Το «πράσινο» 3ο Λύκειο!

0

Καραγιαννίδου: «Τα παιδιά του σχολείου βοήθησαν πολύ στη δενδροφύτευση»
Διευθυντής του 3ου Λυκείου, κ. Τσεντικόπουλος: «Τα παιδιά μας έχουν ανεπτυγμένη περιβαλλοντική συνείδηση»

Επιχείρηση εξωραϊσμού του αύλειου χώρου αλλά και αποκατάστασης του περιβάλλοντα μετά την κοπή των δέντρων προκειμένου να κτιστεί το 3ο λύκειο – θέμα που είχε πολλές αντιδράσεις κυρίως από κατοίκους της περιοχής – έχει αναλάβει το τμήμα Πρασίνου του Δήμου Ξάνθης, σε συνεργασία με τον διευθυντή του Λυκείου κ. Τσεντικόπουλο – κατόπιν αιτήματος του – και τα παιδιά που φοιτούν εκεί. Έτσι την Παρασκευή 8 Μαΐου στις 11π.μ. πραγματοποιήθηκε η τελευταία φάση της δενδροφύτευσης παρουσία του δημάρχου κ. Στυλιανίδη, της αρμόδιας αντιδημάρχου κας Καραγιαννίδου, του διευθυντή σχολείου κ. Τσεντικόπουλου και των παιδιών του λυκείου.
Το «πράσινο» 3ο Λύκειο
«Ήταν μια υπόσχεση που είχαμε δώσει κόβοντας τα δέντρα που υπήρχαν στο χώρο για να δημιουργηθεί το 3ο Λύκειο. Είπαμε τότε ότι αμέσως μετά θα φυτέψουμε πολύ περισσότερα δέντρα και θάμνους ώστε αυτό το χώρο να τον κάνουμε ακόμη ομορφότερο απ’ αυτόν που προϋπήρχε. Ελπίζω ότι αυτοί που είχαν αντιδράσει τότε να νιώθουν ικανοποίηση γιατί εμείς τα λόγια μας τα κάνουμε έργα» τόνισε ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Στυλιανίδης.
3 Κυπαρίσσια το σήμα του 3ου Λυκείου
Η κα Καραγιαννίδου μας ενημέρωσε λεπτομερώς για τη δενδροφύτευση στο 3ο Λύκειο. Συγκεκριμένα, συνολικά έχουν φυτευτεί 300 δέντρα: Άγριες ακακίες, πλατάνια καλλωπιστικές δαμασκηνιές, ιτιές, φλαμουριές, ακακίες Κωνσταντινουπόλεως λιγοστόδενδρα, τόσο μέσα στην αυλή όσο και γύρω από το σχολείο. Επίσης σε περίοπτη θέση της αυλής έχουν φυτευτεί 3 κυπαρίσσια ορθόκλαδα που θα συμβολίζουν το 3ο Λύκειο, ενώ 150 συνολικά θάμνοι με σπάρτα, αγγελικές, ορτανσίες, λιγούστρα, έχουν φυτευτεί στα παρτέρια.
«Τα παιδιά του σχολείου βοήθησαν πολύ στη δενδροφύτευση. Πιστεύω ότι έχουν και παιδεία και οικολογική συνείδηση και θα φροντίζουν τα δέντρα. Το πράσινο είναι υπόθεση όλων μας…» τόνισε η κα Καραγιαννίδου επαναφέροντας στην μνήμη της το θλιβερό περιστατικό της καταστροφής των 17 δέντρων στην οδό Τσιμισκή που έκανε αίσθηση στην τοπική κοινωνία. Να σημειώσουμε ότι η κα Καραγιαννίδου έχει καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων όμως ακόμη δεν έχει συλληφθεί κανένας από τα δύο άτομα που ευθύνονται για την καταστροφή.
Τα παιδιά του 3ου Λυκείου αγαπούν το πράσινο
«Τα παιδιά μας έχουν ανεπτυγμένη περιβαλλοντική συνείδηση. Υπάρχουν τα περιβαλλοντικά προγράμματα στα οποία πάρα πολλά παιδιά συμμετέχουν. Είναι άλλωστε σ’ ένα χώρο όπου έχουν το έρεισμα να αγαπούν τη φύση και επιπλέον να ασχολούνται με τέτοιου είδους δραστηριότητες», επισημαίνει ο διευθυντής του 3ου Λυκείου κ. Τσεντικόπουλος, τονίζοντας παράλληλα ότι το σχολείο που λειτουργεί φέτος για πρώτη χρονιά είναι πλήρως ολοκληρωμένο τόσο από κτιριακές υποδομές όσο και από εξοπλισμό. Πρόκειται για ένα σχολείο – κόσμημα τόσο από άποψη λειτουργικότητας όσο και από της προνομιακής του θέσης αφού είναι χωμένο κυριολεκτικά μέσα στο πράσινο και με τις δενδροφυτεύσεις από το τμήμα πρασίνου γίνεται ακόμη πιο …πράσινο!

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παρασκευή 19 και Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

school is over ? school is open !Τα σχολεία &…