Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 «Υπερβολικά τα όσα καταγγέλλουν οι γονείς»

«Υπερβολικά τα όσα καταγγέλλουν οι γονείς»

0

Το φως της δημοσιότητας είδαν πρόσφατα καταγγελίες γονέων συμπολιτών μας αναφορικά με περίπτωση επίδειξης υπερβολικού ζήλου από την πλευρά των ανδρών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης. Η σχετική επιστολή μάλιστα του αναγνώστη μας του οποίου τις καταγγελίες δημοσιεύσαμε, στο προχθεσινό μας φύλλο, έγινε αντικείμενο συζήτησης και προβληματισμού από συμπολίτες μας καθώς και από Μέσα Ενημέρωσης της πόλης μας. Άλλωστε δεν ήταν καθόλου αδιάφορο το γεγονός του ότι στην περίπτωση αυτή υπήρχε η εμπλοκή έξι ανήλικων συμπολιτών μας ηλικίας έως 14 – 15 ετών.
Για το ζήτημα, φυσικά, απευθυνθήκαμε στον, πρόσφατα διορισθέντα, Αστυνομικό Διευθυντή Ξάνθης, κ. Ανδρέα Κατσιμπέρη, ζητώντας την επίσημη άποψη της Ελληνικής Αστυνομίας.
«Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα δεν φαίνονται να είναι έτσι όπως καταγγέλθηκαν εκ μέρους των γονέων των παιδιών. Όντως κλήθηκε από καταστηματάρχη της περιοχής η ΕΛ. ΑΣ. για να παρέμβει προς αποτροπή καταστροφών σε ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα. Εκτός αυτού όμως θα πρέπει να σημειωθεί ότι προϋπήρξαν καταγγελίες για καταστροφές σε αυτοκίνητα στην συγκεκριμένη περιοχή (όπως σκισμένα λάστιχα κλπ.). Ένα ακόμη στοιχείο που θα πρέπει να ληφθεί επίσης υπόψη είναι το γεγονός ότι τρεις ακόμη νεαροί, με την εμφάνιση του περιπολικού έσπευσαν να εξαφανισθούν», ανέφερε ο κ. Κατσιμπέρης. Απαντώντας μάλιστα στις καταγγελίες των γονέων ότι επί περισσότερο της μίας ώρας, οι έξι νεαροί κρατήθηκαν χωρίς να τους επιτραπεί να επικοινωνήσουν με τους γονείς τους, ο κ. Κατσιμπέρης αντιτείνει τις επίσημες καταγραφές του βιβλίου συμβάντων του Αστυνομικού Τμήματος διευκρινίζοντας ότι «σύμφωνα με τα επίσημα αυτά στοιχεία η προσαγωγή των νεαρών έγινε στις 23:10’ και όχι στις 22:10’, όπως υποστηρίζει ο καταγγέλλων γονέας, ενώ η κράτησή τους, για εξακρίβωση των στοιχείων των τριών από αυτούς, που δεν διέθεταν μαζί τους στοιχεία ταυτότητας, διήρκεσε μέχρι τις 23:20’». Όσον αφορά των γεγονότων τόσο της μη ειδοποίησης των κηδεμόνων, όσο και της μη συνοδείας τους, παρά το προχωρημένο της ώρας, στα σπίτια τους, καθώς και της καταγγελλόμενης όχι καλής συμπεριφοράς των οργάνων της τάξης απέναντι στους νεαρούς, όση ώρα αυτοί κρατήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, ο κ. Κατσιμπέρης περιορίστηκε να δηλώσει ότι «έχει διαταχθεί έρευνα για το συμβάν», συμπληρώνοντας πάντως ότι «σαν γονέας και ο ίδιος και μάλιστα με την παραμονή των δικών μου παιδιών στην Αθήνα να αποτελεί επιπλέον λόγο ανησυχίας, μπορώ να πω ότι κατανοώ την ανησυχία των γονέων των παιδιών. Άλλωστε επιθυμία της Α. Δ. Ξάνθης είναι η συνεργασία τόσο με τους τοπικούς φορείς όσο και με τους πολίτες της Ξάνθης, ώστε να ασκείται αποτελεσματικότερα και καλύτερα το έργο της».

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Πιάτσα ΤΑΞΙ» έκαναν το δρόμο της Νομαρχίας

«Πιάτσα» ταξί …έκαν&…