Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 «Ανοίγουμε τις πόρτες του Δημοτικού Ραδιοφώνου»

«Ανοίγουμε τις πόρτες του Δημοτικού Ραδιοφώνου»

0

Το στίγμα του απέναντι στους ψιθύρους αλλά και τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης έδωσε ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης «Όμορφη Πόλη», κ. Γιάννης Χρηστίδης, ήδη από την πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στην οποία συμμετείχε ως πρόεδρος, αντικαθιστώντας τον κ. Ευστράτιο Σερραίο για την επόμενη διετία.
Πιο συγκεκριμένα, κάνοντας μία άτυπη «ρελάνς» στα αιτήματα της αντιπολίτευσης για μεγαλύτερη διαφάνεια στις δημοτικές επιχειρήσεις και όσον αφορά την «Όμορφη Πόλη», για περισσότερο πλουραλισμό στην ενημέρωση και μεγαλύτερη κάλυψη των προβλημάτων των πολιτών, ο κ. Χρηστίδης ανακοίνωσε στη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης 11 Μαρτίου 2009, την πρόθεσή του να δώσει ένα βήμα έκφρασης στους συλλόγους της πόλης μας αλλά και στους φορείς της, μέσω κάποιας (δημοσιογραφικής 😉 εκπομπής. Οι λεπτομέρειες αυτής της πρότασης μένει να μορφοποιηθούν πριν ανακοινωθούν και επίσημα, όμως η βασική πρόθεση του κ. Χρηστίδη, που έγινε ομόφωνα δεκτή από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, είναι να μπορούν οι παραπάνω οργανώσεις συμπολιτών μας να προβάλλουν το έργο τους, να ενημερώνουν αλλά και να κινητοποιούν τους συμπολίτες μας από την συχνότητα της «Όμορφης Πόλης».
Σχολιάζοντας την προσπάθεια της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ξάνθης ν’ ασκήσει πίεση προς την κατεύθυνση της δημοσιοποίησης των δραστηριοτήτων των δημοτικών επιχειρήσεων, ο κ. Χρηστίδης δήλωσε ότι «σαν πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης που συμπεριλαμβάνει στις δραστηριότητές της και το Δημοτικό Ραδιόφωνο, είμαι υποχρεωμένος να στέλνω προσκλήσεις για τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου σε όλα τα μέλη του τελευταίου, χωρίς διακρίσεις αναφορικά με την πολιτική, κομματική ή παραταξιακή ένταξη του καθενός. Από εκεί και πέρα το κάθε μέλος είναι ελεύθερο να ενημερώνει είτε τον επικεφαλής της παράταξής του είτε τα μέσα. Άλλωστε η δημοσιοποίηση στοιχείων όπως ο τόπος και ο χρόνος της συνεδρίασης δεν είναι μεμπτό να γίνονται, αφού αποτελούν και ένδειξη της δραστηριότητάς μας ως Δημοτική Επιχείρηση. Μην ξεχνάμε ότι η λειτουργία της είναι ανταγωνιστική σε κάποιο βαθμό, και με τις υπόλοιπες αντίστοιχου αντικειμένου, ιδιωτικές επιχειρήσεις. Όμως η δημοσιοποίηση ορισμένων θεμάτων προς συζήτηση μπορεί ν’ αποβεί πραγματικά επιζήμια για την επιχείρηση. Άλλωστε τον δημόσιο χαρακτήρα της επιχείρησης τον εξασφαλίζουν και οι ίδιοι οι σύμβουλοι με την συμμετοχή και την δράση τους».
Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με πληροφορίες, στην προαναφερθείσα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Ραδιοφώνου, εκτός της πρότασης του κ. Χρηστίδη, αλλά και της αντίστοιχης των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης για περισσότερο πλουραλισμό και ενημέρωση, τέθηκε από τους τελευταίους και το ζήτημα της σφαιρικότερης κάλυψης των δράσεων αλλά και των απόψεων της αντιπολίτευσης στο σύνολό της, κάτι που έφερε την αντίδραση της πλειοψηφίας των μελών του συμβουλίου, αρνούμενη ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει. Αναφορικά δε με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που τέθηκαν προς συζήτηση, οι ίδιες πληροφορίες τα χαρακτηρίζουν ως τυπικά και διαδικαστικά, κάτι που προφανώς συνέβαλλε και στην ομόφωνη έγκρισή τους.

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παράνομος 17χρονος Αλβανός μετέφερε 5 Πακιστανούς

Συνελήφθη 17χρονο …