Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 «Μέσα στο καλοκαίρι θα έχει Ε.Κ.Α.Β. η Ξάνθη»

«Μέσα στο καλοκαίρι θα έχει Ε.Κ.Α.Β. η Ξάνθη»

0

Μία σαφής αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους του νομού μας πρόκειται να προσφέρει η λειτουργία στο προσεχές μέλλον μονάδας του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας στην πόλη μας. Πρόκειται για την ικανοποίηση ενός μακροχρόνιου αιτήματος, τόσο των κατοίκων του νομού μας, όσο και των φορέων της υγειονομικής περίθαλψης της Ξάνθης, οι οποίοι έκριναν εδώ και καιρό ως ιδιαίτερα απαραίτητη την παρουσία μονάδας του Ε.Κ.Α.Β. στην πόλη μας, χωρίς όμως να έχουν βρει μέχρι σήμερα ανταπόκριση στο αίτημά τους.
Αυτό φαίνεται ν’ αλλάζει, μετά από τις προσπάθειες τόσο του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., κ. Δημήτριου Σταμάτη, όσο και των κυρίων Αναστάσιου Παράσχου και Γεώργιου Παυλίδη, Διευθυντή του Γραφείου του Περιφερειάρχη και Νομάρχη Ξάνθης αντίστοιχα, για ανεύρεση κατάλληλου σχετικού χώρου στην πόλη της Ξάνθης, ώστε να στεγαστεί ο σταθμός του Ε.Κ.Α.Β.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο «Ε» η περιφερειακή διευθύντρια του Ε.Κ.Α.Β., κα Σοφία Πετροπούλου – Παπαναστασίου, «σήμερα (σ.σ. χθες) έγινε το παραχωρητήριο για τον χώρο στον οποίο θα εγκατασταθεί η νέα μονάδα του Ε.Κ.Α.Β., στην περιοχή της Εκτενεπόλ, στην Ξάνθη. Η εγκατάσταση της μονάδας θα συντελέσει σαφέστατα στην αναβάθμιση των προσφερομένων υπηρεσιών υγείας, μιας και είναι ο μόνος επίσημος φορέας παροχής πρώτων βοηθειών στη χώρα». Απαντώντας σε ερώτηση του «Ε» σχετικά με το πότε αναμένεται να παραδοθεί η μονάδα στην εξυπηρέτηση των ξανθιωτών και με τι δυναμικό και δυνατότητες, η κα Παπαναστασίου δήλωσε με βεβαιότητα ότι «αφού ολοκληρωθούν κάποιες απαιτούμενες εργασίες στο κτήριο, ο σταθμός θα είναι έτοιμος να λειτουργήσει περίπου στα μέσα του φετινού καλοκαιριού. Η δυναμικότητά του θα είναι ένα ασθενοφόρο ανά βάρδια, μαζί με το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό. Επίσης θα υπάρχει η δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας της μονάδας με τις υπόλοιπες υγειονομικές μονάδες του νομού, ώστε να γίνεται καλύτερος συντονισμός στην διακομιδή των ασθενών και στην παροχή της απαραίτητης ιατρικής βοήθειας σε αυτούς».

Γεώργιος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Καβάλα τη συνεδρίαση της Υπερνομαρχίας

Συνεδριάζει στην…