«Αχ και να’ μουν παιδί…»

0

«Ένα παιδικό σταθμό κόσμημα», χαρακτήρισε ο πρόεδρος των Βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Ξάνθης κ. Φίλιππος Φιλίππου τον 8ο Βρεφονηπιακό σταθμό στη Χρύσα που εγκαινιάστηκε την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στις 11.30 μ.μ. «Λυπάμαι μόνο που δεν είμαι παιδί…» είπε χαριτολογώντας ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης που μαζί με τον Σεβασιώτατο κ. Παντελεήμονα που χοροστάτησε στην τελετή των εγκαινίων και τον κ. Φιλίππου έκοψαν την κορδέλα παραδίδοντας σε 100 παιδιά και βρέφη όλου του Δήμου Ξάνθης ένα σταθμό που ανταποκρίνεται στα σύγχρονα δεδομένα τόσο της παιδαγωγικής όσο και την αισθητική.

Για την εργαζόμενη μητέρα και το παιδί

«Είμαστε πολύ περήφανοι που τα δύο τελευταία χρόνια καταφέραμε να υπεδιπλασιάσουμε τον αριθμό των βρεφών που φιλοξενούμε στους σταθμούς και σ’ αυτό το κομμάτι ο δήμος μας είναι από τους πρωτοπόρους στην Ελλάδα. Με τη λειτουργία αυτού του σταθμού ο δήμος μας προσθέτει ακόμα ένα λιθαράκι στη θεμελιώδη κοινωνική υποχρέωση του προς την εργαζόμενη μητέρα και κατ’ επέκταση προς την Ξανθιώτικη οικογένεια», σημείωσε ο κ. Φιλίππου ενώ ο κ. Δήμαρχος τόνισε την προτεραιότητα που δίνει ο δήμος στα πλαίσια της κοινωνικής του πολιτική για την κάλυψη όλων των αναγκών από τους βρεφονηπιακούς του δήμου.

Έτσι φέτος θα φιλοξενηθούν συνολικά σ’ όλους τους σταθμούς του δήμου 750 παιδιά ηλικίας από μηνών έως 4 ετών και προγραμματίζεται  η λειτουργία ενός ακόμα σταθμού στο κέντρο της πόλης και ενός στο Εύμοιρο.

Ένας σταθμός κόσμημα

Ο βρεφονηπιακός της Χρύσας άρχισε να κατασκευάζεται τον Αύγουστο του 2006 με χρηματοδότηση από το Π.Ε.Π Α.Μ.Θ., προϋπολογισμού 1.450.000 ευρώ. Καλύπτει στο ισόγειο μαζί με τους ημιυπαίθριους χώρους έκταση 923 τ.μ., όπου βρίσκονται οι χώροι παραμονής των παιδιών, το τμήμα διοίκησης και οι βοηθητικοί χώροι σε μια απλή οργάνωση του κτιρίου που είναι εξαιρετικά λειτουργική , ενώ ο υπαίθριος χώρος διαμορφώθηκε σε πολλαπλά επίπεδα λόγω της υψομετρικής διαφοράς του οικοπέδου.

Τόσο ο κ. Δήμαρχος όσο και ο κ. Φίλιππου ευχαρίστησαν τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμους καθώς και όλους τους συντελεστές του έργου. Στην τελετή εγκαινίων παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι κ. Τριμίντζιος, Μούρκας, Καραγιαννίδου, Τσέπελης και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Ανταμπούφης όπως και η διευθύντρια του παιδικού κα Ντίνα Μοσχονά, γονείς και παιδιά.

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αποστάσεις παίρνει η ΝΟΔΕ

«Η εξουσία φθείρε …