«Τα ‘χασε» στις καθυστερήσεις

0

Εξαιρετικά άτυχη στάθηκε η Skoda Ξάνθη στο σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης».

Η ομάδα της πόλης μας ¨ταμπουρωμένη¨ στην άμυνα, κρατούσε τον ένα βαθμό της ισοπαλίας μέχρι τις καθυστερήσεις, εκεί όπου οι «κίτρινοι» πέτυχαν το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση(Αμπρέου 90+2’), κατακτώντας τη νίκη και στέλνοντας παράλληλα τους παίκτες της Skoda Ξάνθη στα αποδυτήρια με σκυμμένα κεφάλια.

Η απογοήτευση των ξανθιωτών ποδοσφαιριστών βέβαια, είχε να κάνει με το χρονικό σημείο στο οποίο μπήκε το γκολ, καθώς δεν υπήρχαν πλέον περιθώρια αντίδρασης, μιας και βάσει της εικόνας του αγώνα,  η Ξάνθη πιθανόν να μην άξιζε τη νίκη, θα μπορούσε όμως να αποσπάσει την ισοπαλία.

Πέρα από το μοναδικό γκολ  πάντως, το σημείο που έκρινε σε ένα μεγάλο βαθμό τον αγώνα ήταν ξανά στις καθυστερήσεις, αυτές  του Α’ ημιχρόνου, εκεί όπου ο Δημήτρης Σουάνης αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και πήρε το δρόμο για τα αποδυτήρια.

Η αποβολή του επιθετικού της Ξάνθης ήρθε δίκαια, μετά από δύο διαδοχικές κίτρινες κάρτες που δέχθηκε σε χρονικό διάστημα 2 λεπτών, για σκληρά μαρκαρίσματα έναντι αντιπάλων του και από εκείνη τη στιγμή κι έπειτα ¨έσβησε¨ η επιθετική λειτουργία της ξανθιώτικης ομάδας χωρίς να απειλήσει έως το τέλος.

Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους, παίζοντας με αριθμητικό πλεονέκτημα σε όλο το β’ ημίχρονο, πίεζαν συνεχώς, όμως όλες οι προσπάθειές τους, ανακόπτονταν με σχετική άνεση, καθώς η ξανθιώτικη άμυνα ενισχύονταν συνεχώς με παίκτες, οι οποίοι περνούσαν ως αλλαγή έναντι επιθετικών. Με αυτόν τον τρόπο ο Γιάννης Ματζουράκης ήλπιζε και είχε την ευκαιρία να συνδυάσει την επιστροφή του με ένα θετικό αποτέλεσμα. Δυστυχώς για τον ίδιο, αλλά και τους παίκτες που κατέβαλλαν πολλές δυνάμεις, αυτό το σχέδιο ¨χάλασε¨ από μία ολιγωρία της άμυνας στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού.

Πλέον η Skoda Ξάνθη στρέφει την προσοχή της στο επόμενο παιχνίδι με την Α.Ε.Κ., την οποία υποδέχεται στις 5 Οκτωβρίου(Δευτέρα), σε μία αναμέτρηση που η νίκη είναι μονόδρομος, ώστε να ¨ξεκολλήσει¨ από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και να πορευτεί στη συνέχεια με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

 

Άρης – Skoda Ξάνθη 1-0

Η εξέλιξη του αγώνα

 

3′: Σέντρα του Νέτο από δεξιά, κεφαλιά ψαράκι του Κόκε μέσα από την μικρή περιοχή, η μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Πρώτη καλή στιγμή για τον Άρη.

8′: Ο Σουάνης έβγαλε σε θέση βολής τον Πόι, ο Σηφάκης του είπε "όχι" και στη συνέχεια ο Ρονάλντο Γκιάρο πρόλαβε προ κενής εστίας με τάκλιν τον Ταιντέρ. Μία πολύ σημαντική ευκαιρία, στις ελάχιστες που έκανε η Ξάνθη.

20’: Σουτ του Σουάνη έξω από την περιοχή, άστοχο.

22′: Κίτρινη κάρτα στον Κιντάνα.

36′: Δυνατό σουτ του Αράνο έξω από την περιοχή, άουτ.

39′: Σουτ του Ταϊντέρ έξω από την περιοχή, άστοχο.

41′: Φάουλ του Γκρασιάν από δεξιά, ο Αμπρέου πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής όμως αστόχησε.

43′ Αλλαγή Άρης: Ο Ρομπέρζ στη θέση του τραυματία Ρονάλντο Γκιάρο.

44′ Σέντρα σουτ του Ταιντέρ από πλάγια θέση αριστερά, έδιωξε ο Σηφάκης.

45′ Κίτρινη κάρτα στον Σουάνη.

45+ Δεύτερη κίτρινη (κόκκινη) κάρτα στον Σουάνη.

47′: Σουτ του Νασούτι, άουτ

50′: Κίτρινη κάρτα στον Ρομπέρζ.

51′: Εκτέλεση φάουλ του Σταθάκη έξω από την περιοχή, άουτ.

58′: Αλλαγή Ξάνθη: Ο Βασιλακάκης στη θέση του Ταϊντέρ.

60′: Αλλαγή Άρης: Ο Χαβίτο στη θέση του Κάλβο.

68′: Αδύναμο σουτ του Χαβίτο έξω από την περιοχή, άουτ

69′: Αλλαγή Άρης: Ο Κάμπορα στη θέση του Κόκε

71′: Αλλαγή Ξάνθη: Ο Τζιωρτζόπουλος στη θέση του Κιντάνα.

72′: Ο Κάμπορα βρέθηκε στο έδαφος μέσα στην περιοχή ωστόσο, όπως φάνηκε και στο ριπλέι, έπεσε μόνος του όποτε το παιχνίδι σωστά συνεχίστηκε.

80′: Σέντρα του Αράνο από αριστερά, τακουνάκι του Κάμπορα στην κίνηση, η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια, σε μία καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους.

84′: Σέντρα του Νέτο από δεξιά, ο Βάλλας έβγαλε με τον ώμο εκτός πορείας τον Αμπρέου, ο οποίος έπεσε μέσα στην περιοχή, ζητώντας πέναλτι, ωστόσο όπως φάνηκε από το ριπλέι δεν υπήρξε αντικανονικό μαρκάρισμα κι άδικα οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι.

85′: Σουτ του Φλάβιο έξω από την περιοχή, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια

85′: Αλλαγή Ξάνθη: Ο Λουτσιάνο στη θέση του Πόι.

88′: Σέντρα του Νέτο από δεξιά, κεφαλιά του Αμπρέου, η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

90+ ΓΚΟΛ 1-0: Σέντρα του Φλάβιο από δεξιά, ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Αμπρέου, που σηκώθηκε ψηλότερα από όλους, ο Γκσπούρνινγκ δεν μπόρεσε να επέμβει και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 

ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Νέτο, Αράνο, Ρονάλντο (42′ Ρομπέρζ) , Κάλβο (61′ Χαβίτο), Φερνάντεζ, Κόκε (70′ Κάμπορα), Γκρασιάν, Αμπρέου, Νασούτι, Φλάβιο.

SKODA ΞΑΝΘΗ:  Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Πόι (85′ Λουτσιάνο), Κιντάνα (72′ Τζωρτζιόπουλος), Τζάγκι, Σταθάκης, Σουάνης, Φλίσκας, Βάλλας, Ταϊντέρ (58′ Βασιλακάκης), Στρμπα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στο 8,6% «σκαρφάλωσε» η ανεργία τον Ιούνιο 

Στο 8,6% αυξήθηκε το `…