Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Εργαζόμενοι: «Είμαστε οι… είλωτες του δημόσιου τομέα»!

Εργαζόμενοι: «Είμαστε οι… είλωτες του δημόσιου τομέα»!

0

«Οι …είλωτες του δημόσιου τομέα»! Έτσι θεωρούν τους εαυτούς τους οι υπάλληλοι των ΚΕΠ και η Ομοσπονδία τους η Π.Ο.Σ.Ε. ΚΕΠ διαμαρτυρόμενη προκήρυξε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Δευτέρα και Τρίτη 6 και 7 Ιουλίου.

Κλειστό το ΚΕΠ του δήμου Ξάνθη χθες και προχθές,  όμως ανοιχτό το ΚΕΠ της υπερνομαρχίας.

Στο πλευρό των εργαζομένων στο ΚΕΠ του δήμου Ξάνθης τάχτηκε η αρμόδια αντιδήμαρχος κα Σοφία Καραγιαννίδου και η προϊσταμένη του ΚΕΠ κα Λαλίνη, οι οποίες υπεραμύνθηκαν το δίκαιο των αιτημάτων των εργαζομένων, ενώ η κα Γεωργανά αρμόδια του ΚΕΠ της υπερνομαρχίας που δεν συμμετέχει στην απεργία, σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι έχουν τα ίδια αιτήματα όμως αποφάσισαν να μην κλείσει το ΚΕΠ της υπερνομαρχίας  «γιατί έχουν πολλή δουλειά και πρέπει να εξυπηρετηθεί ο πολίτης».

«Η 48ωρη απεργία αποτελεί συνέχεια των δυναμικών κινητοποιήσεων που έχουν αποφασισθεί και προαναγγελθεί ως εναλλακτική λύση εφόσον ο διάλογος δεν αποδίδει τα αναμενόμενα αποτελέσματα στην επίλυση των εξαιρετικά σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε» , τονίζεται στην ανακοίνωση της Π.Ο.Σ.Ε.  ΚΕΠ, η οποία και επεδίωξε συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Ζώη οποίος και δεν δέχτηκε τη συνάντηση.

Αιτίες της απεργίας 

Όπως μας πληροφορεί η προϊσταμένη του ΚΕΠ του Δήμου Ξάνθης κα Λαλίνη, οι εργαζόμενοι στο ΚΕΠ του δήμου εργάζονται πολύ σκληρά κάτω από δυσμενείς συνθήκες εργασίας που επιδεινώνονται σταδιακά από τον κακό προγραμματισμό και την αθρόα εισροή νέων υποθέσεων αλλά και τον άτακτο χρονισμό αυτών. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε αυτό που συμβαίνει με τον ΑΜΚΑ, ΟΓΑ, ΕΟΤ, ΑΜΕΑ, ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ στη μέση του καλοκαιριού και σε περίοδο αδειών.

Σημείωσε δε ότι έχουν ένα εξοντωτικό ωράριο (το ΚΕΠ λειτουργεί καθημερινά από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ και το Σάββατο μέχρι της 2μ.μ.) και ενώ το ΚΕΠ έχει τη ίδια στελέχωση  από το 2003 όταν ξεκίνησε ο θεσμός (8 υπαλλήλους) και την ίδια μηχανοργάνωση (ακόμη χρησιμοποιούν κειμενογράφους του 2000 στους υπολογιστές του και έχουν δύο μόνο εκτυπωτές )έχουν ραγδαία αύξηση των αρμοδιοτήτων τους με αποτέλεσμα να έχουν ν’ αντιμετωπίσουν ουρές δυσαρεστημένων πολιτών!

 

 

Εργαζόμενοι στο ΚΕΠ του Δήμου Ξάνθης

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

 

1)Δέσμευση για σύσταση όλων των θέσεων των εργαζομένων που απασχολούνται στα ΚΕΠ και άμεση έκδοση της τρίτης προκήρυξης.

2)Αναγνώριση της προϋπηρεσίας μας για τα χρόνια που λειτουργούσαμε τα ΚΕΠ ως συμβασιούχοι

3)Μισθολογική ταύτιση των εργαζομένων στα ΚΕΠ Νομαρχιών και Δήμων

4)Χορήγηση επιδόματος υπολογιστή

5)Επανεξέταση του ωραρίου των ΚΕΠ ώστε να μην εργάζεται ποτέ μόνος του κάποιος συνάδελφος, πιστή τήρηση του ωραρίου και της εργασίας από τους προϊσταμένους και τους αναπληρωτές τους, έλεγχος και αυστηρές κυρώσεις όπου αυτό δεν εφαρμόζεται. Επιπλέον ταχύτερη θεσμοθέτηση πλαισίου όπου θα επιτρέπει την σταδιακή αντικατάσταση των προϊσταμένων που προέρχονται από τρίτες υπηρεσίες , με εργαζόμενους από τα ΚΕΠ

6)Καθιέρωση εφάπαξ επιδομάτων αλλότριων εργασιών όταν τα ΚΕΠ αναλαμβάνουν να διεκπεραιώνουν υποθέσεις άλλων υπηρεσιών με χρέωση του φορέα που εξυπηρετούμε, π.χ. ΑΜΚΑ με χρέωση του Υπουργείου Απασχόλησης

7) Ενημερωτικά σεμινάρια στις περιφέρειες πριν την εφαρμογή νέων υποθέσεων

8)Σωστός προγραμματισμός όλων των υποθέσεων για να σταματήσει το φαινόμενο της αθρόας εισροής νέων υποθέσεων αλλά και με άτακτο χρονισμό αυτών που ήδη υπάρχει

9)Κατάρτιση θεσμικού Πλαισίου για τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών που θα ορίζει επακριβώς τον τρόπο λειτουργίας της Υπηρεσίας.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άρχισε η «μάχη» των πρυτανικών εκλογών

Ξαναθυμήθηκε το […