Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Μείον το ταμείο των εμπόρων – Συν το ταμείο των κρεοπωλών

Μείον το ταμείο των εμπόρων – Συν το ταμείο των κρεοπωλών

0

«Κάνουν ταμείο» οι έμποροι και οι καταστηματάρχες της πόλης αποτιμώντας τους τζίρους τους στην περίοδο των γιορτών του Πάσχα και το βρίσκουν…μείον! Κοινή συνισταμένη της αποτίμησης της αγοραστικής κίνησης από τους εκπροσώπους τους – πρόεδρο του Εμπορικού συλλόγου κ. Αλεξιάδη και ΟΕΒΕ κ. Τσιακίρογλου – είναι ότι η αγορά δεν δούλεψε κατά τα αναμενόμενα, κυρίως στα εμπορικά καταστήματα ένδυσης υπόδησης, είδη δώρων αλλά κυριολεκτικά …ξεπούλησαν τα καταστήματα με είδη τροφίμων και τα κρεοπωλεία, γεγονός που υποδηλώνει ότι η …κρίση δεν επηρέασε το Πασχαλινό τραπέζι …παρά μόνο την γκαρνταρόμπα!
«Παρότι οι τιμές είναι πολύ καλές και η αγορά της Ξάνθης που θεωρούνταν ακριβή έχει φτάσει να είναι εφάμιλλη της αγοράς της Θεσσαλονίκης τις ημέρες της Μ. Εβδομάδας δεν κινήθηκε αναλόγως. Τα απογεύματα της Μ. Πέμπτης και Μ. Παρασκευής ήταν άδεια. Το ίδιο και το Μ. Σάββατο. Είναι φανερό ότι έχει μειωθεί πολύ η καταναλωτική δύναμη του κόσμου. Στο νομό μας έκλεισαν εργοστάσια, έγιναν απολύσεις, δεν υπάρχει οικοδομική δραστηριότητα, όλα αυτά έχουν επίπτωση στην αγορά , πλήττουν τον εμπορικό κόσμο. Προσπαθούμε να αντέχουμε αλλά ως πότε…», τονίζει ο κ. Αλεξιάδης.
«Ο Έλληνας έχει αποδείξει ότι δεν κάνει κράτει στο πασχαλινό τραπέζι αλλά το εμπόριο έχει δεχτεί καίριο πλήγμα. Τα μαγαζιά που δούλεψαν αυτές τις μέρες ήταν τα καταστήματα τροφίμων, τα κρεοπωλεία, τα αρτοποιεία και αυτά με πασχαλινά είδη. Δεν δούλεψαν τα καταστήματα ένδυσης – υπόδησης», εκτιμά ο κ. Τσιακίρογλου
«Δουλέψαμε υπερβολικά καλά. Η κίνηση στα κρεοπωλεία και στα καταστήματα τροφίμων θύμιζε άλλες δεκαετίες. Ο κόσμος έχει κάνει στροφή στο παραδοσιακό κρεοπωλείο. Και ο Ξανθιώτης έχει αποδείξει ότι τηρεί την παράδοση και δεν κάνει τσιγγουνιές στο πασχαλινό τραπέζι. Μπορεί να μείωσε τις αγορές του σε ρούχα και παπούτσια αλλά όχι σε τρόφιμα και κρέατα», επισημαίνει ο πρόεδρος των κρεοπωλών κ. Γιώργος Μπατζακίδης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκπαίδευση αλά πολωνικά

«Με υποδέχτηκαν μ …