Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 «Ακέφαλη» η ΣΕΚΑΠ μέχρι να οριστεί νέος διοικητής της ΑΤΕ

«Ακέφαλη» η ΣΕΚΑΠ μέχρι να οριστεί νέος διοικητής της ΑΤΕ

0

Με πλήρη απαρτία ξεκίνησε η έκτακτη γενική συνέλευση της ΣΕΚΑΠ στην αίθουσα συνεδριάσεων της εταιρείας, την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στις 11 π.μ. που είχε ως μοναδικό θέμα την εκλογή νέου Διοικητικού συμβουλίου.

Αναβολή της εκλογής νέου Δ.Σ. στη ΣΕΚΑΠ ζήτησε η ΑΤΕ

Εκπρόσωποι των μετόχων – της ΑΤΕ, της ΣΕΚΕ (κ. Ταρενίδης) των ΕΑΣ, του σωματείου της ΣΕΚΑΠ – υπηρεσιακοί παράγοντες καθώς και ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος της εταιρείας κ. Παππάς και Ράπτης αντίστοιχα άπαντες παρόντες και η προβλεπόμενη διαδικασία για την εκλογή νέου Δ.Σ. τηρήθηκε στο έπακρο. Έτσι ορίστηκε πρόεδρος και γραμματέας καθώς και 2 ψηφοσυλλέκτες.

Νέα συνέλευση την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009 στις 11 π.μ. 

Όμως η εκλογική διαδικασία δεν τελεσφόρησε καθώς κατατέθηκε από τον Διευθυντή της ΑΤΕ Ξάνθης κ. Δημήτρη Χαριστό ( ΑΤΕ, μεγαλομέτοχος με 44% μετοχικό κεφάλαιο στη ΣΕΚΑΠ) αίτημα για αναβολή της συνέλευσης και σύγκλιση νέας με το ίδιο θέμα την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009 στις 11 π.μ. Το Δ.Σ. της ΣΕΚΑΠ αποδέχτηκε το αίτημα της ΑΤΕ με την επισήμανση ότι δεν θα αποσταλούν στους μετόχους και στα Μ.Μ.Ε.  νέες προσκλήσεις με την νέα ημερομηνία της συνέλευσης.

Να σημειώσουμε το αίτημα της ΑΤΕ ήταν ήδη γνωστό στους μετόχους και στους υπηρεσιακούς παράγοντες της εταιρείας και η αιτιολογία του έγκειται στο γεγονός ότι δεν έχει οριστεί ακόμη από την νέα κυβέρνηση νέος διοικητής της ΑΤΕ και συνεπώς δεν υπάρχει πρόταση της ΑΤΕ για νέο πρόεδρο της ΣΕΚΑΠ. Διάφορες φήμες που ακούστηκαν που φέρουν ως νέο πρόεδρο της ΣΕΚΑΠ τον κ. Χρίστο Πούλιο απορρίπτονται ως αναληθείς και μάλιστα  «εκ του πονηρού»  από τον ίδιο    

Να σημειώσουμε επίσης ότι μυστήριο παραμένει η στάση της ΣΕΚΕ και ποιον θα προτείνει για αντιπρόεδρο καθώς θεωρούνται ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα ( π.χ. έως και τον κ. Ράπτη!).

Λήξαν το θέμα με τα «παραποιημένα πρακτικά και τις πλαστογραφημένες υπογραφές»

«Φραγή» μπήκε στο θέμα που δημιουργήθηκε με τις προεκλογικές μετατάξεις αναβαθμίσεις προσωπικού στη ΣΕΒΑΘ, τα «παραποιημένα πρακτικά και τις πλαστογραφημένες υπογραφές», σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα των προέδρων των σωματείων. Τούτο διαβεβαίωσε  στο «Ε» τόσο ο πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ κ. Παππάς όσο και ο πρόεδρος του ενός σωματείου κ. Λειβαδίτης τονίζοντας και οι δύο ότι μετά την εντολή της ΑΤΕ ότι ανακαλούνται όλες οι αποφάσεις του Δ.Σ. δεν υπάρχει κανένα θέμα. Προφανώς δεν δόθηκε συνέχεια προκειμένου να μην ζημιωθεί η εταιρεία.

«Εξομολόγηση» Παππά

«Αποχωρώ με τις καλύτερες εντυπώσεις για την κοινωνία της Ξάνθης, για τον κόσμο της ΣΕΚΑΠ, καθώς και με πολλές εμπειρίες από τη 5ετή διαχείριση της οικονομικής πορείας της εταιρείας», δήλωσε στο «Ε» ο πρόεδρος κ. Παππάς, ο οποίος αν  όλα δρομολογηθούν σύμφωνα με τις καθορισθείσες χρονολογίες παραδίδει στις 10 Δεκεμβρίου. Παραδέχτηκε ότι υπήρξαν γι’ αυτόν δύσκολες μέρες, ότι λοιδορήθηκε, ότι ήρθε αντιμέτωπος μ’ ένα αντίξοο περιβάλλον και χρειάστηκε να συγκρουστεί ωστόσο σημείωσε ότι προσπάθησε να νοικοκυρέψει την εταιρεία, να μειώσει τις δαπάνες, να εξορθολογήσει τα οικονομικά της και να της δώσει προοπτική. Είχε ν’ αντιπαλέψει όμως  – πρόσθεσε – μ’ ένα δυσμενές διεθνές αντικαπνιστικό περιβάλλον (αντικαπνιστική εκστρατεία της Ε.Ε., κατάργηση των διαφημίσεων, αντικαπνιστικός νόμος κ.λ.π.) που αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των εξαγωγών και των πωλήσεων.

Αύξηση του φόρου στα τσιγάρα κατά 40% – Στην Ελλάδα το 2018

 Και για του λόγου το αληθές να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με νέες πληροφορίες:  την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε τσιγάρα κατά 40%, αποφάσισαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η απόφαση αυτή εντάσσεται -επισήμως- στο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας και αναμένεται να πλήξει τις καπνοβιομηχανίες, όπως εκτιμούν πολλοί αξιωματούχοι στην ΕΕ. Με τη συμφωνία, που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2014, ο ελάχιστος φόρος θα αυξηθεί στα 90 ευρώ ανά 1.000 τσιγάρα και όχι χαμηλότερα από το 60% της τιμής πώλησης, έναντι 64 ευρώ ανά 1.000 τσιγάρα και όχι κάτω από το 57% της τιμής πώλησης που ισχύει σήμερα. Αυτή είναι η συμβιβαστική πρόταση που κατέθεσε η σουηδική προεδρία στο Ecofin, ενώ υπήρξαν αρκετές αντιδράσεις, και από την ελληνική πλευρά. Σε ό,τι αφορά τις χώρες που αποκλίνουν, όπως η Ελλάδα, η πρόταση προέβλεπε μεταβατική περίοδο προσαρμογής έως το 2018.

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο ιός Η1Ν1 δεν έχει επισκεφτεί την Ξάνθη

Τέσσερις ασθενεί…