Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 «Αν συνεχίσετε έτσι θα πάρετε τα …παπούτσια σας στο χέρι»!

«Αν συνεχίσετε έτσι θα πάρετε τα …παπούτσια σας στο χέρι»!

0

Αυστηρό μήνυμα προς το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής και την Άγκυρα στέλνει μέσα από το «Ε», ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, καλώντας τις τουρκικές προξενικές αρχές να πάψουν τις προκλήσεις και να σεβαστούν του κανόνες φιλοξενίας και τα πρωτόκολλα, προειδοποιώντας ότι αν συνεχίσουν έτσι θα «υπάρξει κάποιος υπουργός Εξωτερικών που θα τους δώσει …τα παπούτσια στο χέρι»! Επιπρόσθετα τονίζει την αναγκαιότητα να υπάρχει ρεαλιστική εξωτερική πολιτική από την κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κα Μπακογιάννη ότι εφαρμόζει μια πολιτική « φραστικού υπερβάλλοντα πατριωτισμού» προκειμένου να αποκρύψει τον ενδοτισμό και την υποχωρητικότητα που αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο της πολιτικής που εφαρμόζει και γενεσιουργό αιτία της αποθράσυνσης της Άγκυρας.
Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές εκτιμά ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι πρώτο κόμμα πανελλαδικά και σ’ όλη την Θράκη και Καβάλα (σύμφωνα με δημοσκοπήσεις του κόμματος) ενώ παράλληλα σημειώνει ότι η αποχή είναι μεγάλος αντίπαλος στις εκλογές και ότι οι πολίτες πρέπει να είναι ενεργοί και ν’ αποφασίσουν με την ψήφο τους αν θέλουν μια συντηρητική ή μια προοδευτική Ευρώπη και Ελλάδα.
«Ε»: Μάθαμε ότι περιοδεύετε στα χωριά του νομού. Ποιο είναι το κλίμα που επικρατεί για το ΠΑΣΟΚ
Σγουρίδης: «Ο κόσμος είναι πρόθυμος ν’ ακούσει. Δεν εκδηλώνεται αλλά ακούει. Κι όταν έχεις ακροατήριο ευελπιστείς ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Γιατί παλιότερα το 2004 – 2005 – 2006, ο κόσμος δεν άκουγε το ΠΑΣΟΚ Σήμερα το ΠΑΣΟΚ έχει ακροατήριο».
«Ε»:Είναι ο μεγάλος αντίπαλος στις ευρωεκλογές η αποχή;
Σγουρίδης: «Σαφώς και είναι αντίπαλος η αποχή! Αλλά λέω τούτο: Όταν σου δίνετε η ευκαιρία να στείλεις μηνύματα σαν πολίτης και συ αρνείσαι, τότε παύεις να’ σαι πολίτης της χώρας και είσαι απλά κάτοικος. Οι κάτοικοι απλά επιβιώνουν δεν αποφασίζουν. Εμείς θέλουμε τους πολίτες ενεργούς. Το ΠΑΣΟΚ πάντα επιδίωκε τη θετική ψήφο των πολιτών και όχι καταψηφίζοντας τη ΝΔ αλλά ψήφο στο ΠΑΣΟΚ για τις προτάσεις και το πρόγραμμά του. Θεωρώ ότι η αποχή, η άρνηση από τις κάλπες μειώνει τον Έλληνα. Εκτός τούτου οι ευρωεκλογές δεν είναι αδιάφορες. Ο πολίτης πρέπει να καταλάβει ότι το 80% των αποφάσεων της καθημερινότητάς του ρυθμίζεται από τις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο. Η προοδευτική κατεύθυνση στην Ευρώπη είναι ο άνεμος της αλλαγής και για την Ελλάδα. Εν προκειμένω αν οι Ευρωπαίοι πολίτες και οι Έλληνες πολίτες στείλουν το μήνυμα της προοδευτικής κατεύθυνσης και όχι της συντηρητικής, σαφώς οι ευρωεκλογές είναι το σκαλοπάτι που το επόμενό του είναι οι εθνικές εκλογές όπου και εκεί θα φυσήξει άνεμος αλλαγής».
«Ε»: Πιστεύετε ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι το πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές;
Σγουρίδης: «Αναμφισβήτητα! Το ΠΑΣΟΚ θα είναι πρώτο κόμμα πανελλαδικά και στον νομό. Σύμφωνα με μυστικές δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ προηγείται στη σ’ όλη τη Θράκη και την Καβάλα πλην της Δράμας»
«Ε»:Πιστεύετε ότι η ψήφος της μειονότητας θα είναι ρυθμιστικός παράγοντας για τον νομό μας;
Σγουρίδης: « Η μειονότητα δεν είναι ξέχωρο κομμάτι της ελληνικής πολιτείας, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της. Είναι πολίτες και εγώ τους πολίτες δεν τους ξεχωρίζω σε μειονοτικούς, σε μουσουλμάνους και χριστιανούς. Είναι πολίτες και αποφασίζουν για το μέλλον τους και το μέλλον των παιδιών τους. Γιατί και ο μουσουλμάνος έχει πρόβλημα με την ανεργία, με το κλείσιμο των εργοστασίων,
με το θέμα του νοσοκομείου, με την ακρίβεια μ’ όλα αυτά τα δεινά που συσσώρευσε η ΝΔ στον τόπο μας Ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να καθορίσει με τη ψήφο του την τύχη των παιδιών του».
«Ε»:Ποια είναι η θέση σας για τη στάση του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής και τις πρόσφατες προκλήσεις;
Σγουρίδης: «Κάποιες ομάδες που πληρώνονται από το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής προσπαθούν να βάλουν τη σφραγίδα της Τουρκίας στους μουσουλμάνους συμπολίτες μας. Αυτό είναι μια απόπειρα που δεν τιμά το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής που θα πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει να σέβεται τους Προξενικούς κανόνες φιλοξενίας. Και ότι η παρουσία τους εδώ συνοδεύεται από ορισμένα πρωτόκολλα. Όταν αυτά τα παραβιάζει θα υπάρξει υπουργός Εξωτερικών που θα τους δώσει… τα παπούτσια στο χέρι! Και αυτό πρέπει να το καταλάβουν»!
«Ε»:Δεν συμφωνείτε με την πολιτική του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας μας;
Σγουρίδης:«Όπου βλέπεις υπερβάλλοντα πατριωτισμό να ξέρεις ότι υπάρχει ενδοτισμός. Όπου βλέπεις ότι υπάρχει ρεαλισμός βλέπεις ότι υπάρχει σεβασμός. Δεν ακολουθούμε ρεαλιστική πολιτική Ακολουθούμε μια φραστική πατριωτική πολιτική εκ μέρους του Υπουργείου Εξωτερικών και της κας Μπακογιάννη που αφήνει ασύδοτους αυτούς που πληρώνονται από το Προξενείο».
«Ε»: Πως σχολιάζετε τα τελευταία γεγονότα με τις αποδράσεις αυτών που ενέχονται στο σκάνδαλο Simens. Θεωρείτε ότι υπάρχει ευθύνη της κυβέρνησης και σκοπιμότητα;
Σγουρίδης:« Ακούστε: Η κυβέρνηση έχει τους υπεύθυνους και τους αφήνει να φύγουν γνωρίζοντας ότι έχουν γερμανική υπηκοότητα και επιδιώκει να πάνε να δικαστούν στην Γερμανία όπου αυτά τα αδικήματα δεν θεωρούνται κακουργήματα αλλά πλημμελήματα. Και έρχεται εκ των υστέρων να αποδείξει την αθωότητά της συλλαμβάνοντας τους συγγενείς αυτών που άφησε να φύγουν μέσα απ’ τα χέρια της! Το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι διατιθεμένο εφόσον το θέλει και ο κ. Καραμανλής να ανοίξουν τα πάντα. Πέντε χρόνια είχαν τους φακέλους της Simens στα χέρια τους και άλλους φακέλους και κατά καιρούς ρίχνουν ρουκέτες χωρίς να απαγγέλλουν καμιά κατηγορία κατά του ΠΑΣΟΚ. Αυτό το κάνουν γιατί ξέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι καθαρό. Και αν εμπλέκονται κάποιοι είναι τριτοκλασάτοι και άνθρωποι που δεν ήταν πολιτικά πρόσωπα. Άρα συμφέρει στη ΝΔ να κρατά κλειστούς τους φακέλους για να κράτα υπό φραστική ομηρία το ΠΑΣΟΚ. Αυτή η πολιτική που ασκεί η ΝΔ είναι πολιτική φραστικής ομηρίας προς το ΠΑΣΟΚ ώστε να περνάει αυτό που θέλει προς τον κόσμο γιατί δεν θέλει συγκρίσεις. Θέλει να περνάει το μήνυμα «Είστε όλοι ίδιοι». Ε ! δεν είμαστε όλοι ίδιοι!».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Γ. Μανιάτης στην Ξάνθη για την Πράσινη Ανάπτυξη

Στο Nομό Ξάνθης θα &…