νιάτων τους. Μια μελωδική ευχάριστη περιπλάνηση στο παρελθόν!
Η Χορωδία του ΚΑΠΗ Ξάνθης
Η χορωδία "Γρηγόρης Λεοντιάδης" του Κ.Α.Π.Η. Δήμου Ξάνθης είναι ένα 35μελές σχήμα από άνδρες και γυναίκες. Είναι η συνέχεια της φημισμένης "Μαντολινάτας", μερικά από τα σημερινά μέλη της υπήρξαν και μέλη της "Μαντολινάτας". Η χορωδία του Κ.Α.Π.Η. Ξάνθης έχει επισκεφτεί πολλές πόλεις της πατρίδας μας και έχει κάνει επιτυχείς εμφανίσεις με χοράρχη τον κ. Πέτρο Δημητριάδη και συνοδεία ακορντεόν τον κ. Δημήτρη Μαυρόπουλο.
Η Χορωδία του ΚΑΠΗ Ιάσμου
Η χορωδία δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2002 με τις προσπάθειες του Δήμου , των μελών της χορωδίας και τις ευχές του κόσμου. Η χορωδία αποτελούμενη από 25 άτομα όλα μέλη του Κ.Α.Π.Η. συνεχίζει με επιτυχία για 8η χρονιά συμμετέχοντας σε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Ιάσμου, του Ν. Ροδόπης και των γειτονικών Νομών. Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει τραγούδια που καλύπτουν όλους τους μουσικούς χώρους, δημοτικά, παραδοσιακά ,λαϊκά, έντεχνα παλαιών και σύγχρονων συνθετών. Υπεύθυνη της διδασκαλίας και διεύθυνσης της χορωδίας είναι η κ. Κυριακή Μιχαηλίδου, πτυχιούχος μονωδίας και διεύθυνσης χορωδίας. Στο πιάνο είναι η Αναστασία Μιχαηλίδου διπλωματούχος πιάνου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παράνομος 17χρονος Αλβανός μετέφερε 5 Πακιστανούς

Συνελήφθη 17χρονο …