Ο «Μοναχικός καβαλάρης»

0

Παρότι τα ποσοστά του από τις δημοσκοπήσεις (11 – 12%),  υπολείπονται κατά πολύ του Αντώνη Σαμαρά και της Ντόρας Μπακογιάννη, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δηλώνει μαχητής ως το τέλος. Στο πλαίσιο αυτό «οργώνει» την Ελλάδα μιλώντας «στον απλό προδομένο νεοδημοκράτη», όπως λέει, προτρέποντάς τον να πάει να ψηφίσει αλλά και να τον στηρίξει στην επανίδρυση  «μιας μεγάλης πατριωτικής κεντροδεξιάς παράταξης», όπως την είχε προσδιορίσει ιδεολογικά ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που αποτελεί και τη δική του ιδεολογική πλατφόρμα. Το ίδιο έκανε και στην Ξάνθη όπου μίλησε το Σάββατο 21 Νοεμβρίου το πρωί  στα γραφεία της ΝΟΔΕ ενώπιον του προέδρου της κ. Στέλιου Μωραϊτη, του βουλευτής κ. Κοντού, των πολιτευτών κας Ανδρέου , Σταματιάδη και Παυλακάκη, των τοπικών Μ.Μ.Ε.  αλλά και απλών νεοδημοκρατών.

 

Π. Ψωμιάδης «Μας κυβερνούσε μια κάστα άκαπνων και ανίκανων…»

Επικοινωνιακά «μάστορας» ο κ. Ψωμιάδης, άρπαξε το μικρόφωνο και δεν χαρίστηκε σε κανένα… Έσυρε τα εξ’ αμάξης σε κόμμα και κυβέρνηση της Ν.Δ. αφήνοντας ευθείες βολές για το περιβάλλον Καραμανλή καθιστώντας τους υπεύθυνους για την μεγάλη ήττα που υπέστη η παράταξη στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου: «Η κυβέρνησή μας κλείδωσε τις πόρτες των υπουργείων,  κατέβασε τα τηλέφωνα… δεν ερωτηθήκαμε ποτέ… ήμασταν χειροκροτητές…Κυβερνούσε μια κάστα άκαπνων,  ανίκανων και έτσι παραδώσαμε την εξουσία στο ΠΑΣΟΚ». Αποδέχτηκε ότι η Ν.Δ. υποτίμησε τον Γιώργο Παπανδρέου σημειώνοντας ότι «πολλά απ’ αυτά που κάνει θα μπορούσε να τα κάνει η κυβέρνηση της Ν.Δ». επέκρινε όμως την κατάργηση των υπουργείων Μακεδονίας – Θράκης και Αιγαίου. Ως άλλα αίτια της ήττας ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ανέφερε την λανθασμένη επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης που δεν ανέδειξε το έργο της κυβέρνησης, και στα λάθος πρόσωπα που την  άσκησαν. Είπε χαρακτηριστικά: «Επικοινωνιακή πολιτική με Αντώναρο δεν γίνεται…».Στην κριτική του δεν άφησε απ’ έξω ούτε τους συνυποψήφιους του κάνοντας λόγο για μηχανισμούς και υπόγεια ρεύματα που τους ωθούν στην κατάκτηση του αξιώματος του προέδρου της Ν.Δ.: «Ούτε σπόνσορες έχω, ούτε μηχανισμούς ούτε υπόγεια ρεύματα με σπρώχνουν. Δύναμή μου και αφέντης μου ο λαός και όσο τον έχω κοντά μου θα λέω αλήθειες», όμως ερωτηθείς από δημοσιογράφο να κατονομάσει το σύστημα και τους σπόνσορες …έκανε ένα βήμα πίσω.

Ίσες αποστάσεις από Σαμαρά – Μπακογιάννη

Ο κ. Ψωμιάδης δήλωσε εκφραστής και φωνή του «απλού προδομένου ξεχασμένου νεοδημοκράτη» που ζητά επανίδρυση του κόμματος και υπογράμμισε ότι αυτό για να γίνει χρειάζεται το κόμμα όχι απλά ν’ ακούει τη βάση αλλά να υπακούει στη βάση. Παράλληλα παρουσιάστηκε ως εγγυητής της ενότητας, παίρνοντας ίσες αποστάσεις από Σαμαρά – Μπακογιάννη  ως προς το ποιον θα υποστηρίξει τη δεύτερη Κυριακή άφησε όμως  να διαφανεί η αγωνία του για την επόμενη μέρα:  «Ο λαός της Ν.Δ. δεν είναι μια αγέλη προβάτων…Ας αποφασίσει κατά κρίση και συνείδηση. Δεν χρωστάω σε κανένα,  παζάρια δεν κάνω…Είμαι ένας μαχητής της Ν.Δ. δεν μ’ ενδιαφέρουν οι καρέκλες …Φοβάμαι για την επόμενη μέρα για την ενότητα της παράταξης. Για αυτό μένω στην μάχη. Είμαι ο πιο καθαρός σ’ αυτό το παιχνίδι…είμαι δική σας φωνή στηρίξτε με! Πρέπει η βόρειος Ελλάδα να έχει λόγο! Μπήκα σ’ αυτή τη μάχη κάποιοι νόμιζαν ότι θα λακίσω… άλλοι λάκισαν.  Μπήκα για να μείνω για τον απλό προδομένο ξεχασμένο νεοδημοκράτη»

Ο «Μοναχικός καβαλάρης»

Έτσι τον αποκάλεσε ο βουλευτής κ. Κοντός που παίρνοντας το λόγο του ευχήθηκε καλή επιτυχία και τον ευχαρίστησε στις «δύσκολες μέρες» εννοώντας τις επικρίσεις που δέχτηκε για την υπόθεση Βατοπεδίου: «Όταν με χτυπούσαν όλοι και άνθρωποι από την πατρίδα μου ο Παναγιώτης βγήκε και είπε τα πράγματα με τ’ όνομά τους…Ο Παναγιώτης είναι «Μοναχικός καβαλάρης», μιλάει για αρχές και αξίες… Παναγιώτη σου εύχομαι καλή επιτυχία και σ’ ευχαριστώ!»

Η «κατάρα» της παράταξης

Τέλος ένα μέλος του κόμματος που αποκάλεσε τον εαυτό του «προδομένο νεοδημοκράτη» πήρε το λόγο και περιέγραψε μια πολύ χαρακτηριστική και γνώριμη σε μας εικόνα του κόμματος: «Προσπαθούσα να αποδείξω ότι είμαι νεοδημοκράτης στους ρουφιάνους και στα τσακάλια των βουλευτών.

Γιατί ουάι και αλίμονο αν ψήφιζες Κοντό και πήγαινες να σ’ εξυπηρετήσει π.χ. ο Μωραϊτης σαν βουλευτής ή υπουργός!  Κάηκες! Αυτή είναι η κατάρα αυτής της παράταξης! Αν ψηφίζεις ένα πρόσωπο είσαι αποδιοπομπαίος  τράγος.  Έρχονται τώρα οπαδοί και τσανάκια υποψηφίων και απειλούν κόσμο και κοσμάκη…!».

Επίσκεψη Ψωμιάδη σε Δημοτική Αγορά και Παζάρι.

Αμέσως μετά την ομιλία του ο κ. Ψωμιάδης συνοδευόμενος από τον κ. Μωραϊτη επισκέφτηκε τη δημοτική αγορά όπου δεν άφησε ψαρά, κρεοπώλη και μανάβη που να μην τον χαιρετήσει με τον γνωστό του τρόπο. Οι ξανθιώτες επαγγελματίες αλλά και ο κόσμος που ψώνισε τον καλωσόριζαν και κάποιοι του φώναζαν «Πανίκα καλά τα λες …Καλή επιτυχία».

Στη συνέχεια περπάτησε  στην 28ης Οκτωβρίου όπου συνάντησε τυχαία  και χαιρέτησε κι άλλα τοπικά κομματικά στελέχη όπως ο κ. Κατσαρίκας και ο κ. Τριμίντζιος που έπιναν τον καφέ τους σε κεντρικό καφέ της 28ης, έκανε μια στάση στο ψητοπωλείο του κ. Τσιακίρογλου και δοκίμασε στο πόδι μερικά σουτζουκάκια και πήγε στο Παζάρι. Η ίδια εικόνα και εκεί με τους μικροπωλητές του παζαριού να του δείχνουν ιδιαίτερη συμπάθεια.

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Θα προσληφθούν 8 εργάτες με δίμηνη σύμβαση από το δήμο Ξάνθης

Η Δημοτική Επιχε^…