«Μυρίζει μπαρούτι» στον Τόπειρο

0

Δεν λένε να ηρεμήσουν τα πνεύματα στο Δήμο Τοπείρου! Αντιπολίτευση και συμπολίτευση στο Δημοτικό συμβούλιο έχουν εμπλακεί σ’ ένα κυκεώνα αλληλοκαταγγελιών μεταβάλλοντας σε αρένα το δημοτικό συμβούλιο Τοπείρου. Μετά τη «Καταγγελία» Παυλακάκη για «αήθη συμπεριφορά του Δήμαρχου Τοπείρου κ. Χατζηευαγγέλου και βάναυση προσβολή του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», ο κ. Χατζηευαγγέλου τον …συμβουλεύει να κάνει «ενδοσκόπηση για να βελτιώσει τον ψυχικό του κόσμο», τονίζοντας ότι το πρόβλημα του κ. Παυλακάκη είναι μόνο …ο εαυτός του!

Δημοσιεύουμε τις δύο επιστολές προκειμένου να γίνει πιο κατανοητή η κατάσταση που επικρατεί στο Δημοτικό συμβούλιο Τοπείρου.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

«ΕΝΩΤΙΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΟΡΑΜΑ – Ε.Δ.Ο» του Δήμου Τοπείρου

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΥΛΑΚΑΚΗ

«(για την αήθη συμπεριφορά του Δήμαρχου Τοπείρου κ. Χατζηευαγγέλου και την βάναυση προσβολή του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης)

Καταγγέλλω την αήθη συμπεριφορά του Δήμαρχου Τοπείρου κ. Χατζηευαγγέλου διότι κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τοπείρου της 29-05-2009 κινήθηκε από παραταξιακή ιδιοτέλεια και διέπραξε όχι μόνο απλό αυτοδιοικητικό ατόπημα, αλλά έθιξε κυρίως τον πυρήνα της δημοκρατικής λειτουργίας του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης, αφού με ενέργειές του υπονόμευσε τα δικαιώματα της αντιπολίτευσης.

Τον καταγγέλλω ειδικότερα διότι ενώ η δημοτική παράταξή μας επέλεξε  ομόφωνα συμβούλους της για να συμμετέχουν σύμφωνα με τον νόμο στο Διοικητικό Συμβούλιο της νέας «υπό σύσταση Δημοτικής Εταιρείας», που έχει ως αντικείμενο την εκμετάλλευση όλων των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου εν τούτοις ο κ. Χατζηευαγγέλου για άγνωστους, για εμάς λόγους, πάντως όχι «καθαρούς», συνεργάστηκε και εψήφισε η παράταξή του τον κ. Μακρίδη, που «ύποπτα» αποστασιοποιήθηκε – απομακρύνθηκε από την παράταξή μας και τον περιέλαβε στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας αυτής, αποκλείοντας έτσι αυτούς που πρότεινε η παράταξή μας. Κατάφεραν με τα μαγειρέματα να δικαιώσουν την παροιμία που λέει «κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι»

Η πράξη είναι πολιτικά απαράδεκτη. Θίγει όχι μόνον την αντιπολίτευση αλλά κυρίως το κύρος του θεσμού της τοπικής αυτοδιοικήσεως.

Καταγγέλλω τον Δήμαρχο κ. Χατζηευαγγέλου γιατί εκμεταλεύεται πρόσωπα και καταστάσεις, ενεργώντας χωρίς δημοκρατικές ευαισθησίες, αφού όμοια έπραξε στο παρελθόν, όταν για να αποδυναμώσει και να προκαλέσει πολιτική φθορά, απέσπασε από τον συνδυασμό του κ. Λαμπαδάρη τον κ. Ψεμματά και τον συμπεριέλαβε στην Δημοτική Επιχείρηση Τοπικής Ανάπτυξης (ΔΕΤΑ) και όταν, πάλι, προ διετίας για τον ίδιο σκοπό «ξεγέλασε» τον κ. Καραγιαννίδη, μέλος του δικού μας συνδυασμού από το Τοπικό Συμβούλιο Εξοχής και παράνομα τον εψήφισε και τον περιέλαβε στο συμβούλιο της ΔΕΤΑ, την οποία απόφαση ακυρώσαμε ενώ, τότε, ο σύμβουλός μας παραιτήθηκε, αποδοκιμάζοντας έτσι την τακτική του κ. Χατζηευαγγέλου, δίνοντας «ένα χαστούκι» στους εμπνευστές και τους εφαρμοστές τέτοιων αντιδημοκρατικών και παράνομων πρακτικών.

Πρέπει όμως να αντιληφθεί επιτέλους ο κ. Χατζηευαγγέλου, ως ασχολούμενος με τα κοινά ότι «όταν κάποιος ταπεινωτικά ξοδεύει την ζωή του για να συντηρείται στην εξουσία, τότε δεν έχει αξία ούτε η ζωή, ούτε η ευτελισμένη εξουσία».

Τέτοια εξουσία «ας την έχει και ας την χαίρεται» αυτός και η «καμαρίλα»».

Απάντηση του Δημάρχου Τοπείρου στον καταγγέλλοντα κ.Παυλακάκη

«Η ΕΝΔΟΣΚΟΠΗΣΗ ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΨΥΧΙΚΟ ΜΑΣ ΚΟΣΜΟ

Από διακριτικότητα και πολιτικά ορθή σκέψη δεν είχα σκοπό να αναμιχθώ στην αντιπαράθεσή με μέλη της παράταξής σας, παρόλο που θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα υποτιμητικό να θεωρείτε τα στελέχη σας τόσο εύκολα επηρεαζόμενα από εμένα. Πρέπει όμως να σας θυμίσω δύο διαχρονικές αλήθειες. Το ένα είναι ότι δεν είναι δυνατόν για ό,τι μας συμβαίνει να φταίνε μόνον οι άλλοι και όχι ο εαυτός μας. Το δεύτερο ότι τίποτε στη ζωή μας δεν είναι τυχαίο.

Δυστυχώς δεν μπορώ να ασχοληθώ με το πρόβλημά σας, παρόλο που το κατανοώ. Επειδή όμως λειτουργείτε συνεχώς με την νομική σας σκέψη και για δική σας διευκόλυνση σας πληροφορώ ότι η υπόθεση δεν είναι Χατζηευαγγέλου κατά Παυλακάκη, είναι απλά Παυλακάκης κατά Παυλακάκη».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παράνομος 17χρονος Αλβανός μετέφερε 5 Πακιστανούς

Συνελήφθη 17χρονο …