Διήμερο «Αγάπης»

0

Το καθιερωμένο, ετήσιο διήμερο αγάπης διοργανώνει και φέτος ο Σύλλογος Αιμοδοτών Ξάνθης «Η Αγάπη», με τρεις εκδηλώσεις που θα διοργανώσει την Παρασκευή και το Σάββατο, 29 και 30 Μαΐου 2009, αντίστοιχα.
Μιλώντας στο «Ε» το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, κα Καζαντζοπούλου Χρύσα, ανέφερε ότι «πρόκειται για μία προσπάθεια του Συλλόγου, από την μία να βραβεύσει τους αιμοδότες – μέλη του συλλόγου για τις προσπάθειες και την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο, ενώ από την άλλη κάνει ένα ακόμη «άνοιγμα» στους νέους ανθρώπους της περιοχής μας, προσπαθώντας να τους ευαισθητοποιήσει και να τους μυήσει από μικρή ακόμη ηλικία στην ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο».
Σε αυτό λοιπόν το πλαίσιο, ο Σύλλογος Αιμοδοτών θα πραγματοποιήσει δύο εκδηλώσεις το προσεχές διήμερο. Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Παρασκευής 29 Μαΐου 2009, στις 20:30’, στο κέντρο διασκέδασης «Διογένης» της πόλης μας, όπου ο Σύλλογος θα βραβεύσει τα μέλη του τα οποία έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον δέκα αιμοδοσίες, μέχρι σήμερα, απονέμοντάς τους το αντίστοιχο μετάλλιο του Υπουργείου Υγείας.
Την επομένη, 30 Μαϊου, ο Σύλλογος θα πραγματοποιήσει δύο εκδηλώσεις, την πρώτη στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης, όπου θα πραγματοποιηθεί ανοικτή αιμοδοσία, στην οποία μπορεί να συμμετέχει εθελοντικά κάθε συμπολίτης μας που το επιθυμεί. Η δεύτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Ηρώου, στην Πλατεία Ελευθερίας, στις 10:00’ το πρωί, οπότε μαθητές των δύο δημοτικών σχολείων του οικισμού των Κιμμερίων Ξάνθης, γενικού και μειονοτικού θα πραγματοποιήσουν δράση ζωγραφικής με θέμα την εθελοντική αιμοδοσία. Σχολιάζοντας την εκδήλωση αυτή η κα Καζαντζοπούλου τόνισε ότι «κάθε χρόνο επιλέγονται δύο σχολεία του νομού μας να συμμετέχουν σε μία εκδήλωση ευαισθητοποίησης των παιδιών αλλά και διάδοσης της εθελοντικής αιμοδοσίας στο νομό μας. Τόσο σε αυτή την εκδήλωση όσο και στην αιμοδοσία που διοργανώνουμε στον χώρο της Λέσχης Αξιωματικών Ξάνθης, καλούμε τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν, είτε είναι μέλη του Συλλόγου μας είτε όχι».
Θα πρέπει, τέλος, να σημειώσουμε ότι η συμβολή του Συλλόγου, μέσω της διοργάνωσης παρόμοιων εκδηλώσεων και προσπαθειών, φαίνεται να αποδίδει καρπούς, αφού η συνεχής παρουσία του και η ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας στο ζήτημα της εθελοντικής προσφοράς αίματος φαίνεται να βρίσκει πρόσφορο έδαφος στον τόπο μας. Έτσι μόνο θα μπορούσαμε να ερμηνεύσουμε την επίζηλη θέση στην οποία βρίσκεται ο νομός μας, όχι μόνο επιτυγχάνοντας αυτάρκεια στην κάλυψη των αναγκών του σε αίμα αλλά και με την συχνή «εξαγωγή» αυτής της πραγματικής προσφοράς ζωής και σε άλλους νομούς της χώρας, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όπου οι ανάγκες για αίμα είναι μεγαλύτερες και δεν καλύπτονται από την υπάρχουσα προσφορά, κάτι βέβαια που δεν θα πρέπει να κάνει τους πραγματικά κοινωνικά ευαίσθητους συμπολίτες μας να εφησυχάζουν, αφού οι ανάγκες σε αίμα είναι πάντοτε μεγάλες.

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε αναζήτηση νέων προτάσεων

Συνάντηση τεχνοκρατικής φύσεως πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το πρωί μεταξύ των νομαρχιών το…