Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Το ΠΑΣΟΚ του καταλογίζει: « πολιτικό ανορθολογισμό, προσωπικό αμοραλισμό, παλαιοκομματικό πολιτικαντισμό»

Το ΠΑΣΟΚ του καταλογίζει: « πολιτικό ανορθολογισμό, προσωπικό αμοραλισμό, παλαιοκομματικό πολιτικαντισμό»

0

Προ των ευθυνών του, θέτει με ανακοίνωσή της η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης τον κ. Αλέξανδρο Κοντό, απαντώντας στην επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό στην οποία θέτει επιτακτικά την ανάγκη μετατροπής των Εργοστασίων Ζάχαρης σε Μονάδες Βιοαιθανόλης. Συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ επικεντρώνεται στο γεγονός ότι ο ίδιος ο κ. Κοντός δεν είναι άμοιρος ευθυνών αλλά «μέγας συνυπεύθυνος» που δεν τελεσφόρησε η επένδυση καθώς διετέλεσε υφυπουργός και υπουργός του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης επί 5 έτη και εγγυήθηκε προσωπικά τη συνέχιση της λειτουργίας των εργοστασίων Ξάνθης και Λάρισας. Παράλληλα του ασκεί ιδιαίτερα έντονη κριτική για το γεγονός ότι απευθύνεται στον Πρωθυπουργό και δεν τηρεί την κοινοβουλευτική διαδικασία καταλογίζοντάς του « πολιτικό ανορθολογισμό, προσωπικό αμοραλισμό, παλαιοκομματικό πολιτικαντισμό».
Η επιστολή της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης
«Είστε μέγας συνυπεύθυνος κ. Κοντέ»
«Ο κύριος Κοντός απέστειλε επιστολή στον κ. Καραμανλή η οποία αποτελεί μνημείο πολιτικού ανορθολογισμού, προσωπικού αμοραλισμού, παλαιοκομματικού πολιτικαντισμού.
Τι μας λέει ο κ. Κοντός; 1) Εκφράζει την προσωπική του αγωνία για την βιοαιθανόλη. Καθόσον χρόνο βέβαια ήταν υπουργός την προσωπική του αγωνία την έκανε φιλοτιμία και δεν έβγαζε μιλιά.
2) Ανακάλυψε ότι δεν έχει παρατηρηθεί καμιά πρόοδος στο θέμα. Ξέχασε προφανώς ότι μόλις προ τριών μηνών ήταν ο απόλυτος άρχων αυτής της υπόθεσης. Ο ίδιος, ως μόνος αρμόδιος υφυπουργός στην αρχή και ως μόνος αρμόδιος υπουργός στη συνέχεια, εγγυήθηκε προσωπικά την λειτουργία των εργοστασίων Ξάνθης και Λάρισας. Δεν έκανε όμως τίποτα. Είναι και ο ίδιος μέγας συνυπεύθυνος της σημερινής κατάστασης.
3) Προσπαθεί να παρουσιάσει τους καπνοκαλλιεργητές ως υπεύθυνους της ολικής αποσύνδεσης. Κρύβει όμως ότι η δική του ανεπάρκεια και η ανεπάρκεια του ίδιου του πρωθυπουργού να διαπραγματευτεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση την διατήρηση της καλλιέργειας τουλάχιστον του μπασμά, οδήγησε τους καπνοκαλλιεργητές στο αδιέξοδο της ολικής αποσύνδεσης.
4) Παρουσιάζει την απόσυρση της εθνικής ποσόστωσης της ζάχαρης ως δήθεν αναγκαστικό απότοκο της λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κρύβει όμως ότι ο ίδιος ως αρμόδιος υφυπουργός και ο πρωθυπουργός κ. Καραμανλής είναι οι μόνοι υπεύθυνοι του απόλυτου ελληνικού ναυαγίου στην διαπραγμάτευση της ΚΟΑ Ζάχαρης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όταν όλες οι χώρες με στρατηγική και ελιγμούς πέτυχαν οφέλη, η ελληνική αντιπροσωπεία έχασε τα αβγά και τα πασχάλια.
5) Χαιρόμαστε που αναγνωρίζει ότι μετά από πέντε χρόνια θητείας του στο Υπουργείο Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων "υπάρχει σήμερα μεγάλη δυσκολία ετήσιου προγραμματισμού για καλλιέργειες 2 εκατομμυρίων στρεμμάτων από τους παραγωγούς". Αν θέλει να δει τον υπεύθυνο αύριο το πρωί ας κοιτάξει τον καθρέφτη του.
6) Ομολογεί πλήρως την αδυναμία χάραξης οποιασδήποτε πολιτικής και στρατηγικής στις καλλιέργειες που οδήγησε στην στροφή στα δημητριακά με αποτέλεσμα την κατάρρευση των τιμών.
Ο κ. Κοντός εν είδη συνδικαλιστικού φορέα ζητά από τον πρωθυπουργό τη λειτουργία των εργοστασίων. Τούτο γεννά ερωτήματα:
α) γιατί δεν ακολουθεί την προβλεπόμενη κοινοβουλευτική διαδικασία; β) Δεν ανήκει στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας που κυβερνά; γ) Μήπως δεν μιλά με τους αρμόδιους υπουργό και υφυπουργό και διαδόχους του στην καρέκλα κκ. Χατζηγάκη και Κιλτίδη; δ) Εν τέλει σήμερα, τόσο δεν λαμβάνουν τη γνώμη του υπόψιν τους στην Κυβέρνηση που έχει την ανάγκη να απευθύνεται με δημόσιες επιστολές στον Πρωθυπουργό;
Τέλος, παραθέτουμε απόσπασμα από τον επίλογο της επιστολής του κατά λέξη: "Γνωρίζοντας το μεγάλο ενδιαφέρον και την αγάπη σας για τον αγροτικό κόσμο της χώρας μας, ο οποίος στα πέντε χρόνια της διακυβέρνησής σας διαπίστωσε πρωτοφανή στήριξη και βοήθεια…". Πρωτοφανές είναι το θράσος σας κύριε Κοντέ.
ΥΓ1. Κάποιος πρέπει επιτέλους να του εξηγήσει την έννοια της αυτοκριτικής.
ΥΓ2. Μήπως τελικά ο κ. Κοντός σήμερα υιοθετεί όλα αυτά που κατά καιρούς με τις ανακοινώσεις μας έχουμε εντοπίσει; Εάν δεν τις θυμάται, ας κάνει τον κόπο να ανατρέξει στην ιστοσελίδα μας, για να δει ότι αυτά που λέει σήμερα… του τα λέγαμε εδώ και 5 χρόνια!»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ναι θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές»!

Αναπτερώνονται ο…