Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 «Πρώτη προτεραιότητα ο κοινωνικός τομέας»

«Πρώτη προτεραιότητα ο κοινωνικός τομέας»

0

Το νέο βρεφονηπιακό σταθμό του Δήμου Ξάνθης, στον οικισμό της Χρύσας αυτή τη φορά, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ξάνθης, κ. Μιχάλης Στυλιανίδης, με τον πρόεδρο του φορέας διαχείρισής τους, κ. Φιλίππου, το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Μαΐου 2009.
Ο κ. Στυλιανίδης, αφού περιηγήθηκε στους χώρους του σταθμού, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος της πόλης μας, αφού καλύπτει μία έκταση 920 τετραγωνικών μέτρων, ενημερώθηκε από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες για την εξέλιξη των εργασιών σε αυτόν, καθώς και για τον χρονικό ορίζοντα που θα χρειαστεί για την λειτουργία του.
Μετά το τέλος της επίσκεψής του και μιλώντας σε εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης, ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε ότι «με την λειτουργία του βρεφονηπιακού αυτού σταθμού φιλοδοξούμε να καλύψουμε όλες σχεδόν τις υποχρεώσεις των συνδημοτών μας και ακόμη να επισημάνω ότι σε μικρό χρονικό διάστημα θα αρχίσουμε την κατασκευή και ενός νέου παιδικού σταθμού στην περιοχή του Αγίου Ελευθερίου, που είναι και μια πυκνοκατοικημένη περιοχή. Θα πρέπει επίσης να πω ότι προβλέπεται να γίνει και μία διαμόρφωση του χώρου ώστε να γίνει προσβάσιμος από κάθε πλευρά. Θέλω τέλος να τονίσω ότι ο κοινωνικός τομέας είναι από τις πρώτες προτεραιότητες του Δήμου και νομίζω πως αυτό το αποδεικνύουμε στην πράξη. Επί της προεδρίας μάλιστα του αγαπητού κ. Φιλίππου, έχουμε θέσει σε λειτουργία και άλλον ένα βρεφονηπιακό καθώς και έναν ακόμη παιδικό σταθμό, φιλοδοξώντας, μέχρι το τέλος της τετραετίας, να έχουμε καλύψει πλήρως τις ανάγκες του Δήμου μας».
Με την σειρά του ο κ. Φιλίππου ενημέρωσε ότι «είμαστε πλέον έτοιμοι να προχωρήσουμε στον εξοπλισμό του σταθμού και από τον Σεπτέμβριοι θα είναι σε θέση να τεθεί κανονικά σε λειτουργία» Αναφορικά με το προσωπικό που θα απασχοληθεί, ο κ. Φιλίππου επιφυλάχθηκε ν’ απαντήσει λέγοντας ότι αυτό σχετίζεται με τις ανάγκες που θα έχει ο σταθμός, οι οποίες θα γίνουν γνωστές μετά το τέλος των εγγραφών (από 1 έως και 30 Ιουνίου 2009) σε αυτών των βρεφών και των νηπίων που θα φιλοξενήσει». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Φιλίππου διευκρίνισε επίσης ότι «ο σταθμός θα φιλοξενήσει βρέφη και παιδιά προνηπιακής ηλικίας, μέχρι και τεσσάρων ετών, σε ολοήμερη καθημερινή φύλαξη, μέχρι τις 4 το απόγευμα, φροντίζοντας, μέσω των σχετικών προγραμμάτων, τόσο για την σωματοκινητική ανάπτυξη όσο και για την σωστή κοινωνικοποίηση των παιδιών που θα φιλοξενεί. Θα καλύψει κυρίως την περιοχή του οικισμού της Χρύσας, όμως προβλέπουμε ότι θα καλύψει και τις ανάγκες από άλλες περιοχές του Δήμου.
Αναφερόμενη σε περισσότερο τεχνικά ζητήματα, η υπεύθυνη των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ξάνθης, κα Μανά δήλωσε ότι «το κόστος του έργου έχει φτάσει στο 1.470.000 ευρώ, σύμφωνα με τον μέχρι τώρα απολογισμό. Όμως έχουν γίνει και άλλα έργα, όπως η διάνοιξη του δρόμου από την πίσω πλευρά του σταθμού, που δεν προβλεπόταν από την αρχική μελέτη. το έργο είναι πλέον έτοιμο για να παραδοθεί και έχει χρηματοδοτηθεί εξολοκλήρου από το Γ’ Κ.Π.Σ., πλην των 200.000 ευρώ που δαπάνησε ο Δήμος για την διάνοιξη του δρόμου που προανέφερα, που βελτιώνει την προσβασιμότητά του».

Γιώργος Συληγαρδάκης
syliardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παράνομος 17χρονος Αλβανός μετέφερε 5 Πακιστανούς

Συνελήφθη 17χρονο …