Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Οι συνταξιούχοι του ΗΣΑΠ «υιοθέτησαν» τα παιδιά του Γυμνασίου Σμίνθης

Οι συνταξιούχοι του ΗΣΑΠ «υιοθέτησαν» τα παιδιά του Γυμνασίου Σμίνθης

0

Θεσμός έχει γίνει πλέον η βράβευση των αριστούχων μαθητών του Γυμνασίου Σμίνθης από το Σωματείο Συνταξιούχων  Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων Αθηνών -Πειραιώς (ΗΣΑΠ). Έτσι και φέτος την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου επισκέφτηκαν το Γυμνάσιο Σμίνθης για μια ακόμα φορά μέλη του Σωματείου ΗΣΑΠ και σε μια τελετή «χωρίς τυμπανοκρουσίες και φανφάρες» όπως σημειώνει ο διευθυντής του Γυμνασίου Σμίνθης κ. Δεληγιώργης βραβεύτηκαν οι αριστούχοι μαθητές μας του σχολικού έτους 2008-09. 

Οι συνταξιούχοι του ΗΣΑΠ «υιοθέτησαν» τα παιδιά του Γυμνασίου Σμίνθης

Η σχέση «υιοθεσίας» ξεκινά από το 2006 όταν μαθητές του Γυμνασίου Σμίνθης επισκέφτηκαν το Μουσείο τους στον Πειραιά. Εκεί γνωρίστηκαν και  το 2007 οι συνταξιούχοι του ΗΣΑΠ έκαναν εκδρομή στην Ξάνθη και γνώρισαν την περιοχή γύρω  από το Γυμνάσιο Σμίνθης. Ενημερώθηκαν  για τους κατοίκους της περιοχής, τους έγιναν γνωστά τα εκπαιδευτικά  και οικονομικά  προβλήματά τους και αυτό έγινε η αιτία της προσέγγισης: «Δρώντας παρορμητικά και χωρίς καμιά πολιτική ή άλλη σκοπιμότητα, τρόπον τινά «μας υιοθέτησαν».Οι Συνταξιούχοι από το υστέρημά τους δείχνουν την ανθρώπινη πλευρά τους που δυστυχώς τη σημερινή εποχή έχει αρχίσει να εξαλείφεται. Η παγκοσμιοποίηση έχει αρχίσει να αφανίζει πολλές αρετές της φυλής μας και να τις αντικαθιστά με την ατομικότητα.

Κάθε χρόνο λοιπόν δίνουν μαθήματα ανθρωπιάς και αγάπης προς τον συνάνθρωπό τους παραγνωρίζοντας και παραβλέποντας φυλετικές ή θρησκευτικές διακρίσεις. Ο αγώνας των μαθητών του Γυμνασίου για μόρφωση είναι και δικός τους αγώνας γι’ αυτό και επιβραβεύουν τις προσπάθειές τους. Οι άνθρωποι αυτοί εδώ και τέσσερα χρόνια έχουν προσφέρει αφιλοκερδώς και πέρα από κάθε σκοπιμότητα χρηματικά βραβεία, τρόφιμα, ρουχισμό και χρηματική ενίσχυση πολιτιστικών εκδρομών του σχολείου στην Αθήνα», επισημαίνει ο κ. Δεληγιώργης.

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ηλεκτρονικές υπηρεσίες και Τσιμισκή τα κύρια θέματα

Τέσσερα ήταν τα β …