«Ανυπακοή στην Ε.Ε.» με ισχυρό ΚΚΕ

0

Στην μάχη των ευρωεκλογών το ΚΚΕ δηλώνει το παρόν στην Ξάνθη, με τον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του κ. Θανάση Παφίλη που περιόδευσε στο νομό μας συνοδευόμενος από τοπικά κομματικά στελέχη τη Δευτέρα 25 Μαΐου. Ο κ. Παφίλης επισκέφτηκε το εργοστάσιο “Sunlight” όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους και είχε συνάντηση με το Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων στο Καζίνο της Ξάνθης στο ξενοδοχείο «Ξανθίππειον». Οι εργαζόμενοι δια του προέδρου τους κ. Στογιαννίδη του εξέθεσαν τα εργασιακά τους προβλήματα και ακολούθησε συζήτηση. Στη συνέχεια ο κ. Παφίλης παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.
Τα κριτήρια κάλπης που θέτει το ΚΚΕ
Τρία κριτήρια κάλπης έθεσε ο κ. Παφίλης στον ψηφοφόρο των ευρωεκλογών από τα οποία πρέπει κατά το ΚΚΕ να κριθεί η ψήφος του. Και αυτά είναι:1)Ποιος είπε την αλήθεια για την Ε.Ε. 2)Τι έκαναν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για τους εργαζόμενους 3)Τι προτείνουν όλα τα κόμματα
Σ’ όλα αυτά η απάντηση – σύμφωνα με τον κ. Παφίλη – είναι ότι το ΚΚΕ ήταν και είναι το μόνο κόμμα που ήταν αντίθετο με την ευρωπαϊκή ένταξη της χώρα μας και το μόνο κόμμα που καταψήφισε τη συνθήκη του Μάαστριχ. Το αιτιολογικό του επιχείρημα ήταν και είναι ότι η Ε.Ε. είναι υπέρ του κεφαλαίου, ασκεί αντεργατική πολιτική καταργώντας το 8ωρο, αυξάνοντας τα όρια συνταξιοδότησης, εφαρμόζοντας την ελαστική εργασία, συρρικνώνοντας τον αγροτικό τομέα και ευνοώντας τα μονοπώλια και τα ολιγοπώλια, αυξάνοντας την ανεργία «Είμαστε μπροστά σε μια βάρβαρη πραγματικότητα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παφίλης, συμπληρώνοντας ότι η Ε.Ε. είναι η Ένωση των πλουσίων που κερδοσκοπούν ασύδοτα εις βάρος των εργαζομένων.
«Ανυπακοή στην Ε.Ε.» με ισχυρό ΚΚΕ
Για το λόγο αυτό το ΚΚΕ έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου και τώρα δηλώνει δικαιωμένο για τον αντιευρωπαϊκό προσανατολισμό του. Ζητά δε από τους εργαζόμενους «Ανυπακοή στην Ε.Ε.» με ισχυρό ΚΚΕ και όχι «Υποταγή» με τα άλλα κόμματα που υιοθετούν τις πολιτικές αυτές. Ο κ. Παφίλης σημείωσε ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ όλων αυτών και ότι δεν έχει σταθερή πολιτική θέση: «Όπου φυσάει ο άνεμος πάει», τόνισε και ότι επιπρόσθετα καλλιεργεί την μοιρολατρία . Παράλληλα και στο κόμμα των Οικολόγων άσκησε κριτική τονίζοντας ότι περιβαλλοντική πολιτική έχουν όλα τα κόμματα και ότι η στρατηγική της Ε.Ε. για το περιβάλλον είναι να ανατεθεί η προστασία σε επιχειρήσεις και ότι οι Οικολόγοι συμφωνούν μ’ αυτή: «Ο λαός πρέπει να καταδικάσει αυτές τις πολιτικές και η μόνη τιμωρία είναι η λαϊκή αντεπίθεση με ενίσχυση του ΚΚΕ», κατέληξε ο κ. Παφίλης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Mariana xan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παράνομος 17χρονος Αλβανός μετέφερε 5 Πακιστανούς

Συνελήφθη 17χρονο …