Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 «Η συμμετοχή των εφέδρων πρέπει να είναι καθολική»

«Η συμμετοχή των εφέδρων πρέπει να είναι καθολική»

0

Την Κυριακή 22 Μαρτίου 2009, από τις 09:30 έως και τις 15:00, διεξάγονται στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης, οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Ξάνθης (Σ.Ε.Α.Ν.Ξ.).
Στο ενιαίο ψηφοδέλτιο, την ψήφο των συναδέλφων του θα ζητήσει και ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Μιχάλης Βαμβακίδης, ο οποίος μίλησε στο «Ε» τόσο για τον Σύνδεσμο και την δράση του, όσο και για την δική του συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία της προσεχούς Κυριακής.
Ερώτηση: Κ. Βαμβακίδη, τι είναι ο Σ.Ε.Α.Ν.Ξ., ποιοι είναι οι σκοποί του και ποιες οι δράσεις του;
Απάντηση: Οι ανά την χώρα ιδρυθέντες την δεκαετία του 1950 Σύνδεσμοι Εφέδρων Αξιωματικών, είναι Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, στα οποία συμμετέχουν έφεδροι αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού. Στόχος τους είναι η ενεργοποίηση και η διαρκής ετοιμότητα των μελών τους. Αναφορικά με τις δράσεις τους θα πρέπει να καταχωρηθούν σε αυτές η συμμετοχή των μελών τους σε κλήσεις επιστρατεύσεως (μετεκπαιδεύσεις), η συμπαράσταση στους εν ενεργεία υπηρετούντες, ιδίως σε φυλάκια και ακριτικές μονάδες, καθώς και η ανύψωση του φρονήματος των μελών του Συνδέσμου.
Ερώτηση: Αναφορικά με τις εκλογές του Συνδέσμου Ξάνθης και την συμμετοχή σας σε αυτές, τι μήνυμα θα είχατε να στείλετε στους συναδέλφους σας εφέδρους αξιωματικούς;
Απάντηση: Μετά από μία εξαιρετικά μακρόχρονη απουσία μου, λόγω ατυχήματος, συμμετέχω και πάλι στην διεκδίκηση της προεδρίας του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Ξάνθης. Ο σκοπός και ο στόχος αυτής μου της συμμετοχής είναι διπλός. Από την μία η αναβάθμιση, αν όχι η ουσιαστική επανασύσταση, του Συνδέσμου, του οποίου η λειτουργία αυτή τη στιγμή πρακτικά τελεί εν υπνώσει. Αυτό είναι μία ατυχής πραγματικότητα που ενισχύεται από το γεγονός της ουσιαστικής ανυπαρξίας του Συνδέσμου, ο οποίος χωρίς στέγη και χωρίς δράσεις, βρίσκεται σε φάση αδράνειας.
Από την άλλη, σκοπεύω, σε περίπτωση που τιμηθώ από την επιλογή των συναδέλφων μου, να συνεχίσω την προσπάθεια για την δημιουργία, σε πρώην στρατιωτικό χώρο (παλαιά βάση κεραιών), οικισμού εφέδρων αξιωματικών στα Πομακοχώρια και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή των Θερμών, όπου υπάρχει μία τέτοια έκταση περίπου τριάντα στρεμμάτων. Το βασικότερο όμως μήνυμα προς τους εφέδρους αξιωματικούς της Ξάνθης είναι η ανάγκη για μαζική προσέλευσή τους στην εκλογική διαδικασία για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, ώστε αυτή η συμμετοχή να δώσει δύναμη στο νέο Δ. Σ. που θα προκύψει από αυτή την διαδικασία.

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ένας στόλος… στο εργαστήριό του!

Καράβια δια χειρός ΣυρίγουΜπροστά από τη μεγάλη τζαμαρία, τα υπό κατασκευή καράβια, πλάι σ…