Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 «Έργα και όχι μόνο…λόγια», κ. Νομάρχη!

«Έργα και όχι μόνο…λόγια», κ. Νομάρχη!

0

Ένα απολογισμό πεπραγμένων, κατ’ ανάλυση, των παρεμβάσεων, θέσεων και προτάσεων αλλά και της εν γένει παρουσίας της μείζονος αντιπολίτευσης στο Νομαρχιακό συμβούλιο, πραγματοποίησε ο επικεφαλής της παράταξης «Υπερνομαρχία Πολιτών» κ. Φώτης Καραλίδης, την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου στην οικογενειακή ταβέρνα «Λιχουδιές» στη Λευκόπετρα Ξάνθη, ενώ παράλληλα έκοψε …δύο πίτες μια για το συνδυασμό του και μια για τα ΜΜΕ στους εκπροσώπους των οποίων, παρέθεσε στη συνέχεια, γεύμα.
Ο κ. Καραλίδης παρουσία των νομαρχιακών του συμβούλων, του βουλευτή κ. Σγουρίδη, του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο, κ. Χρίστου Πούλιου και του δημοτικού συμβούλου κ. Μελισσόπουλου, του επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Επιμελητήριο κ. Γιάννη Αθανασιάδη και του γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης κ. Μπεμπεκίδη, των ΜΜΕ, γνωστών και φίλων του, προέβη σε μια αναλυτική παρουσίαση όλου του αντιπολιτευτικού έργου της παράταξής του, προκειμένου να καταδείξει ότι ασκεί εποικοδομητική αντιπολίτευση που βασίζεται σε συγκεκριμένες προτάσεις σ’ όλα τα ζέοντα θέματα που απασχολούν την περιοχή, προς απάντηση του νομάρχη που του καταλογίζει «στείρα αντιπολίτευση».
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε θέματα όπως το χωροταξικό, τονίζοντας ότι πρώτη η αντιπολίτευση έφερε και ανέδειξε στο νομαρχιακό συμβούλιο «πιάνοντας στον ύπνο τον κ. Παυλίδη», όπως επίσης και το θέμα της ανεργίας και της αποβιομηχάνισης. Σχετικά μ’ αυτό υπενθύμισε την πρότασή του να δημιουργηθεί ένα συντονιστικό όργανο όπου θα συμμετέχουν όλοι οι κοινωνικοί φορείς αλλά και το Δ.Π.Θ. που θα χειριστεί αυτά τα θέματα, πρόταση που δεν έτυχε ευήκοα ώτα!
Αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις του σε αγροτικά θέματα που στόχο είχαν να αναδείξουν το μεγάλο πρόβλημα των αγροτών και των κτηνοτρόφων του νομού με ιδιαίτερη έμφαση στον καπνό και αναρωτήθηκε τι έγιναν «τα καινοτόμα σχέδια για τον καπνό» του κ. νομάρχη. Παράλληλα υπενθύμισε τις προτάσεις του για τους απολυμένους «Φωνή της Αμερικής» και την πρόβλεψή του για το «φιάσκο» της βιοαιθανόλης!
Επίσης έδωσε έμφαση σε θέματα διαφάνειας στη λειτουργία των υπηρεσιών της νομαρχίας επισημαίνοντας το έλλειμμα που υπάρχει καθώς και στην αναγκαιότητα η νομαρχία να δρα σε συνεργασία και όχι σε αντιπαλότητα με το δήμο όπως σημείωσε φέροντας ως παράδειγμα τον περιμετρικό δακτύλιο. Σ’ άλλο σημείο της ομιλίας του άσκησε δριμεία κριτική στον κ. νομάρχη λέγοντας είναι μόνο λόγια και ότι τα έργα που εξήγγειλε ήταν μόνο «θα». Προς επίρρωσιν του ισχυρισμού του αναφέρθηκε στο Μουσείο καπνού, στο οικόπεδο Γκαίρη στον κάθετο άξονα αλλά και στο αρδευτικό που εξαγγέλθηκε με τυμπανοκρουσίες ως έργο 300 εκ. ευρώ και κατέληξε σε δημοπράτηση μόνο για 50 εκ. ευρώ!
Επίσης ανέφερε ως επιτυχία του συνδυασμού του την πρόταση για δημιουργία στην Ξάνθη Τεχνολογικού Πάρκου την οποία υιοθέτησε ο κ. Τσαλίδης.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετική με την παραίτηση του κ. Μωραϊτη ο κ. Καραλίδης σημείωσε ότι στην περίπτωση αυτή φαίνεται η αναξιοπιστία του κ. Παυλίδη που τόνιζε ότι το θέμα που ανέκυψε αφορά την θητείας Σαλτούρου ενώ σύμφωνα με το έγγραφο που έφερε μέσα στο νομαρχιακό υπογράφτηκε το 2003 και αυτό ήταν που προκάλεσε την παραίτηση Μωραϊτη.
Ερμηνεύοντας τα στοιχεία της δημοσκόπησης που παρουσιάζει το «Ε» σημείωσε ότι το 52% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατία βαθμολογούν κάτω από τη βάση τον νομάρχη Ξάνθης.
Τέλος δήλωσε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος, αναφορικά δε με το αν θα είναι η κα Καραχασάν επικεφαλής της Διευρυμένης σημείωσε ότι αυτό είναι θέμα επιλογών του ΠΑΣΟΚ.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παράνομος 17χρονος Αλβανός μετέφερε 5 Πακιστανούς

Συνελήφθη 17χρονο …