Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Το «απόλυτο κενό» σε ώρες διδασκαλίας!

Το «απόλυτο κενό» σε ώρες διδασκαλίας!

0

Αισίως μπήκαμε στον Νοέμβριο και ενώ θα’ πρεπε οι μαθητές ιδιαίτερα μετά και το πέρας…των παρελάσεων στις επετείους ( 4ης & 28ης  Οκτωβρίου) να  «γκαζώσουν», καθώς επίκειται η βαθμολογία του πρώτου τριμήνου εντούτοις, στο 2ο ΕΠΑΛ Ξάνθης επικρατεί μια χαλαρότητα…. Όλα κυλούν σε αργούς ρυθμούς! Οι μαθητές βολτάρουν στο προαύλιο ή κάνουν 1 – 2 ώρες μάθημα και μετά αποχωρούν. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί έχουν κατά την κοινή ορολογία τα λεγόμενα «κενά». Κι είναι τόσα πολλά αυτά το «κενά» που τείνουν να γίνουν το «απόλυτο κενό» σε διδασκαλία.   

Δυο μήνες περιμένουν ωρομίσθιους ή αναπληρωματικούς στο 2ο ΕΠΑΛ Ξάνθης

Μπορεί μέχρι στιγμής ο ιός της νέας γρίπης να μην έχει περάσει την πύλη του 2ου ΕΠΑΛ Ξάνθης, όμως ο …ιός του ελλείμματος σε διδακτικό προσωπικό με επακόλουθο να χάνονται δεκάδες ώρες διδασκαλίας  τείνει να εγκαθιδρυθεί!

Όπως μας πληροφορεί ο διευθυντής του σχολείου κ. Κομματίδης υπάρχουν ελλείψεις σε 20 καθηγητές ιδιαίτερα στις τεχνικές ειδικότητες καθώς και έλλειψη 1 φιλολόγου και ότι ο ίδιος προσπαθεί εκ των ενόντων να ρυθμίσει έτσι τις ώρες των καθηγητών να προσθέσει υπερωρίες ενίοτε ώστε να μην αφήσει τμήματα χωρίς τουλάχιστον 1 -2 ώρες διδασκαλίας την ημέρα.

Ο προϊστάμενος του γραφείου Επαγγελματικής εκπαίδευσης Ξάνθης κ. Μιχαλακίδης είναι γνώστης της κατάστασης αφού ο κ. Κομματίδης τον ενημερώνει εγγράφως ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ο ίδιος με τη σειρά του το υπουργείο. 

«Κάθε χρόνο αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με κενά σε διδακτικό προσωπικό αλλά φέτος υπάρχει μια επιδείνωση λόγω των εκλογών και εξαιτίας που γεγονότος ότι σύμφωνα με εντολή της νέας κυβέρνησης, την αξιολόγηση των αναπληρωτών  και των ωρομισθίων την αναλαμβάνει πλέον το ΑΣΕΠ. Έχω ζητήσει να πληρωθούν οι θέσεις και αναμένουμε…», επισημαίνει ο κ. Μιχαλακίδης. 

Να σημειώσουμε ότι για τους καθηγητές  τεχνικών ειδικοτήτων δεν ακολουθείται το σύστημα της κατάταξης σε πίνακες  όπως γίνεται π.χ. για τους φιλόλογους και τους μαθηματικούς και σύμφωνα με τους οποίους γίνεται η επιλογή των ωρομισθίων.

Έτσι περικειμένου να διασφαλιστεί η αξιοκρατία «επιστρατεύτηκε» το ΑΣΕΠ. Ουδέν καλόν αμιγές κακού και το κακό είναι ότι όλη αυτή η καθυστέρηση λειτουργεί εις βάρος των μαθητών.

Λείπουν 10 φιλόλογοι από τα γενικά λύκεια της Ξάνθης

Ελλείψεις όμως και σε φιλολόγους έχουν και τα γενικά λύκεια της Ξάνθης. Συγκεκριμένα όπως μας πληροφορεί ο προϊστάμενος του Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Πυλαρινός, υπάρχουν 10 κενά σε καθηγητές φιλολογίας: «Έχουμε ενημερώσει το υπουργείο και αφού μέχρι στιγμής δεν μας έχει δώσει πιστώσεις για να πάρουμε ωρομίσθιους πιθανολογώ ότι θα διορίσει αναπληρωματικούς», τονίζει ο κ. Πυλαρινός εξηγώντας ότι οι ωρομίσθιοι επιλέγονται από τις Διευθύνσεις και τον πίνακα κατάταξης μετά από πιστώσεις που έρχονται από το υπουργείο, ενώ οι αναπληρωματικοί διορίζονται από το υπουργείο. Τέλος ο κ. Πυλαρινός επεσήμανε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας  – σύμφωνα με πληροφόρησή του  – θα διοριστούν οι αναπληρωτές φιλόλογοι. Αναφορικά δεν για τους καθηγητές των τεχνικών ειδικοτήτων στο ΕΠΑΛ …το ΑΣΕΠ θ’ αποφασίσει πότε θα πληρωθούν τα κενά!

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Θα προσληφθούν 8 εργάτες με δίμηνη σύμβαση από το δήμο Ξάνθης

Η Δημοτική Επιχε^…