Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Πρόθεση για πιο «αδελφικές» οι σχέσεις

Πρόθεση για πιο «αδελφικές» οι σχέσεις

0

Εξαγωγή τεχνογνωσίας σε θέματα διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων καθώς και κοινωνικής πολιτικής προτίθεται να κάνει ο δήμος Ξάνθης διευρύνοντας τη συνεργασία του και σ’ άλλους τομείς όπως: στον κοινωνικό αθλητικό, οικονομικό, πολιτιστικό,  με τον αδελφοποιημένο δήμο από το 1996 του Νέου Βελιγραδίου. Η πρόθεση αυτή εκφράστηκε και από τους δύο δήμους και για το σκοπό αυτό αντιπροσωπεία της νέας δημοτικής αρχής αποτελούμενη από τον αντιδήμαρχο κ. Μίλος Πέτροβιτς, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Μπρένοβιτς και μέλη του Δ.Σ. του δήμου Βελιγραδίου ανταποκρίθηκαν στην πρόταση του δημάρχου Ξάνθης και επισκέφτηκαν στα πλαίσια των γιορτών της Παλιάς πόλης το δήμο μας.

Πιο «αδελφικές» οι σχέσεις των δήμων Ξάνθης  – Νέου Βελιγραδίου

Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Στυλιανίδης υποδέχτηκε εγκάρδια την αντιπροσωπεία του «αδελφού»  δήμου και συζήτησε μαζί τους όλες αυτές τις προοπτικές. Εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίησή του για την επίσκεψη και σημείωσε: «Υπάρχει καινούργια δημοτική αρχή και γι’ αυτό θα συζητήσουμε τον δεύτερο κύκλο των επαφών για να δούμε της συνεργασία και να κάνουμε πράξη της συνθήκη αδελφοποίησης. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και από την πλευρά του δήμους Ξάνθης και του Νέου Βελιγραδίου οι σχέσεις αυτές όχι απλά να αναθερμανθούν αλλά να προχωρήσουν και σ’ άλλους τομείς ιδιαίτερα του πολιτισμού, του αθλητισμού, στις κοινωνικές σχέσεις, στον οικονομικό τομέα στα γράμματα και στις τέχνες».

Εξαγωγή τεχνογνωσίας σε θέματα διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων καθώς και κοινωνικής πολιτικής από τον δήμο Ξάνθης

Να σημειώσουμε ότι το Νέο Βελιγράδι είναι δήμος νεώτερος περίπου 60 χρόνων και δημιουργήθηκε μετά τον β’ παγκόσμιο πόλεμο. Υπάρχει μια περιοχή από τα πρώτα κτίσματα στην οποία ο δήμος διοργάνωσε κάποιες  γιορτές και για το λόγο αυτό επισκέφτηκαν τώρα τον δήμο μας προκειμένου να πάρουν τεχνογνωσία για να διευρύνουν τις γιορτές τους. Τη χαρά του εξέφρασε και ο κ. Μίλος Πέτροβιτς, ευχαριστώντας το δήμαρχο Ξάνθης για την πρόσκληση. Ο κ. Πέτροβιτς σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της αδελφοποίησης υπήρξε συνεργασία στον τομέα της εκπαίδευσης, της ανταλλαγής φοιτητών, μαθητών του αθλητισμού και αυτή θέλουν να διευρυνθεί και να προχωρήσουν σε τομείς της κοινωνικής πολιτικής του δήμου, να πάρουν ιδέες για την οργάνωση των  ΚΑΠΗ. Τέλος δήλωσε ότι ο δήμος μπορεί να είναι ένα μεγαλύτερος δήμος όμως υστερεί σε θέματα κοινωνικής πολιτικής και πολιτιστικά από τον δήμο Ξάνθης και για το λόγο αυτό επιδιώκεται η συνεργασία και η αρωγή του δήμου μας εν’ όψει μάλιστα της ένταξης της Σερβίας στην Ε.Ε.

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

15 χρόνια χωρίς τον Μάνο Χατζιδάκι

Συμπληρώθηκαν τη…