Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 «Ζήτημα χρόνου η παράδοση του κτηρίου των Δ.Ο.Υ.»

«Ζήτημα χρόνου η παράδοση του κτηρίου των Δ.Ο.Υ.»

0

Η οδός Μεσολογγίου, μπροστά από το νέο κτήριο της Β’ Δ.Ο.Υ. Ξάνθης, είναι από μόνη της μία σχετικά στενή οδός, με πολύ μικρά πεζοδρόμια. Η αναγκαστική περίφραξη του ενός από τα δύο λόγω των έργων που γινόταν στο κτήριο της Β’ Δ.Ο.Υ. χειροτέρευσε αυτή την κατάσταση, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο την διάβαση των πεζών από το συγκεκριμένο σημείο.
Η ολοκλήρωση των εργασιών στο κτήριο φάνηκε ότι θα δώσει μία ανάσα στους περιοίκους στο συγκεκριμένο θέμα, μιας και ήταν αναμενόμενη η απομάκρυνση των προστατευτικών κατασκευών, απελευθερώνοντας την κίνηση των πεζών στο συγκεκριμένο σημείο. Όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Αντιθέτως το «Ε» έγινε αποδέκτης παραπόνων από τους περίοικους, οι οποίοι έχοντας ήδη εξαντλήσει τα περιθώρια της ανοχής τους για την συγκεκριμένη κατάσταση όλο το διάστημα που πραγματοποιούταν οι εργασίες στο κτήριο που θα στεγαστεί η Β’ Δ.Ο.Υ., αναζήτησαν μία εξήγηση για την καθυστέρηση αυτή που δυσκολεύει την καθημερινότητά τους.
Το «Ε» αναζήτησε για λογαριασμό τους μία εξήγηση για το θέμα από την ανάδοχο εταιρεία του έργου, από την οποία μας παρέπεμψαν στα κεντρικά γραφεία της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, στην Αθήνα (τι πρωτότυπο…), η οποία είναι και ο φορέας κατασκευής του έργου, για λογαριασμό του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο θα είναι και ο τελικός κύριος του έργου.
Από τον κ. Κυριαζόπουλο, διευθυντή του τμήματος της Κ. Ε. Δ. που είναι υπεύθυνο για την κατασκευή του κτηρίου ενημερωθήκαμε ότι η όλη καθυστέρηση οφείλεται σε γραφειοκρατικές διαδικασίες που καθυστερούν την ηλεκτροδότηση από την Δ.Ε.Η. και την παράδοση του κτηρίου στο υπουργείο Οικονομικών. «Η διατήρηση των προστατευτικών κατασκευών του κτηρίου που δυστυχώς δυσχεραίνουν την διέλευση των περιοίκων αλλά και των πεζών γενικότερα, είναι ένα καθ’ όλα νόμιμο και αναγκαστικό μέτρο, παρ’ ότι δυσάρεστο, για λόγους ασφαλείας αλλά και προστασίας του ίδιου του κτηρίου αλλά και των διερχόμενων πεζών, δεδομένου ότι η οριστική παράδοση του έργου πρόκειται να γίνει το αργότερο μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους» εξήγησε ο κ. Κυριαζόπουλος, τονίζοντας επίσης ότι «αποτελεί σημαντική προτεραιότητα της Κ. Ε. Δ. η παράδοση του συγκεκριμένου κτηρίου, διότι πέραν των τυχόν ενοχλήσεων τις οποίες μπορεί να προκαλεί η παράταση της παράδοσης, ακόμη σημαντικότερη είναι η συντομότερη δυνατή εγκατάσταση των υπηρεσιών της Β’ Δ.Ο.Υ. Ξάνθης, που θα διευκολύνει σημαντικά τόσο το έργο της συγκεκριμένης Δ.Ο.Υ., όσο και την εξυπηρέτηση των πολιτών που συναλλάσσονται με αυτή».
Όπως φαίνεται από όλα τα παραπάνω, είναι μάλλον αναπόφευκτη η συνέχιση της ταλαιπωρίας, τόσο για τους περιοίκους του κτηρίου στην οδό Μεσολογγίου, όσο και για τους συναλλασσόμενους αλλά και τους υπαλλήλους της Β’ Δ.Ο.Υ., οι οποίοι θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή για ενάμιση μήνα περίπου ακόμη, έως ότου ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές δυσκολίες και παραδοθεί το συγκεκριμένο κτήριο. Πάντως οι μέχρι σήμερα χαρακτηριστικές καθυστερήσεις στην πορεία του συγκεκριμένου έργου αλλά και η φοβερή και τρομερή ελληνική γραφειοκρατία, δεν μας αφήνουν, δυστυχώς, μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας. Ας ελπίσουμε ότι τελικά θα διαψευστούμε και θα τηρηθούν οι προθεσμίες τις οποίες υπολογίζει η Κ. Ε. Δ…
Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξε – κίνημα Πολιτών στην Ξάνθη

Τις προτάσεις το`…