Σκυτάλη στη νέα «γαλάζια» γενιά!

0

Σκυτάλη για την μάχη των ευρωεκλογών λίγο πριν την κρίσιμη μέρα της 7ης Ιουνίου παίρνει η «γαλάζια» νέα γενιά στο νομό μας! Στα πλαίσια αυτά η Δημοτική Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας και η ΟΝΕΔ Ξάνθης διοργάνωσαν κομματική εκδήλωση την Τρίτη 2 Ιουνίου το απόγευμα στο Ελισσώ με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιο ευρωβουλευτή κ. Γιώργο Παπανικολάου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο τ. υπουργός κ. Α. Κοντός, ο νομάρχης κ. Παυλίδης και ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Στυλιανίδης, ο δήμαρχος Βιστονίδας κ. Ζλάτκος και Σταυρούπολης κ. Καρασακαλίδης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης κ. Μωραϊτης, ο πολιτευτής κ. Ζαγναφέρης, αντινομάρχες και αντιδήμαρχοι. Δυναμικό παρών έδωσαν οι Οννεδίτισσες και οι Οννεδίτες υποδεχόμενοι με συνθήματα και γαλάζιες σημαίες τον πρόεδρο τη ΟΝΝΕΔ, αντιστρέφοντας έτσι το υποτονικό κλίμα που επικράτησε στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ξάνθης όπου προσκεκλημένος ήταν ο υπουργός Τουρισμού κ. Μαρκόπουλος.
Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ξάνθης κ. Μιχάλης Πουσπουρίκας καλωσόρισε τον κ. Παπανικολάου, σημειώνοντας ότι ο κ. Παπανικολάου έχει επισκεφτεί πολλές φορές την Ξάνθη και τους έχει εμψυχώσει χωρίς τυμπανοκρουσίες. Προσφωνώντας τον έβγαλε ένα πύρινο λόγο εκφράζοντας την βεβαιότητά του ότι η Ν.Δ. θα είναι το πρώτο κόμμα στις εκλογές πανελλαδικά και στον νομό μας.
Ο κ. Παπανικολάου στις δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ έκανε λόγο για ένα ολοένα αυξανόμενη συσπείρωση της κομματικής βάσης της ΝΔ : «Κάθε μέρα που περνάει τα πράγματα είναι καλύτερα για μας. Κάθε μέρα η ΝΔ συσπειρώνει τη βάση και ότι και αν κάνει το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να αποδώσει».
Εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας το ότι χρησιμοποιεί την τακτική της σκανδαλολογίας επικαλούμενο «ψευδή και ανύπαρκτα γεγονότα», ως προεκλογικό χαρτί: «Η γνωστή τους τακτική λίγο πριν τις εκλογές να αναφέρονται σε ψεύδη να επικαλούνται ανύπαρκτα γεγονότα δεν πρόκειται να τους βγάλει πουθενά. Ο κόσμος τους έχει πάρει χαμπάρι. Ξέρει πολύ καλά την τακτική τους και δεν πρόκειται να ξεγελάσουν κανένα!».
«Τα ψεύδη και τα ανύπαρκτα γεγονότα» που επικαλείται το ΠΑΣΟΚ
Παρά το γεγονός ότι ο κ. Παπανικολάου δήλωσε αντίθετος με την «τακτική της σκανδαλολογίας που χρησιμοποιεί το ΠΑΣΟΚ», δεν δίστασε να κάνει λόγο για σκάνδαλα: «Θυμίζουμε σ’ όλους ότι η υπόθεση ΜΑΥΟ έχει κριθεί στα δικαστήρια ο κ. Λαλιώτης έχει καταδικαστεί και το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε την αποζημίωση ας μας πει καλύτερα το ΠΑΣΟΚ που πήγε το 1 εκ. μάρκα που ο ίδιος ο κ. Τσουκάτος δήλωσε ότι κατέθεσε μίζα από τη Siemens στα κομματικά ταμεία του ΠΑΣΟΚ». Τέλος αναφέρθηκε στο διακύβευμα των ευρωεκλογών: «Θέλουμε μια καλύτερη Ευρώπη, μια Ευρώπη με κέντρο τον άνθρωπο, με κέντρο την Ελλάδα , μια Ευρώπη που να μπορούμε να διεκδικούμε με καλύτερους όρους τα εθνικά μας θέματα, να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στην καθημερινότητα μας, στις αγροτικές επιδοτήσεις, στην μετανάστευση, στην εργασία. Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε πιο κοντά του νέους στην Ευρώπη και τα όργανα της Ε.Ε. να γίνουν πιο προσιτά σε κάθε ευρωπαίο πολίτη σε κάθε έλληνα πολίτη. Και σ’ αυτό καθοριστικό ρόλο θα παίξει η συνθήκη της Λισσαβόνας, η οποία έρχεται ν’ αλλάξει καθοριστικά τη δημοκρατική διαδικασία στην Ε.Ε. γι’ αυτό το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο που θα εκλεγεί αυτή τη φορά θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες και η ευθύνη μας είναι μεγάλη».
Το …υπαρκτό γεγονός της δραπέτευσης
Κληθείς από το «Ε» να σχολιάσει το …υπαρκτό γεγονός της δραπέτευσης του κ. Χριστοφοράκου και Καραβέλα που ενέχονται για το σκάνδαλο Siemens καθώς και αν τίθεται θέμα των ευθυνών του υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργείου Δικαιοσύνης να συλλάβει εκ των υστέρων τους συγγενείς τους ο κ. Παπανικολάου απάντησε: «Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και τη σεβόμαστε απόλυτα. Ότι μέτρο έπρεπε να ληφθεί έχει ληφθεί και ότι ευθύνη χρειαστεί να αποδοθεί αν αυτή υπάρχει αυτό και θα γίνει. Αν κάποιος πρώτος πρέπει να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό για τη Siemens αυτός είναι ο Γιώργος Παπανδρέου και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ πριν το 2004».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Καβάλα τη συνεδρίαση της Υπερνομαρχίας

Συνεδριάζει στην…