Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 «Προσκλητήριο» Τέχνης από 15 Ξανθιώτες ζωγράφους

«Προσκλητήριο» Τέχνης από 15 Ξανθιώτες ζωγράφους

0

Ένα «προσκλητήριο» προς τους Ξανθιώτες και τους επισκέπτες της πόλης μας, στα πλαίσια του θεσμού του 44ου «Ξανθιώτικου Καρναβαλιού 2009» και των «Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών», να γνωρίσουν την εικαστική πλευρά της, αποτελεί η ομαδική Έκθεσης Ζωγραφικής 15 Ξανθιωτών καλλιτεχνών που εκθέτουν τα έργα τους στην Δημοτική Πινακοθήκη «Χρήστος Παυλίδης». Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στις 7μ.μ. από τον πρόεδρο της Στέγης Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης κ. Τάσο Θεοδωρίδη παρουσία κοινού.
Ο κ. Θεοδωρίδης στην ομιλία του επεσήμανε το ενδιαφέρον της Στέγης και του Δήμου Ξάνθης για την ανθρώπινη προσπάθεια και την ανθρώπινη δημιουργία στο χώρο του πολιτισμού: «Αγκαλιάζουμε όλους τους εργάτες της τέχνης μικρούς και μεγάλους παλιούς και νέους με μεγάλη αγάπη και στοργή δίχως διακρίσεις και αποκλεισμούς. Η πινακοθήκη θα είναι πάντα ανοιχτή και έτοιμη να προβάλλει το πολύτιμο έργο τους. Με τη βοήθεια του Δήμου μας η νέα Διοίκηση της Στέγης έχει στραμμένα τα βλέμματα σ’ ένα καλύτερο μέλλον και αναπτύσσει ήδη γι αυτό μια νέα δυναμική. Στα πλαίσια αυτής της δυναμικής είμαστε ανοιχτοί σε νέες προτάσεις και ιδέες για περισσότερα και καλύτερα αποτελέσματα».
Παράλληλα ο Διευθυντής της Πινακοθήκης, ζωγράφος κ. Κρυωνάς Σεργκενλίδης, σημείωσε ότι στην πόλη μας υπάρχει αξιόλογη εικαστική δημιουργία και ότι η Δημοτική Πινακοθήκη είναι ανοιχτή για παλιούς και νέους ζωγράφους που θέλουν εκθέσουν τα έργα τους: «Η πινακοθήκη είναι ένας χώρος δημοτικός, ο δήμος έχει σαν στόχο να προβάλει, να ενισχύει την παρουσία του ανθρώπινου δυναμικού στο χώρο της Τέχνης χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Δεν είμαστε ένας χώρος ελιτίστικος, όποιος ζητήσει να μπει στην Πινακοθήκη και έχει έργο τον προβάλλουμε. Τώρα επιλέξαμε 15 καλλιτέχνες αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα θα βάλουμε και νεώτερους».
Να σημειώσουμε ότι εκθέτουν οι ζωγράφοι: Εμμανουηλίδης Δημήτριος, Ζυμαρίτου Σοφία, Κασίμ, Σαμπριέ, Κατιρτζίδης Άρης, Κεφαλάς Παντελής, Κρυωνάς Σεργκενλίδης, Λασπίδης Χρήστος, Μαυρογένη Λίτα, Μενεσίδης Ιωάννης, Μποντζουκλής Δημήτριος, Σταθόπουλος Δημήτριος, Σταυροπούλου Καίτη, Τσάπλιν Τζέιν, Φυλακτού Αθηνά, Χουσρσουντιάν Αναϊδα
Έχουν επιλέγει 4 έργα από κάθε ζωγράφο με ελεύθερη θεματική. Τα έργα πωλούνται στο κοινό σε τιμές πολύ προσιτές. Η διάρκεια της έκθεσης είναι από 15 Φεβρουαρίου ως 1 Μαρτίου και ώρες λειτουργίας της από 10.00 – 13.30 και 17.00 – 20.30.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ναι θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές»!

Αναπτερώνονται ο…