Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Με τα « όπλα επ’ ώμου» τα τοπικά στελέχη

Με τα « όπλα επ’ ώμου» τα τοπικά στελέχη

0

«Φουλάρει τις μηχανές του» το ΠΑΣΟΚ καθώς σε κεντρικό επίπεδο εκτιμούν ότι έτσι όπως εξελίσσεται η πολιτική κατάσταση η κυβέρνηση βρίσκεται με την …πλάτη στον τοίχο και αποτελεί μονόδρομο για τον πρωθυπουργό η προκήρυξη εκλογών έως τον Οκτώβριο. Ενδεικτικό τούτου είναι ότι έχουν δοθεί οδηγίες σε όλα τα περιφερειακά στελέχη να κάνουν διακοπές ολιγοήμερες και με …βάρδιες και με κινητά ανοιχτά δια παν ενδεχόμενον!

Στο μεταξύ, πρωθυπουργική εμφάνιση πρόκειται να κάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη και σύμφωνα με πληροφορίες στην ομιλία του θα επιδιώξει να δώσει συγκεκριμένες κατευθύνσεις, προτείνοντας λύσεις για θέματα οικονομίας , επενδύσεων , ανεργίας κ.λ.π. ώστε να καταδείξει ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελεί τη μόνη διέξοδο από την οικονομική αλλά και την πολιτική κρίση που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης.

Με τα « όπλα επ’ ώμου» τα τοπικά στελέχη

Σε τοπικό επίπεδο, «τα όπλα επ’ ώμου» έχουν τα τοπικά στελέχη και ήδη εκπονείται πλάνο σχεδιασμού δράσης που έχει βασικό στοιχείο την ανάδειξη τοπικών θεμάτων με παράλληλα κατάθεση των προγραμματικών προτάσεων του ΠΑΣΟΚ εξειδικευμένα για κάθε θέμα από τοπικά και κεντρικά στελέχη που πρόκειται να επισκεφτούν την Ξάνθη από 1ης Σεπτεμβρίου.

Το ψηφοδέλτιο

Επίσης όπως πληροφορηθήκαμε σε οργανωτικό επίπεδο όλα είναι έτοιμα και αναμένουν …νεύμα (πιθανόν την επόμενη εβδομάδα) από τα κεντρικά για την κατάθεση αιτήσεων όσων ενδιαφέρονται για να είναι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις αυτές αφού γίνει το πρώτο «χτένισμα» από την νομαρχιακή και την περιφερειακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ θα αποσταλούν στην Επιτροπή Εκλογικών διαδικασιών η οποία και θα κρίνει την τύχη των υποψηφίων.

Προς το παρόν ο μόνος που έχει εκδηλώσει δημόσια ενδιαφέρον είναι ο κ. Γιώργος Χουλιάρας, ενώ θεωρείται επίσης πολύ ισχυρό ως ενδεχόμενο η υποψηφιότητα του κ. Σωκράτη Ξυνίδη (από παλιότερες δηλώσεις του στο «Ε»). Αναφορικά με την υποψηφιότητα του κ. Τριαντάφυλλου Παπαδόπουλου που «έπαιξε» σε αθηναϊκή εφημερίδα ουδείς λόγος γίνεται μέσα στο ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπαδόπουλος δεν έκανε γνωστές τις δηλώσεις του. Η ίδια εφημερίδα αναφέρθηκε και σε πιθανή υποψηφιότητα της κας Καραχασάν όμως πληροφορίες λένε ότι αυτό είναι απίθανό καθώς θεωρείται βέβαιη η υποψηφιότητα του κ. Μάντατζη, όπως επίσης και του κ. Σγουρίδη.

Στο 18% η διαφορά ΠΑΣΟΚ – ΝΔ στην Ξάνθη

Πάντως τα χαμογέλα ανθούν στο τοπικό ΠΑΣΟΚ αφού στην τελευταία δημοσκόπηση του κόμματος (μη ανακοινώσιμη) στον νομό η διαφορά με την Ν.Δ., έχει φτάσει στο 18% από 16% που ήταν στις ευρωεκλογές ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο ξεπερνά το 6%. Επίσης ανεβασμένο είναι το ΠΑΣΟΚ σ’ όλους τους νομούς της περιφέρειας και μ’ αυτά τα δεδομένα  θεωρούν βέβαιο ότι θα εκλεγούν νομάρχες από το ΠΑΣΟΚ.

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Αντιλογίας Δόμος», ένα εργαστήρι ιδεών

Λόγος – Αντίλογος&nb…