«Μέτρησε» τους φίλους του…

0

«Επί τη ονομαστική του εορτή» κέρασε τους πολιτικούς  – και όχι μόνο –  φίλους του ο τ. υπουργός κ. Αλέξανδρος Κοντός, την Κυριακή 30 Αυγούστου σε καφετέρια του Εμπορικού Κέντρου «Κόσμοςcenter. Αμέσως μετά την επίσημη έναρξη  των γιορτών της Παλιάς Πόλης όπου και παρέστη και μεσούσης της συναυλίας ο κ. Κοντός με τη σύζυγό του κα Σταυρούλα δέχτηκε θερμές ευχές προσωπικού αλλά και …πολιτικού περιεχομένου από τον φίλο του – όπως γνωρίζουμε –  υπουργό Μεταφορών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, από τον γενικό γραμματέα της περιφέρειας κ. Δημήτρη Σταμάτη καθώς επίσης και από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Θεολόγη Καλαϊτζή.

«Μέτρησε» τους φίλους του…

Ήταν εκεί επίσης ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Στέλιος Μωραϊτης, ο αντιδήμαρχος κ. Τάσος Θεοδωρίδης, ο κ. Γιάννης Ράπτης αλλά και ο δήμαρχος Μύκης κ. Αγγά, οι κοινοτάρχες Θερμών  και Σατρών. Επίσης ο αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντινίδης, ο κ. Μούρκας, ο κ. Κατσαρίκας. Από το δημοσιογραφικό χώρο ο εκδότης του «ΕΜΠΡΟΣ» κ. Γιάννης Διαφωνίδης, παρέα με τον πρόεδρο του συνδέσμου Βιοτεχνών  – Βιομηχάνων κ. Βασίλη Σκαρλάτο, ο εκδότης της «Φωνής της Ξάνθης» κ. Σταύρος Βλαχόπουλος, και ο εκδότης της εφημερίδας «Xanthi news» κ. Σταύρος Καρυπίδης. Να σημειώσουμε ότι απουσίαζε ο δήμαρχος Ξάνθης ο κ. Νομάρχης και ο κ. Τάτσης οι οποίοι και παρακολούθησαν τη συναυλία

Στα …πηγαδάκια

 Και όσο ο οίνος έρεε τόσο η ατμόσφαιρα θερμαινόταν και τόσο τα «πολιτικά» πηγαδάκια γινόταν όλο και πιο ενδιαφέροντα. Προσφιλές θέμα συζήτησης εκτιμήσεις περί του χρόνου των εκλογών ή του ανασχηματισμού αλλά και για την εικόνα του κόμματος τοπικά σε σχέση και με τα τελευταία νέα περί νέων υποψηφιοτήτων για το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στο νομό.

Κοντός: «Υπάρχουν πολλά άξια στελέχη στην παράταξη μας…θα  δώσουμε με αξιώσεις τη μάχη των εκλογών για να έχουμε ένα πετυχημένο αποτέλεσμα στην Ξάνθη»

   Και μέσα σ’ αυτό το κλίμα το «Ε» «επωφελήθηκε» για να πάρει κάποιες δηλώσεις από τον κ. Κοντό σχετικά μ’ αυτά τα θέματα.

Κοντός: «Δεν ασχολήθηκα ποτέ με ψηφοδέλτια. Υπάρχουν πολλά άξια στελέχη στην παράταξη μας που μπορούν να μπουν στο ψηφοδέλτιο και θα δώσουμε με αξιώσεις τη μάχη των εκλογών για να έχουμε ένα πετυχημένο αποτέλεσμα στην Ξάνθη».

Στο ερώτημα αν εκτιμά ότι θα είναι ο ίδιος υποψήφιος ο κ. Κοντός επανέλαβε με βεβαιότητα: «Δεν υπάρχει περίπτωση να μην είμαι!  Είναι βέβαιο! Αλλά να σημειώσω ότι ο πρόεδρος είναι αυτός που επιλέγει τα στελέχη και τα στελέχη τα υπόλοιπα που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο θα τα επιλέξει ο Κώστας Καραμανλής. Εγώ ουδέποτε έκανα παρεμβάσεις όσον αφορά  τη στελέχωση των ψηφοδελτίων μας».

Κοντός: «…για τον νομό μας αυτά που λέει το ΠΑΣΟΚ για 18% είναι αστεία πράγματα»!

Σ’ ότι αφορά τις δημοσκοπήσεις και τα ποσοστά της ΝΔ πανελλαδικά και τοπικά ο κ. Κοντός σημείωσε: «Υπάρχουν δύο δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας  και το ΠΑΣΟΚ προηγείται πάνω από 6% πανελλαδικά. Οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν την κοινή γνώμη σε μια δεδομένη στιγμή. Δείχνουν μια δυναμική. Πολλά μπορούν ν’ αλλάξουν. Έχει ο Καραμανλής στο οπλοστάσιό του βέλη και όπλα που δεν χρησιμοποίησε. Όσο για τον νομό μας αυτά που λέει το ΠΑΣΟΚ για 18% είναι αστεία πράγματα. Είδαμε στις ευρωεκλογές ένα αποτέλεσμα υπέρ του ΠΑΣΟΚ που έχουμε πει ότι οφείλεται καθαρά σε κάποιες κινήσεις που έγιναν από το ΠΑΣΟΚ στο μειονοτικό στοιχείο και δεν αποτυπώνει τη γενικότερη τάση που υπάρχει στον νομό. Είμαι βέβαιος ότι θα δώσουμε την μάχη για τις εκλογές όποτε γίνουν. Εγώ πάντως δεν βλέπω εκλογές, το πιο πιθανό είναι να γίνει ανασχηματισμός ή αλλαγές στο επικοινωνιακό επιτελείο ή αλλαγές στο κόμμα».

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Γ. Μανιάτης στην Ξάνθη για την Πράσινη Ανάπτυξη

Στο Nομό Ξάνθης θα &…