Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 «Στηρίζουμε κάθε συλλογική δράση από τους πολίτες»

«Στηρίζουμε κάθε συλλογική δράση από τους πολίτες»

0

Θετική είναι η αντιμετώπιση που επιφύλαξε ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης, κ. Νίκος Ανταμπούφης, στο αίτημα που συλλογικά έθεσαν οι επαγγελματίες της Δημοτικής Αγοράς της πόλης μας, σε σχέση με το πρόβλημα της στάθμευσης και του ελέγχου της, στο χώρο αυτής.
«Είναι ένα αίτημα που έπρεπε να βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν κατανοώ τον λόγο για τον οποίο δεν έγινε αυτό. Άλλωστε αυτός ήταν και ο λόγος που συνυπογράψαμε, ως παράταξη, το να τεθεί ως θέμα, έστω και εκτός ημερήσιας διάταξης», υποστηρίζει αναφερόμενος στο τυπικό μέρος της υπόθεσης, ο κ. Ανταμπούφης.
Όσον αφορά το ουσιαστικό μέρος του αιτήματος η άποψη του δημοτικού συμβούλου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι σαφής: «το αίτημα των επαγγελματιών μου είχε τεθεί προφορικά σε προγενέστερο χρόνο και μάλιστα τους είχα παροτρύνει να το θέσουν εγγράφως υπ’ όψη του Δήμου Ξάνθης. Πιστεύω ειλικρινά ότι πρόκειται για ένα δίκαιο αίτημα, αν μάλιστα λάβει κανείς κατά νου ότι αυτοί οι άνθρωποι περιμένουν ως σωτηρία το να μπορέσουν να δουλέψουν ενόψει του Πάσχα, για ν’ αντιμετωπίσουν τα οξυμένα προβλήματα που τους δημιουργεί η χαμηλή ζήτηση. Το θέμα της στάθμευσης είναι ζωτικής σημασίας για να μπορέσει να γίνει κάτι τέτοιο, όπως επίσης ζωτικής σημασίας είναι να συζητηθεί το θέμα και να ληφθεί απόφαση έγκαιρα και όχι κατόπιν εορτής. Όσο για το πώς θα μπορέσει να γίνει πρακτικά ο έλεγχος του μισάωρου, πιστεύουμε ειλικρινά ότι πρόκειται για ένα καθαρά τεχνικό ζήτημα και ως τέτοιο πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί και να λυθεί. Άλλωστε, αν υπάρχουν διαθέσιμοι δημοτικοί αστυνομικοί για ν’ απομακρύνουν τις πινακίδες που τοποθέτησαν οι επαγγελματίες, θα μπορούσαν να βρεθούν και κάποιοι για να ρυθμίζουν και το πρόβλημα της στάθμευσης..!», καταλήγει σε χιουμοριστικό ύφος ο κ. Ανταμπούφης. Για τον ίδιο άλλωστε το σημαντικό σημείο αυτής της υπόθεσης βρίσκεται στο γεγονός του ότι είναι μία από τις λίγες περιπτώσεις που πολίτες της Ξάνθης λειτούργησαν και δραστηριοποιήθηκαν συλλογικά. «Είναι γεγονός ότι όταν έρχονται οργανωμένες προτάσεις και λύσεις μέσα από συλλογική δράση των πολιτών, τότε αυτές είναι, κατά κανόνα, πολύ πιο μπροστά από τις αντίστοιχες που έχουν να προτείνουν διάφοροι φορείς εξουσίας. Βλέποντας την κίνηση των επαγγελματιών μέσα από αυτό το πρίσμα θεωρούμε ότι έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία η προσπάθειά τους και θέλουμε να την στηρίξουμε, όσο μας επιτρέπουν οι δυνάμεις μας».
Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην ρωτήσουμε τον κ. Ανταμπούφη για την σημειολογία των διαφόρων κοινών προτάσεων και της γενικότερης σύμπνοιας που υπάρχει στην αντιπολίτευση του Δήμου Ξάνθης, μείζονος και ελάσσονος, πάνω σε όλο και περισσότερα θέματα. Του θέτουμε λοιπόν το ερώτημα αν υπάρχει απλώς κατά περίπτωση αντιμετώπιση των θεμάτων που ανακύπτουν ή αν πρόκειται για κάποιου είδους «προγραμματική» σύγκλιση των παρατάξεων που αποτελούν την μειοψηφία στο Δήμο Ξάνθης. Η απάντηση του κ. Ανταμπούφη δεν επιδέχεται αμφιβολίες: «Από τον πρώτο καιρό που βρέθηκα στο Δήμο είχα απευθυνθεί σε όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, μείζονα και ελάσσονα, καθιστώντας σαφές ότι θα υποστηρίξουμε προτάσεις που θα φέρουν ουσιαστική συζήτηση και θα αναδείξουν ζητήματα, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Έτσι λοιπόν λειτουργούμε με κατά περίπτωση συμφωνίες, με βασικό γνώμονα την ανάδειξη ζητημάτων και προβλημάτων, ακόμη και αν σε επί μέρους ζητήματα υπάρχουν διαφωνίες. Άλλωστε η προγραμματική σύγκλιση προϋποθέτει διαφορετικές και πιο συγκεκριμένες διαδικασίες για να μπορέσει να επιτευχθεί, κάτι που δεν έχει γίνει ακόμη και δεν είμαι αισιόδοξος ότι μπορεί να γίνει στο άμεσο μέλλον».

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκπαίδευση αλά πολωνικά

«Με υποδέχτηκαν μ …