«Αιμορραγία» στον τοπικό ΛΑ.Ο.Σ

0

Εσωκομματική …αιμορραγία έχει πλήξει τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΛΑ.Ο.Σ. Ξάνθης με τις παραιτήσεις του υποψήφιου βουλευτή κ. Μάκη Αδαμίδη και του υπεύθυνου Τοπικής αυτοδιοίκησης κ. Μάριου Δραγουίδη οι οποίες και υποβλήθηκαν με σχετική κοινή ανακοίνωσή τους στο Τύπο, τη Δευτέρα 25 Μαΐου, την ίδια στιγμή μάλιστα που το ΛΑ.ΟΣ ανακοίνωσε τα ονόματα της Επιτροπής εκλογικού αγώνα και είχε συμπεριλάβει και τον κ. Δραγουίδη σ’ αυτήν. Στις ανακοινώσεις τόσο ο κ. Αδαμίδης όσο και ο κ. Δραγουίδης αναφέρονται στους λόγους της παραίτησής τους βάλλοντας ευθέως κατά της διοίκησης της Ν.Ε. του ΛΑ.Ο.Σ.
Παραιτήθηκαν από το ΛΑ.Ο.Σ. Αδαμίδης – Δραγουίδης
«Φίλες-οι Ξανθιώτισσες – τες
Σε όλη μου τη ζωή προσπάθησα να είμαι συνεπής και σωστός απέναντι σας χωρίς ψέματα και κοροϊδίες.
Έμαθα να κινούμαι σε κύκλους απόλυτης ελευθερίας λόγου και πολιτικών κινήσεων χωρίς ποτέ να αναλογιστώ το πολιτικό κόστος. Έμαθα να αποδίδω δικαιοσύνη και να στηρίζω ανήμπορους και αδύνατους συνανθρώπους μας, χωρίς ποτέ μπροστά να βάζω το προσωπικό μου συμφέρον.
Απεχθάνομαι το ψέμα, την κολακεία, την αχαριστία και ιδίως τα πισωμαχαιρώματα.
Όταν με αυτούς που υποτίθεται πως συνεργάζεσαι υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας, πρώτον γιατί αδυνατούν ή δεν θέλουν να σε καταλάβουν εκλαμβάνοντας τα πολιτικά μηνύματα και δεύτερον διαπιστώνεις πως βάζουν εμπόδια στο πολιτικό σου αγώνα, οδηγείσαι στο συμπέρασμα πως είναι περιττό να παραμείνεις κοντά τους και να δεχθείς την επιτήρηση λόγου και έργων.
Ζητώ ταπεινά συγγνώμη από τους προσωπικούς μου ψηφοφόρους και τους αποδεσμεύω και προτρέπω να ψηφίσουν κατά συνείδηση.
Οι καιροί ου μενετοί
Αδαμίδης Μάκης»
Η δήλωση Δραγουίδη
«Βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να σας αναγγείλω δια του τύπου την παραίτηση μου από το κόμμα του ΛΑ. Ο.Σ..
Φίλοι μου, λειτούργησα στα πλαίσια του νόμου, αποκάλυψα σκάνδαλα που κανείς δεν είχε την τόλμη να τα ξεσκεπάσει.
Έθεσα τον εαυτό μου, χωρίς να αναλογιστώ το προσωπικό κόστος, στη διάθεση της δικαιοσύνης προσπαθώντας να βοηθήσω την περιοχή μας να ησυχάσει μια για πάντα από ανθρώπους που θυσιάζουν τα πάντα χωρίς αναστολές στον βωμό των προσωπικών τους συμφερόντων. Οι κινήσεις όμως αυτές παρεξηγήθηκαν, γιατί δημιουργούσαν πολιτικό κόστος και αφού όπως είναι γνωστό αν δεν σπάσεις αυγά, ομελέτα δεν γίνεται, αναγκάζομαι να ακολουθήσω την δύσκολη οδό.
Η παραίτηση μου αυτή αποτελεί πράξη καθαρότητας, εντιμότητας και αγάπης για τον τόπο, άσχετα αν συγκεκριμένοι κύκλοι θα προσπαθήσουν να την περάσουν από συμπληγάδες πέτρες, με σκοπό την μείωση της προσωπικότητας μου όπως τόσα χρόνια επιδιώκουν να πετύχουν. Αισθάνομαι την ανάγκη να σας ζητήσω συγγνώμη και σας αποδεσμεύω να ψηφίσετε όπως εσείς κρίνετε σωστό».
Δραγουίδης Μάριος»
Αδαμίδης: «Αυτοί οι κύριοι κάνουν κακό στο κόμμα…»
Ο κ. Αδαμίδης μιλώντας στο «Ε» τόνισε ότι εξαναγκάστηκε σε παραίτηση αφού υπήρχε μια έντονη διαφωνία ως προς τη λειτουργία της Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ. Ξάνθης με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο κ. Καμπάκτσαλη και Σπηλιώτη αντίστοιχα, των οποίων ζήτησε τις παραιτήσεις κεντρικά, αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό. Σημείωσε δε ότι τίποτε δεν λειτουργεί σωστά και ότι αυτοί οι κύριοι κάνουν κακό στο κόμμα και ανακόπτουν την δυναμική του στο νομό: «Έμαθα να έχω το μέτωπό μου ψηλά και να μην ελέγχομαι από κανένα. 5.000 ψηφοφόροι με τίμησαν με την ψήφο τους στις προηγούμενες εκλογές και εγώ δεν μπορώ να τους εκθέσω. Τους αποδεσμεύω αφού τους ευχαριστήσω για την τιμή και τους προτρέπω να ψηφίσουν κατά συνείδηση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αδαμίδης.
Απ’ τα κεντρικά: «Δεν θα τα βάψουμε μαύρα…»
Το «Ε» απευθύνθηκε στα κεντρικά του ΛΑ.Ο.Σ. στην Αθήνα στον υπεύθυνο του οργανωτικού του κόμματος κ. Κλιζέρη, ο οποίος και ήταν πολύ οξύς και απαξιωτικός στις δηλώσεις του, σ’ ότι αφορά τον κ. Αδαμίδη: «Ποιος είναι ο κ. Αδαμίδης που θα μας υποδείξει ποιος θα είναι πρόεδρος και αντιπρόεδρος στην Νομαρχιακή; Και τι νομίζει ότι τους ψηφοφόρους του τους έχει δεμένους; Μ’ αυτή την πράξη απλά ενισχύεται ο δικομματισμός. Και πολλοί έχουν βάλει το χέρι τους σ’ όλα αυτά…» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κλιζέρης, καταλήγοντας ότι …δεν θα τα βάψει μαύρα ο ΛΑ.Ο.Σ. γιατί παραιτήθηκαν ο κ. Αδαμίδης και Δραγουίδης! Η επίσημη ανακοίνωση του ΛΑ.Ο.Σ. έχει ως εξής:
Ο ΛΑ.Ο.Σ για τις παραιτήσεις δύο στελεχών του στη Ξάνθη
«Ο ΛΑ.Ο.Σ τιμά όλα τα στελέχη του και όλους όσους καθ΄ οιονδήποτε τρόπο αγωνίστηκαν μαζί του. Οι διαφορές στις τοπικές κοινωνίες, σε προσωπικό επίπεδο, είναι ανθρώπινες και ενίοτε θεμιτές. Προσωπικές πολιτικές με ιδιοτελή κίνητρα δεν είναι αποδεκτές. Μετά την Μάχη των Ευρωεκλογών, ήρεμα και ψύχραιμα θα κάνουμε τον γενικό και τοπικό απολογισμό. Η Ξάνθη δικαιούται να αισθάνεται πρωτοπόρος στον αγώνα για νικηφόρο αποτέλεσμα».
Κάποιοι μιλούν για φτιαχτή δουλειά…
Στο μεταξύ στη Νομαρχιακή του ΛΑ.Ο.Σ. Ξάνθης η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι! Κάποιοι μιλούν «για φτιαχτή δουλειά, πίσω από την οποία κρύβονται πολλοί…που βλέπουν με μισό μάτι τη δυναμική του ΛΑ.Ο.Σ. στον νομό» και ότι δεν ήταν ο λόγος αλλά η αφορμή, των παραιτήσεων το θέμα που δημιουργήθηκε με τη σφραγίδα του κόμματος. Σημειώνεται ότι ο κ. Δραγουίδης ζήτησε τη σφραγίδα του κόμματος προκειμένου να τη χρησιμοποιεί στις ανακοινώσεις του καθώς κάποιες φορές δεν έβρισκε ανοιχτά τα γραφεία της Νομαρχιακής. Ο πρόεδρος όμως κ. Καμπάκτσαλης αρνήθηκε να του τη δώσει με την αιτιολογία, όποια ανακοίνωση του κ. Δραγουίδη που φέρει τη σφραγίδα του ΛΑ.Ο.Σ, θα ελέγχεται από την Ν.Ε. Κάποιοι άλλοι χαίρονται που …απαλλάχτηκαν από τον κ. Αδαμίδη και τον κ. Δραγουίδη τους οποίους θεωρούσαν… λαθρεπιβάτες. Το βέβαιο είναι ότι η ενέργεια αυτή σε συνδυασμό με την χρονική στιγμή που έγινε δημιουργεί «πονοκέφαλο» στο ΛΑ.Ο.Σ. που φοβάται διαρροές. Για ανασύνταξη δυνάμεων ήρθε σήμερα στην Ξάνθη ο βουλευτής Σερρών κ. Πολατίδης, ο οποίος έχει σύσκεψη με τα μέλη της Νομαρχιακής και την Παρασκευή 29 Μαΐου θα δοθεί συνέντευξη για το θέμα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άρχισε η «μάχη» των πρυτανικών εκλογών

Ξαναθυμήθηκε το […