«Εργασιακός μεσαίωνας στη VERTICAL»

0

Δείγματα εργασιακού μεσαίωνα που εκφράζονται με εκφοβισμό και άσκηση ψυχολογικής πίεσης βιώνουν καθημερινά οι 100 εναπομείναντες (από τους 400 παλιότερα) εργαζόμενοι στην εταιρεία VERTICAL (VENUS VICTORIA), υποκατάστημα του οποίου εδρεύει στην Γενισέα Ξάνθης ενώ το κύριο εργοστάσιο, ως γνωστόν, έχει μεταφερθεί στη Βουλγαρία.
Η πρόεδρος του σωματείου κα Ορφανίδου Βαρβάρα καταγγέλλει εργοδοτική ασυδοσία που δεν τιθασεύεται ούτε από την επιθεώρηση εργασίας ούτε από το υπουργείο απασχόλησης που επανειλημμένως έχουν προβεί σε παρατηρήσεις και συστάσεις προς τη διοίκηση.
«Εργασιακός μεσαίωνας στη VERTICAL»
Συγκεκριμένα όπως μας πληροφορεί καθημερινά υφίστανται ένα ψυχολογικό πόλεμο που έχει ως χαρακτηριστικό τον …πέλεκυ της απόλυσης και της ανεργίας.
Η διοίκηση επιζητεί εθελουσία έξοδο με 2.500 ευρώ συν την αποζημίωση της απόλυσης χρησιμοποιώντας το επιχείρημα της οικονομικής κρίσης που έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση της ζήτησης, συνεπώς της παραγωγής, συνεπώς του προσωπικού.
«Η διοίκηση χρησιμοποιεί διάφορες μεθοδεύσεις, ώστε να εξωθήσει τους εργαζόμενους σε εθελουσία. Στα πλεκτήρια δουλεύουν χωρίς διάλειμμα. Επιχειρούν βλαπτικές μεταβολές των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων που είναι μέλη του Δ.Σ. του σωματείου μας, αλλάζουν αντικείμενο εργασίας σε άλλους τους οποίους καθιστούν υπεύθυνους για τυχόν λάθος προκειμένου να δικαιολογήσουν απολύσεις. Έχουν την απαίτηση να γνωρίζουμε όλες τις δουλειές στο εργοστάσιο…Μας ξεζουμίζουνε και παράλληλα καθυστερούν τις πληρωμές», καταγγέλλει η κα Ορφανίδου.
Να σημειώσουμε ότι το «Ε» επεχείρησε επικοινωνία με τη διοίκηση όμως αυτή δεν στάθηκε εφικτή.
Στο πλευρό των εργαζομένων τάχτηκε το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης το οποίο σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς. Φτάνει πια! Πρέπει να σταματήσουμε όλοι μαζί τέτοιου είδους εργασιακά φαινόμενα. Πρέπει να προασπίσουμε τα συμφέροντα των εργαζομένων. Πρέπει οι διοικήσεις των εργοστασίων να μας βρίσκουν μπροστά τους».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ένα παλιό και γνωστό πρόβλημα στην Κύθνου ζητάει λύση

Ένα απλό πρόβλημ^…