« Αγαπάμε τα ζώα…στα Άβδηρα»!

0

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις  – προσκληθείσες από δημοσίευμα του «Ε» που αναφέρεται σε κακοποίηση ζώων στα Άβδηρα. Ο Δήμος Αβδήρων σε επιστολή του προς τον πολιτιστικό ενημερωτικό φιλοζωικό σύλλογο που του απέστειλε μια καυστική επιστολή  (αποσπάσματα δημοσιεύσαμε στο φύλλο της Δευτέρας 9 – 11 – 2009) την οποία κοινοποιεί στον υπερνομάρχη κ. Τάτση , στον νομάρχη Ξάνθης κ. Παυλίδη, στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Ξάνθης και στην εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ» επισημαίνει ότι άδικα επιρρίπτονται ευθύνες στη δημοτική αρχή η οποία είχε άγνοια  και ότι αυτό είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό (όπως επίσης υποστήριξε το «Ε» στο ίδιο ρεπορτάζ) που όμως ο δήμος είναι αποφασισμένος να κατευθυνθεί σε «περαιτέρω ενέργειες» για την τιμωρία των δραστών.

  

Απαντητική επιστολή της Δημοτικής αρχής του Δ. Αβδήρων στο δημοσίευμα του «Ε» για το βασανισμό ζώων στα Άβδηρα

«Με λύπη, οργή  και έκπληξη διαβάσαμε δημοσίευμα στην τοπική εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ που καταγγέλλει ανώνυμα κατοίκους των Αβδήρων για τον αποτρόπαιο και φρικιαστικό θάνατο αδέσποτων ζώων (γάτες), τονίζοντας μάλιστα ότι το έγκλημα συντελείται για μια 20ετία.

Επειδή το συγκεκριμένο δημοσίευμα προκάλεσε σοβαρές αντιδράσεις και έμμεσα επιρρίπτει ευθύνες, άδικα, στο Δήμο Αβδήρων σας κάνουμε γνωστό ότι:

-Όλα αυτά τα χρόνια  ως Δημοτική Αρχή  δεν έχουμε ενημερωθεί  ποτέ για αυτό το τραγικό συμβάν και δεν καταλαβαίνουμε γιατί δεν αναφέρθηκε πουθενά η ταυτότητα των ασυνείδητων κατοίκων.

-Ποτέ στην διάρκεια της 11ετούς θητείας μας ως Δημοτική Αρχή,   δεν έχει παρατηρηθεί παρόμοιο φαινόμενο ή καταγγελία για βασανισμό αδέσποτων ζώων στην περιοχή μας. Αναρωτιόμαστε γιατί αυτοί που τόσα χρόνια γνώριζαν το γεγονός  δεν το κατήγγειλαν στις αρμόδιες υπηρεσίες και το έκαναν τώρα και μάλιστα ανώνυμα.

– Πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι «δήθεν» φιλόζωοι ότι στην ύπαιθρο και ειδικά στα χωριά μας, μεγαλώσαμε με τα αδέσποτα ζώα και ξέρουμε να τα αγαπάμε και να τα φροντίζουμε μέσα από την ψυχή μας και όχι μέσα από προγράμματα. Η ασυνειδησία ενός ή δυο πολιτών  δεν μπορεί να παρασύρει όλους τους κατοίκους των Αβδήρων.

– Θέλουμε να πιστεύουμε ότι όσα αναφέρονται στην καταγγελία και το δημοσίευμα – ξεπερνώντας  τα όρια της υπερβολής –  δεν  ξεκινούν από   εμπάθεια με στόχο τη  δυσφήμιση.

– Είναι άδικο και απαράδεκτο να καταγγέλλετε  το Δήμο για αδιαφορία όταν τόσο τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και η ίδια η Δήμαρχος προσωπικά έχουν έμπρακτα δείξει τα φιλοζωϊκά τους αισθήματα και είναι γνωστά σε όλους.

–  Είναι αξιοσημείωτο ότι αν και ως μικρός Δήμος δεν διαθέτουμε οργανωμένη υπηρεσία αδέσποτων ζώων, φροντίζουμε και μεριμνούμε για κάθε εγκαταλελειμμένο ή ανήμπορο ζώο, όπως π.χ. για τα σκυλιά που  ιδιοκτήτες παραλιακών εξοχικών κατοικιών εγκαταλείπουν κάθε χρόνο όταν τελειώνει η θερινή περίοδος, ή ακόμη για τα ανήμπορα και τραυματισμένα πουλιά, τα δελφίνια, τις θαλάσσιες χελώνες κ.τ.λ.

– Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα ανωτέρω καλείστε να αποσύρετε όσα άδικα και απαράδεκτα υπονοήσατε για τη Δημοτική Αρχή των Αβδήρων, αφήνοντας αιχμές  για τον πολιτισμό του τόπου μας.

– Επίσης καλείστε να μας γνωρίσετε τα στοιχεία των ασυνείδητων πολιτών για τις περαιτέρω ενέργειες..

– Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι ως Αβδηρίτες είμαστε και θα είμαστε πάντα υπερήφανοι για την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας. Άλλωστε οι χιλιάδες επισκέπτες του Αρχαιολογικού Μουσείου και της περιοχής μας, φεύγουν πάντα με τις καλύτερες εντυπώσεις για τον πολιτισμό και την φιλοξενία μας.

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Θα προσληφθούν 8 εργάτες με δίμηνη σύμβαση από το δήμο Ξάνθης

Η Δημοτική Επιχε^…