Προς αξιοποίηση το «κτίριο Γρίμπα»

0

Από την άνοιξη του 2008, οπότε και αποσύρθηκε από την μίσθωσή του το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το τεράστιο κτίριο, εμβαδού μεγαλύτερου των πέντε χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, που στέγαζε τις φοιτητικές εστίες του Δ.Π.Θ. παραμένει αναξιοποίητο.

Μάλιστα συχνές ήταν οι διαμαρτυρίες τόσο των περιοίκων, όσο και των καταστηματαρχών της περιοχής, αλλά και οι οχλήσεις τους προς τον διαμένοντα στην πόλη μας συνιδιοκτήτη του κτιρίου, κ. Ιωάννη Γρίμπα.

«Τόσο οι γείτονες όσο και η αστυνομία έχουν έρθει αρκετές φορές και μου έκαναν παράπονα για το γεγονός της συχνής εισόδου σε αυτό, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες, διαφόρων ατόμων που ασκούν διάφορες δραστηριότητες. Από την πλευρά μου πήρα όσα μέτρα μπορούσα προσπαθώντας να ασφαλίσω τους χώρους, κάτι που ήταν μάλλον μάταιο διότι παρά τις προσπάθειες και τα έξοδα είναι εύλογο όταν σε ένα χώρο δεν είναι κανείς εγκατεστημένος, αργά ή γρήγορα όλες οι περιφράξεις και τα μέτρα αποτροπής της εισόδου σε αυτόν τελικά παραβιάζονται δυστυχώς…».

Η παρατεταμένη όμως αχρησία, καθώς και η κακοδιαχείριση του χώρου κατά την διάρκεια της χρήσης του ως φοιτητικής εστίας από τους φοιτητές του Δημοκριτείου άφησαν τα σημάδια τους στην εξωτερική όψη αλλά και στο εσωτερικό του κτιρίου.

Σπασμένα τζάμια, σκουριασμένες, ξεχαρβαλωμένες και παραβιασμένες πόρτες, γκράφιτι και πάσης φύσεως συνθήματα στους εξωτερικούς τοίχους του, δίνουν μία εικόνα που καθόλου δεν αρμόζει σε ένα από τα κεντρικά σημεία της πόλης μας. Η εικόνα μάλιστα που παρουσιάζεται επιβαρύνεται και από φήμες που θέλουν εντός του κτιρίου να γίνεται χρήση διαφόρων ουσιών καθώς και «στέκι» διαφόρων περιθωριακών ατόμων της πόλης μας. Τουλάχιστον, μετά από πρωτοβουλίες των ιδιοκτητών του, έχουν απομακρυνθεί τα πολλά απορρίμματα που διάφοροι απερίσκεπτοι συμπολίτες μας εναπόθεταν, τόσο στην πίσω πλευρά του κτιρίου, όσο και στην ράμπα που οδηγεί στο μεγάλο υπόγειο χώρο στάθμευσης που διαθέτει το κτίριο, κάτι που μέχρι πριν λίγο καιρό το είχε μετατρέψει σε έναν μικρό σκουπιδότοπο, στο κέντρο της πόλης…

«Η κατάσταση αυτή πάντως σύντομα θ’ αλλάξει», μας διαβεβαιώνει ο κ. Γρίμπας, «μιας και μέσα σε ένα περίπου μήνα θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την αξιοποίησή του», δηλώνει στο «Ε», χωρίς να θελήσει να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του «Ε», φήμες θέλουν στον χώρο να εγκαθίσταται ξενοδοχειακή μονάδα, χωρίς όμως οι πληροφορίες αυτές να μπορούν ακόμη να διασταυρωθούν, δεδομένου ότι οι σχετικές διαπραγματεύσεις κρατούνται, όπως είναι φυσικό σε τέτοιες περιπτώσεις, μακριά από τα «φώτα της δημοσιότητας».

Πάντως, όπως φαίνονται τα πράγματα, σύντομα αυτή η πρώην (φοιτητική) εστία μόλυνσης θα αποκατασταθεί σε ένα νέο «στολίδι» για το κέντρο της Ξάνθης.

Γιώργος Συληγαρδάκης

syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πριν το τέλος Οκτωβρίου οι οριστικές λύσεις για απόσυρση και τέλη κυκλοφορίας

Την  ερχόμενη εβ^…