«Σιδηροδρομική Εγνατία»

0

Τη σημασία του έργου της σιδηροδρομικής σύνδεσης του νέου λιμανιού Καβάλας με τους Τοξότες (και στη συνέχεια η επέκτασή του προς Αμφίπολη και Θεσσαλονίκη), την επονομαζόμενη «σιδηροδρομική Εγνατία» φέρνει στο προσκήνιο με επιστολή του προς τον Υπουργό Μεταφορών Ευριπίδη Στυλιανίδη, το τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Όπως τονίζεται το θέμα αυτό «αποτελεί εδώ και χρόνια την μόνιμη επιδίωξη και προσδοκία του ΤΕΕ Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας και των κατοίκων της περιοχής μια και η ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου θα συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της βιομηχανικής περιοχής και στην πλήρη εμπορική λειτουργία του νέου λιμανιού, θα αποτελέσει μαζί με την Εγνατία οδό και τον κάθετο άξονα Καβάλα- Δράμα- Εξοχή τους βασικούς άξονες Διευρωπαϊκών μεταφορών και θα συντελέσει στην σημαντικότατη ώθηση για γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής». Παράλληλα επισημαίνεται ότι «η μείωση της σιδηροδρομικής απόστασης προς την Θεσσαλονίκη και εντάσσεται στα πλαίσια της πολιτικής του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για την σιδηροδρομική διασύνδεση των λιμένων της χώρας».
Τέλος το ΤΕΕ Αν. Μακεδονίας θεωρεί απολύτως επιβεβλημένη η ανακαίνιση, αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής – Ξάνθης – Δράμας – Σερρών – Θεσσαλονίκης με στόχο την επίτευξη υψηλών ταχυτήτων και μείωση του χρόνου διαδρομής.
Να σημειώσουμε ότι η «σιδηροδρομική Εγνατία» αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης και στο νομαρχιακό συμβούλιο Ξάνθης μετά από πρόταση του επικεφαλής της αντιπολίτευση κ. Φώτη Καραλίδη.
Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Και τώρα …δουλειά στην ΕΑΠΑΞ

Με την υπογραφή τ …