«Κατηγορώ» το ΠΑΣΟΚ

0

Σπάει τη σιωπή του ο βουλευτής Ξάνθης και πρώην υπουργός κ. Αλέξανδρος Κοντός και με αφορμή την κατάθεση πρότασης του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, ζητώντας την παραπομπή 5 πολιτικών ανάμεσά τους και ο κ. Κοντός, δίνει απαντήσεις σ’ όσα του καταλογίζουν. Συγκεκριμένα στο κείμενο που ακολουθεί ο κ. Κοντός σημειώνει ότι στοχοποιήθηκε από το ΠΑΣΟΚ γιατί έκλεισε τα «παραμάγαζα» που κρατούσαν όμηρο το συνεταιριστικό κίνημα και γιατί επί των ημερών του δεν μπόρεσε να βγάλει τα τρακτέρ στους δρόμους δημιουργώντας την εντύπωση μιας παναγροτικής κινητοποίησης. Παράλληλα αναφέρεται στην κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή.
Κοντός: «Κατηγορώ το ΠΑΣΟΚ»
«H πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής μοναδικό στόχο έχει την συντήρηση του κλίματος σκανδαλολογίας, που επιδιώκει για εξυπηρέτηση δικών της μικροπολιτικών συμφερόντων η αξιωματική αντιπολίτευση.
Με την τακτική που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να κρύψει το έλλειμμα μιας εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης για τα μεγάλα προβλήματα που έχει σήμερα ο τόπος.
Καταθέτοντας συνεχώς «κατηγορητήρια» εναντίον στελεχών της Νέας Δημοκρατίας προσπαθεί να εγκλωβίσει τη κυβερνητική δράση, να αποτρέψει την εφαρμογή της μεταρρυθμιστικής μας πολιτικής και να εκβιάσει τις πολιτικές εξελίξεις, προκειμένου να πετύχει με οποιονδήποτε τρόπο την επάνοδο του στην εξουσία.
Ειδικότερα, σε ότι αφορά τις συκοφαντικές αλλά και αστείες κατηγορίες που εκτοξεύει εναντίον μου, γίνεται αντιληπτό τόσο από την δική μου κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή, όσο και από τις καταθέσεις άλλων μαρτύρων ότι το ΠΑΣΟΚ, θέλοντας πάση θυσία να με εμφανίσει ως ένοχο, κλείνει τα μάτια στα στοιχεία που έχουν καταγραφεί και έχει και το ίδιο στη διάθεση του. Στοιχεία, που δείχνουν ότι το δρόμο για την υπόθεση του Βατοπεδίου άνοιξαν με τις υπογραφές τους δικά του κυβερνητικά στελέχη.
Η δράση μου στο συνεταιριστικό κίνημα, η πολιτική μου δράση γενικότερα, η πορεία μου ως Βουλευτής, η πενταετής θητεία μου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλά κυρίως οι μάχες που έδωσα για τα συμφέροντα του αγροτικού κόσμου της χώρας, κόντρα στις κατεστημένες αντιλήψεις που εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ, αποτελέσαν τα κίνητρα για την προσπάθεια πολιτικής και ηθικής μου εξόντωσης από την πλευρά του.
Το ΠΑΣΟΚ δεν μου συγχώρησε, ούτε θα μου συγχωρήσει ποτέ ότι καταφέραμε τα τελευταία χρόνια να σπάσουμε τα “παραμάγαζα” που είχε στήσει για να κρατά όμηρο το συνεταιριστικό κίνημα, τον αγροτικό κόσμο της χώρας.
Δεν μου συγχώρησε ποτέ ότι δεν κατάφερε τα τελευταία χρόνια, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες του, να βγάλει τα τρακτέρ στους δρόμους να εμφανίσει τους αγρότες ως επαναστατημένη κοινωνική ομάδα.
Όπως όλα δείχνουν, αναζήτησε και αναζητά στην υπόθεση του Βατοπεδίου την αφορμή που έψαχνε για να ξοφλήσει τους λογαριασμούς που είχε μαζί μου.
Η τακτική που έχει επιλέξει το ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός του δεν θα με κάμψει. Όσον αφορά ειδικότερα τα όσα σε βάρος μου περιλαμβάνονται στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική Επιτροπή, δηλώνω ότι:
α) Όσον αφορά στον ισχυρισμό ότι έδωσα την εντολή να αποσταλεί το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 2450/ 17.05.2005, έγγραφό της Προϊσταμένης Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Γης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, πρόκειται για ασύστολο ψεύδος, που δεν επιβεβαιώνεται από κανένα στοιχείο ή κατάθεση της εξεταστικής επιτροπής.
Ουδέποτε έδωσα, εγγράφως ή προφορικά, εντολή στην Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Γης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως εξάλλου ρητά και κατηγορηματικά εδήλωσα κατά την κατάθεσή μου στην Εξεταστική Επιτροπή και όπως προκύπτει από τις καταθέσεις των λοιπών μαρτύρων.
Πέραν αυτού, το έγγραφο που επικαλείται το ΠΑΣΟΚ ουδέποτε κοινοποιήθηκε στο γραφείο μου, όπως και ουδέποτε κοινοποιήθηκαν οι απαντήσεις επί των ερωτημάτων του.
Πρώτη φορά πληροφορήθηκα για το εν λόγω έγγραφο, όταν κατατέθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής .
Κατά συνέπεια ουδεμία πολιτική και ποινική ευθύνη προκύπτει σε βάρος μου εκ του γεγονότος αυτού.
β) Όσον αφορά το επιχείρημα του ΠΑΣΟΚ, που αφορά την έκδοση δελτίου Τύπου από το Υπουργείο, θέλω να υπογραμμίσω πως για πρώτη φορά κατηγορείται μέλος της πολιτικής ηγεσίας Υπουργείου για αξιόποινες πράξεις ή παραλείψεις, με το επιχείρημα της έκδοσης Δελτίου Τύπου.
Πέραν αυτού, η συγκεκριμένη ανακοίνωση σε τίποτε δεν αποδεικνύει συμμετοχή μου σε πολιτική ευθύνη ή ποινικό αδίκημα, αλλά απεναντίας καταδεικνύει με έναν ακόμη τρόπο το πάθος που διακρίνει το ΠΑΣΟΚ για την κατασυκοφάντησής μου.
γ) Όσον αφορά τον ισχυρισμό του ΠΑΣΟΚ ότι προσυπέγραψα την ΚΥΑ 16651/26.07.2006 των κων Δούκα και Μπασιάκου, πρόκειται για έναν ακόμη ψευδή χαρακτηρισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Γνωρίζουν τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής την αλήθεια, όπως αυτή στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα.
Με την αρμοδιότητά μου ως Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μου ζητήθηκε από το Νομικό Σύμβουλο του Υπουργείου η σύμφωνη γνώμη μου επί σχεδίου της εν λόγω ΚΥΑ, διότι κατά την υπηρεσιακή τάξη όταν συντάσσεται μία ΚΥΑ με επισπεύδον άλλο Υπουργείο (διότι ως γνωστόν η λίμνη Βιστωνίδα ανήκε στην κυριότητα της ΚΕΔ), που αφορά όμως και υπηρεσία αρμοδιότητας Υφυπουργού, τότε ζητείται η σύμφωνη γνώμη του επί της νομιμότητας της διαδικασίας, εφόσον δεν είναι ο τελικός διατάκτης.
Ως γνωστόν, στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ήμουν ο τελικός διατάκτης, η υπηρεσία ευθύνης μου τη μόνη αρμοδιότητα που είχε με βάση την ΚΥΑ ήταν η γνωστοποίηση των διαθέσιμων εκτάσεων και όχι η επιλογή ή η διαδικασία ανταλλαγής τους, που ήταν αρμοδιότητα της ΚΕΔ.
δ)Όσον αφορά στον ισχυρισμό του ΠΑΣΟΚ ότι έδωσα εντολή να απευθυνθεί το από 13.12.2007 ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για γνωμοδότηση περί χαρακτηρισμού ως δάσους ή δασικής έκτασης της επίμαχης περιοχής της Ουρανούπολης, δηλώνω ότι είναι απολύτως ψευδής, αλλά και χαρακτηρίζει για μία ακόμη φορά την προχειρότητα με την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση προσέγγισε την όλη διαδικασία της εξεταστικής Επιτροπής και τώρα της προανακριτικής.
Επί της ουσίας, τονίζω ότι ουδεμία προφορική ή γραπτή εντολή εδόθη από εμένα προς Υπηρεσία αρμοδιότητός μου του ΥΠΑΑ &Τ για υποβολή ερωτήματος σε σχέση με το θέμα της Ουρανούπολης στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.
Όπως υπογράμμισα και στην Εξεταστική, πληροφορήθηκα το θέμα πολύ αργότερα, εξ αφορμής ερωτήματος που υπεβλήθη από συναδέλφους μου βουλευτές.
Άλλωστε, αν είχα &#948

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Καβάλα τη συνεδρίαση της Υπερνομαρχίας

Συνεδριάζει στην…