Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 «Η Ξάνθη θα στείλει το μήνυμα νίκης του ΠΑΣΟΚ»

«Η Ξάνθη θα στείλει το μήνυμα νίκης του ΠΑΣΟΚ»

0

Κάλεσμα προς όλους τους Ξανθιώτες «Να είναι όλοι εκεί, να ακούσουν την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παπανδρέου και να στείλουν το μήνυμα της νίκης του ΠΑΣΟΚ», την Τετάρτη 20 Μαΐου στην πλατεία Μπαλτατζή, απηύθυναν οι δυο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Παναγιώτης Σγουρίδης και κ. Τσετίν Μάντατζη και ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ κ. Αχιλλέας Τσαρτσάρας. Σ’ αυτό αποσκοπούσε η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν την Παρασκευή 15 Μαΐου στο μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Ορφέας».
Μήνυμα νίκης του ΠΑΣΟΚ από την Ξάνθη
Όπως τονίστηκε από κοινού η επιλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παπανδρέου να ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία για τις ευρωεκλογές (παρότι προηγούνται οι ομιλίες σε Πάτρα και Κοζάνη) έχει ένα συμβολικό χαρακτήρα που έγκειται στο γεγονός ότι ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου πριν 24 χρόνια ακριβώς, στις 20 Μαΐου το 1985, ξεκίνησε από την Ξάνθη τη νικηφόρα του προεκλογική εκστρατεία με την ομιλία του στην πλατεία Ελευθερίας!
Στην ομιλία του ο κ. Μάντατζη τόνισε ότι «η Ξάνθη έχει νιώσει στο πετσί της όλα τα δεινά της «γαλάζιας» διακυβέρνησης», με το κλείσιμο των συνεταιριστικών, με την αποβιομηχάνιση και την αύξηση της ανεργίας, με την «καταδίκη» του αγροτικού κόσμου σε αφανισμό με την οπισθοδρόμηση στην μειονοτική εκπαίδευση και για το λόγο αυτό, κατέληξε, πρέπει να δώσει ηχηρό μήνυμα νίκης του ΠΑΣΟΚ στις 7 Ιουνίου.
Σγουρίδης: «Στις ευρωεκλογές κρίνεται η πρόοδος ή η συντήρηση»
Ο κ. Σγουρίδης τόνισε ότι η σημασία των ευρωεκλογών για τη χώρα μας έγκειται στο γεγονός ότι ουσιαστικά κρίνεται η πρόοδος ή η συντήρηση καθώς οι Βρυξέλλες είναι κέντρο αποφάσεων και το κοινοτικό δίκαιο ενσωματώνεται στην εθνική νομοθεσία. Ο κ. Σγουρίδης επεσήμανε ότι οι συντηρητικές πολιτικές που άφησαν ανεξέλεγκτα τα «golden boys», που εφάρμοσαν τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες όσο και η Ε.Ε. ευθύνονται για την οικονομική κρίση και σ’ αυτές τις ευρωεκλογές οι πολίτες της Ε.Ε. θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα σε πολιτικές που εξυπηρετούν τους λίγους ή τους πολλούς. Αναφερόμενος στην διακυβέρνηση της χώρας από την Νέα Δημοκρατία ο κ. Σγουρίδης σημείωσε ότι άνοιξε και κλείνει τη θητεία της με δύο εγκλήματα: «Με το έγκλημα της απογραφής που έβαλε την χώρα στην επιτήρηση και φεύγει με το έγκλημα της παραγραφής των σκανδάλων με το κλείσιμο της Βουλής 1,5 μήνα πριν τις Ευρωεκλογές, που συνιστά για το ΠΑΣΟΚ θεσμική εκτροπή και έγινε μόνο και μόνο για να μπει ταφόπετρα στα σκάνδαλα»!
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ για το κλείσιμο των συνεταιριστικών και για το αν δεν υπήρχαν «golden boys», τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ κράτησε τα συνεταιριστικά και τα παρέδωσε σε κάποιους που άλλα έλεγαν και άλλο τελικά έγινε παρότι φαγώθηκαν τα λεφτά της εξυγίανσης. Στο σημείο αυτό παρενέβη ο κ. Τσαρτάρας προσθέτοντας ότι η . Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ έχει επανειλημμένα ζητήσει τα Αποτελέσματα χρήσης της τελευταίας 10ετίας και αυτά δεν τους έχουν αποδοθεί. Όσον αφορά δε για τα «golden boys» ο κ. Σγουρίδης είπε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κριθεί για τα όποια λάθη του.
Ο κ. Τσαρτσάρας έκανε δυο καίριες παρεμβάσεις επαναλαμβάνοντας τα λόγια του προέδρου αναφορικά με ερωτήσεις που τέθηκαν για τα σκάνδαλα στα οποία ενέχονται στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και για το ποιοι θα συμπεριληφθούν στο ευρωψηφοδέλτιο: «Αν χρειαστεί να τρέξει αίμα από μας να τρέξει και ότι στο ψηφοδέλτιο δεν θα συμπεριληφθούν άτομα που έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα ή έχουν επιδείξει αλαζονεία».
Ο «σύντροφος» κ. Μάντατζη
Αναφορικά με τη σχέση Μάντατζη – ΠΑΣΟΚ ο κ. Σγουρίδης τόνισε ότι ο κ. Μάντατζη είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ είναι σύντροφος και θα είναι…ενώ ο ίδιος ο κ. Μάντατζη ανασκευάζοντας τις δηλώσεις του περί παραίτησης υπογράμμισε: Δεν έχω σκοπό να πάρω σύνταξη, έχω πολλά να προσφέρω στον τόπο μου.
Τέλος σ’ ότι αφορά τη θέση του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. ο κ. Σγουρίδης σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει σταθερά την πλήρη ένταξη της Τουρκίας με βάση τους όρους που θέτει η Ε.Ε. και δεν τάσσεται υπέρ του Γαλλογερμανικού άξονα που υποστηρίζει την ειδική σχέση Τουρκίας – Ε.Ε.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άρχισε η «μάχη» των πρυτανικών εκλογών

Ξαναθυμήθηκε το […