Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 «Έκαναν φτερά» οι οικονομίες μιας ζωής!

«Έκαναν φτερά» οι οικονομίες μιας ζωής!

0

Μια υπόθεση που συντάραξε την τοπική κοινωνία, η υπόθεση Παναγιώτη Νικολόπουλου πρώην διευθυντού της  INTERAMΕRICAN στην Ξάνθη, έρχεται εκ νέου στο προσκήνιο με την εκδίκαση της προσφυγής στο Τριμελές Πρωτοδικείο της Ξάνθης – έχει οριστεί για την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου – 4 συμπολιτών μας οι οποίοι όταν «έσκασε η βόμβα» της υπόθεσης Νικολόπουλου κατάλαβαν ότι οι οικονομίες μιας ζωής που του είχαν εμπιστευτεί για επενδύσεις …έκαναν φτερά!

 

«Έκαναν φτερά» οι οικονομίες μιας ζωής!

Ένας απ’ αυτούς είναι ο κ. Παρδής Μιχαήλ, που κατάγεται από τη Σταυρούπολη και 25 χρόνια τώρα είναι μετανάστης στη Γερμανία. Είναι πατέρας 2 παιδιών και όπως καταθέτει στο «Ε» δούλεψε σκληρά και μετά από χρόνια δουλειάς κατάφερε να δημιουργήσει το δικό του εργαστήριο βαφών στη Γερμανία όπου διαμένει. Ο κ. Παρδής όμως αποδείχτηκε άτυχος και τελικά τελείως …απονήρευτος περί των golden boys κα των «επενδυτικών τους προγραμμάτων»  αφού το περισσευούμενο «κομπόδεμά» του που μέχρι τότε το είχε σε προθεσμιακή κατάθεση στην ΑΤΕ το εμπιστεύτηκε στον κ. Νικολόπουλο μετά παραίνεση κάποιου συγγενούς του, ο οποίος και τον δελέασε με επιτόκιο της τάξης του 0,6 – 0,7% περισσότερο από τις τράπεζες, πιστεύοντας έτσι ότι θ’ αβγατίσει το κεφάλαιο των 658.000 ευρώ! Όμως στην περίπτωσή του αποδείχτηκε ότι «όποιος πάει για πολλά, χάνει και τα λίγα» αλλά επιπλέον ότι ο κ. Παρδής αποδείχτηκε και πολύ αδαής καθώς δεν την  «ψυλλιάσθηκε τη δουλειά» ούτε όταν ο κ. Νικολόπουλος του κατέστησε σαφές ότι απέφευγε οτιδήποτε έχει σχέση με εμβάσματα αλλά προτιμούσε το δούναι και λαβείν τους να γίνεται στο γραφείο του. Όπως καταγγέλλει ο κ. Παρδής οι αποδείξεις που του έδινε ήταν όλες πλαστές!

Ακολούθησε τη δικαστική οδό διεκδικώντας τα χρήματα του και όχι το διακανονισμό με την εταιρεία

«Έφυγε η γη κάτω απ’ τα πόδια» του κ. Παρδή όπως και όλων των συναλλασσόμενων με τον κ. Νικολόπουλο όταν «έσκασε η βόμβα» στην Ξάνθη ότι ο κ. Νικολόπουλος …το’ σκασε και μαζί και τα λεφτά τους!

Από τότε άρχισε και ο προσωπικός Γολγοθάς του προκειμένου να μειώσει τη ζημιά και τουλάχιστον να του αποδοθούν μέρος των χρημάτων του που ήταν γι’ αυτόν και τον πατέρα του οικονομίες μιας ζωής!

Όπως είναι γνωστό η εταιρεία επεχείρησε να «καλύψει» τον κ. Νικολόπουλο με διακανονισμό και ρύθμιση των χρεών  προς τους οφειλέτες συναλλασσόμενούς του αποδίδοντας ένα μέρος του κεφαλαίου τους. Και αυτό βεβαίως καταγράφεται στα υπέρ της! Ήρθε σε επαφή και με τον κ. Παρδή και του έκανε πέρσι την  προσφορά των 550.000 ευρώ όπως ο ίδιος λέει στο «Ε». Όμως ο κ. Παρδής δεν την αποδέχτηκε ζητώντας από την εταιρεία 580.000 ευρώ και τα δικαστικά έξοδα. Η εταιρεία δεν δέχτηκε και η υπόθεση θα κλείσει με δικαστική απόφαση από το Πρωτοδικείο Ξάνθης.

Να σημειώσουμε ότι αντίδικοι στη δίκη είναι οι 4 συμπολίτες μας που επίσης δεν τα βρήκαν στο διακανονισμό με την εταιρεία και η εταιρεία, ενώ ο κ. Νικολόπουλος είναι άγνωστο το πού βρίσκεται.

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η ΕΛΜΕ Ξάνθης δίπλα στους φοιτητές που δικάζονται σήμερα

Η Ένωση Λειτουργa…