Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Καπζά: «Θα το σκεφτώ αν με προτείνει επίσημα το κόμμα»

Καπζά: «Θα το σκεφτώ αν με προτείνει επίσημα το κόμμα»

0

Προσεκτική αλλά παράλληλα αρκούντως ενδεικτική των προθέσεών του όποτε και άμα επισημοποιηθεί η πρόταση, ήταν η δήλωση του κ. Καπζά Τζεμήλ, δημοσιογράφου της εφημερίδας Gudem Κομοτηνής, στο «Ε», αφορμής δοθείσης από δημοσίευμα της εφημερίδας «Μαχητής», στο οποίο αναφέρεται ότι ο κ. Καπζά Τζεμήλ θα είναι ο νέος υποψήφιος βουλευτής από την μειονότητα στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές.
Καπζά:«Θα το σκεφτώ…»
«Δεν έχω δεχτεί καμιά επίσημη πρόταση για να είμαι υποψήφιος σε προσεχείς εκλογές. Αν όμως δεχτώ θα το σκεφτώ», τονίζει ο κ. Καπζά, οποίος όμως παράλληλα βεβαιώνει ότι του είχε γίνει πρόταση από τη Νέα Δημοκρατία να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιό της τις προηγούμενες εκλογές και την οποία όμως απέρριψε με την αιτιολογία ότι δεν είχε το χρόνο να προετοιμαστεί.
Παράλληλα ο κ. Καπζά σημείωσε ότι περιποιεί τιμή γι’ αυτόν το γεγονός ότι το κυβερνών κόμμα του ζήτησε στις προηγούμενες εκλογές να τον συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του και το ενδεχόμενο αυτό αν επαναληφθεί στις εκλογές όποτε κι αν γίνουν είναι κάτι που θα το σκεφτεί συνεκτιμώντας πάντα και τη γνώμη του χώρου της μειονότητας. Επιπρόσθετα σημείωσε ότι στην πολιτική κανείς δεν τρέμει κανένα καθώς πάντα ο κόσμος είναι αυτός που αποφασίζει, απαντώντας έτσι σε εκτίμηση του ίδιου δημοσιεύματος που φέρει τον βουλευτή κ. Μάντατζη σε κατάσταση πανικού!
Μάντατζη: «Κάθε αντίπαλος είναι δύσκολος…»
Διόλου…πανικοβλημένος δηλώνει στο «Ε» και ο βουλευτής κ. Μάντατζη, από την πιθανή υποψηφιότητα του κ. Καπζά σημειώνοντας ότι: «κάθε αντίπαλος είναι δύσκολος και τον αντιμετωπίζω με σοβαρότητα και σεβασμό». Παράλληλα δεν παρέλειψε να προσθέσει ότι αυτό που αποτελεί ζητούμενο για την μειονότητα είναι να έχει όσο τον δυνατόν μεγαλύτερη εκπροσώπηση και αν αυτό επιτευχθεί θα είναι μεγάλο όφελος.
Μωραϊτης: « Αξιόλογο στέλεχος που δουλεύει για το κόμμα…»
Απ’ την πλευρά της επίσημης ΝΟΔΕ ο πρόεδρος κ. Στέλιος Μωραϊτης επιβεβαίωσε ότι «έπαιξε» το όνομα του κ. Τζεμήλ Καπζά στις προηγούμενες εκλογές, τονίζοντας παράλληλα ότι είναι νωρίς για οτιδήποτε τώρα μιας και οι εκλογές θα γίνουν μετά από 3 χρόνια. Πρόσθεσε δε ότι ο κ. Καπζά Τζεμήλ είναι ένα πολύ αξιόλογο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας που δουλεύει για το κόμμα και μαζί με τον κ. Τουρκές , Γιουσούφ και άλλα οργανωμένα στελέχη αποτελούν την εκπροσώπηση της μειονότητας μέσα στο κόμμα.
Ποιος είναι ο κ. Καπζά Τζεμήλ
Να σημειώσουμε ότι ο κ. Καπζά Τζεμήλ κατάγεται από την Μύκη και είναι αδελφός του κ. Καπζά Χασάν που ήταν μέλος της προηγούμενης περιφερειακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Είναι δημοσιογράφος της τουρκόφωνης Gudem Κομοτηνής. Διετέλεσε επί διετία πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων και τώρα είναι μέλος του Δ.Σ. της νεοσυσταθείσας εταιρείας με την επωνυμία « Πολιτιστική Εκπαιδευτική Εταιρεία της Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» (ΠΕΚΕΜ) στην οποία πρόεδρος είναι ο πρώην βουλευτής Γκαλήπ Γκαλήπ ο δε κ. Καπζά είναι υπεύθυνος του Κέντρου Έρευνας, στους σκοπούς ίδρυσης του οποίου αναφέρονται η έρευνα και καταγραφή μιας ιστορικής περιόδου της Μειονότητας, η καταγραφή των μνημείων καθώς επίσης η διοργάνωση σεμιναρίων και η έκδοση βιβλίων.
Τι κάνουν τα άλλα κόμματα
Συμπερασματικά, μπορεί στη Νέα Δημοκρατία να επικρατεί μια ρευστότητα αναφορικά με τον μειονοτικό υποψήφιο όπως καταδεικνύεται από τις δηλώσεις όμως στο ΣΥΡΙΖΑ – σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Ε» – έχουν καταλήξει: «Εκλεκτός» είναι ο κ. Ζεϊμπέκ Χουσεϊν, φαρμακοποιός, από τον Εχίνο. Αδιαμφισβήτητα υποψήφιος για το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο κ. Μάντατζη, ενώ ουδείς λόγος γίνεται ακόμη για τον κ. Μπαράν Μπουρχάν. Στους προσφερόμενους υποψήφιους ανήκει και ο επικεφαλής του μειονοτικού συνδυασμού στο Δήμο Ξάνθης κ. Μαλκότς.
Γεγονός είναι ότι υπάρχει μια μεγάλη εκδήλωση ενδιαφέροντος για υποψηφιότητες από το χώρο της μειονότητας, που καταδεικνύει, ότι η μειονότητα ρίχνει μεγάλη βαρύτητα στις προσεχείς εκλογές – κι αν κρίνουμε από την κινητικότητα των κομμάτων –αυτές δεν αργούν. Στόχος της είναι τρεις βουλευτές σε Ξάνθη και Κομοτηνή! Μήπως αυτό συσχετίζεται με το γεγονός ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις περνούν περίοδο ιδιαίτερης όξυνσης;
Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όταν η μειονότητα πάει Άγκυρα!

Την παραμονή Χρι`…