Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 «Από τις πιο πετυχημένες διοργανώσεις και παρελάσεις»

«Από τις πιο πετυχημένες διοργανώσεις και παρελάσεις»

0

«Από τις πιο πετυχημένες διοργανώσεις στην ιστορία του θεσμού των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών και από τις πιο πετυχημένες παρελάσεις»! Αυτή ήταν κατά γενική ομολογία το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε η Οργανωτική Επιτροπή των ΘΛΕ αποτιμώντας τις ΘΛΕ και το Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2009 στην πρώτη συνεδρίασή της το απόγευμα της Τετάρτης 11 Μαρτίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής που την απαρτίζουν συνολικά 49 σωματεία – σύλλογοι υπό την προεδρία του προέδρου της ΔΕΑΞ κ. Μανώλη Φανουράκη.
Ποια προβλήματα επισημάνθηκαν
Αρχικά όπως μας πληροφορεί ο κ. Φανουράκης διαπιστώθηκε ότι τα κάγκελα που τοποθετήθηκαν για πρώτη φορά φέτος …λειτούργησαν καλά αφήνοντας χώρο στους καρναβαλιστές και αποφασίστηκε να τοποθετηθούν κάγκελα και μέχρι τη γέφυρα
Απλά του χρόνου θα υπάρχουν διέξοδοι χρωματισμένες και αυτό θα γίνει με συνεργασία των εθελοντών αιμοδοτών ώστε να γνωρίζει ο κόσμος από πού θα περάσει μόνο αν προκύπτει ανάγκη.
Επίσης επισημάνθηκε ότι οι χημικές τουαλέτες που τοποθετήθηκαν στο γήπεδο και στην έναρξη της παρέλασης ήταν θετική ενέργεια ενώ γίνανε παρατηρήσεις αναφορικά με τους φωτογράφους που παρεμπόδιζαν την ροή, η οποία γενικώς δεν παρεμποδίστηκε παρά μόνο στο σημείο του Ξενία από τους μικροπωλητές.
Στο σημείο αυτό διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα του χρόνου να υπάρξει μεγαλύτερος έλεγχος στο θέμα των μικροπωλητών. Διαπιστώθηκε επίσης ότι η φετινή παρέλαση ήταν από τις μικρότερες χρονικά αφού διήρκησε 3 ώρες και 10 λεπτά και αυτό είχε θετική απήχηση.
Να σημειώσουμε ότι η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε πριν το Πάσχα να συνεδριάσει εκ νέου καταθέτοντας προτάσεις για το θέμα του καρναβαλιού του 2010 καθώς οι επόμενες Αποκριές είναι πολύ νωρίς – στις 14 Φεβρουαρίου – ώστε να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος προετοιμασίας.
Ο βασιλιάς Καρνάβαλος
Είναι γνωστό ότι η επιλογή, το Ξανθιώτικο καρναβάλι 2009, να έχει βασιλιά καρνάβαλο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου ντυμένο στα γαλάζια δημιούργησε αντιδράσεις από το τοπικό ΠΑΣΟΚ αλλά και επικρίθηκε και από πολίτες, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε. Ο κ. Φανουράκης επεξηγώντας την επιλογή αυτή τονίζει στο «Ε»: «Κατ’ αρχή με επιστολή μας ενημερώσαμε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ την πρόθεσή μας ν’ ανοίξει την παρέλαση ως βασιλιάς καρνάβαλος και δεν είχαμε καμιά απάντηση, ούτε αντίδραση. Δεν θέλαμε να μπούμε σε πολιτικές διαμάχες ούτε είχαμε σκοπιμότητα.
Απλά επειδή βάσει των δημοσκοπήσεων ο Γιώργος Παπανδρέου θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός αλλά και πάλι βάσει των δημοσκοπήσεων υπάρχει μια απαξίωση και για τα δυο μεγάλα κόμματα και γι’ αυτό βγάλαμε τον κ. Παπανδρέου ντυμένο με τα χρώματα της Νέας Δημοκρατίας και είχαμε συνθήματα ότι όλα τριγύρω αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν».
Αναφορικά με το θέμα που ανέκυψε με τους Ξανθιώτες φωτογράφους εξαιτίας της απόφαση της ΔΕΑΞ να αναθέσει σε γραφείο της Θεσσαλονίκης το φωτογραφικό λεύκωμα: «Θεωρούμε ότι το φωτογραφικό λεύκωμα αποτελεί ένα βήμα για την ποιοτική αναβάθμιση του καρναβαλιού μας που είναι χρήσιμο και για τους χορηγούς μας. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τη δουλειά που έγινε γι’ αυτό το αναθέσαμε στο ίδιο γραφείο. Δεν απαξιώνουμε τους ξανθιώτες φωτογράφους και τους καλούμε να κάνουν προτάσεις και τις προσφορές τους».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χωρίς πρόβλεψη για Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος το Γ.Ν.Ξ.

Με την αφορμή της &#…