Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 «Παραλάβαμε μια  κατάσταση πλήρους  αποσύνθεσης… κάνουμε τιτάνιο αγώνα…»

«Παραλάβαμε μια  κατάσταση πλήρους  αποσύνθεσης… κάνουμε τιτάνιο αγώνα…»

0

Το… ομιχλώδες τοπίο της διαδρομής προς τον Ιππικό Όμιλο Γκιώνας, χώρος που επέλεξε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Σωκράτης Ξυνίδης να δώσει την πρώτη του συνέντευξη στα «πάτρια εδάφη και ΜΜΕ» μετά την εκλογή του ως βουλευτής Ξάνθης και ως γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, το βράδυ του Σαββάτου 21 Νοεμβρίου …δεν τον επηρέασε ούτε ως προς το περιεχόμενο της συνέντευξης που σκοπό είχε στο «να αποκαταστήσει το κενό επικοινωνίας που υπήρξε  από τις εκλογές μέχρι σήμερα» όπως είπε, ούτε ως προς τις απαντήσεις του στις ερωτήσεις δημοσιογράφων καθώς είπε «ξεκάθαρες κουβέντες» τόσο για τις πρώτες μέρες του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία όσο και για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος. Το «κενό επικοινωνίας» αυτό το αιτιολόγησε ως εξής: «… γιατί κλήθηκα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στο ΠΑΣΟΚ από μια μεγάλη θέση ευθύνης» ενώ πρόσθεσε  ότι «αυτό το πρώτο διάστημα οι υποχρεώσεις μου ήταν αυξημένες».

Το «επιτελείο» του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ σε Ξάνθη – Αθήνα

Πρώτα όμως παρουσίασε το «επιτελείο» του με την υποσημείωση ότι οι «πόρτες των πολιτικών του γραφείων σε Ξάνθη (στον 4ο όροφο του Εμπορικού Κέντρου Cosmos) και Αθήνα θα είναι ανοιχτές: «Όταν ξεκινήσαμε, κάποιοι είπαν ότι είμαστε σαν σχολική εκδρομή. Τελικά αυτή η σχολική εκδρομή κέρδισε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Σίγουρα τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου δεν έχουμε ανάλογη εμπειρία, όμως θα υπερκαλύψουμε αυτή την έλλειψη εμπειρίας με το μεράκι και την όρεξή μας», είπε ο κ. Ξυνίδης και σύστησε στους δημοσιογράφους του συνεργάτες του: Διευθυντής του πολιτικού γραφείου έχει αναλάβει ο Γιώργος Χαλόφτης, εκπαιδευτικός από την Ξάνθη και προσωπικός φίλος του βουλευτή. Επιστημονικός συνεργάτης στην Ξάνθη είναι ο Θάνος Βαβάτσικος, πρώην στέλεχος Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και απόφοιτος της Πολυτεχνικής του Δημοκριτείου ενώ τη γραμματειακή υποστήριξη θα έχει η Κική Χαλκίδου . Η Ρούλα Κόγκιου είναι η επιστημονική συνεργάτης του βουλευτή στην Αθήνα.

Ο κ. Ξυνιδης χαρακτήρισε «σημαντική» την περίοδο αυτή για το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση καθώς καλείται να αποδείξει ότι: « …έχει την δυναμική και την διάθεση να υλοποιήσει αυτά που έχει πει στον ελληνικό λαό κι αυτό το πρόγραμμα των 100 ημερών δεν ήταν μια συνηθισμένη εξαγγελία», Προς επίρρωσιν αυτών υπενθύμισε βασικά νομοθετήματα που έχουν πάρει τον δρόμο τους: «Θα μπορούσαν να έχουν φτάσει στη Βουλή, αλλά υλοποιούμε μια ακόμη δέσμευσή μας για την δημόσια ανοιχτή διαβούλευση των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης. Αυτό το οποίο γίνεται με την ανάρτηση των νομοθετημάτων στο διαδίκτυο όπου ο κάθε πολίτης έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει, είναι το μεγαλύτερο πολιτικός κέδρος που πετύχαμε στον 1,5 μήνα διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ.», προσθέτοντας: «η δημόσια διαβούλευση όμως που είχαν υποσχεθεί παίρνει σάρκα και οστά, με τους πολίτες αλλά και του κοινωνικούς εταίρους για τη νέα διάταξη της χώρας κι αυτό είναι το μεγαλύτερο πολιτικό κέρδος που πετύχαμε μέχρι τώρα» .

«Παραλάβαμε μια  κατάσταση πλήρους  αποσύνθεσης… «κάνουμε τιτάνιο αγώνα…»

Υπογραμμίζοντας ότι αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία προκειμένου να μην υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ ο κ. Ξυνίδης αναφέρθηκε σε μια τραγική παραδοτέα κατάσταση: « Αυτό που βρήκαμε ως παραδοτέα κατάσταση είναι χειρότερο απ’ ότι περιμέναμε. Τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και διοίκησης και δομών, ήταν μια κατάσταση πλήρους αποσύνθεσης. Ο αγώνας απ’ τους υπουργούς, υφυπουργούς και όσες θέσεις έχουν πληρωθεί, είναι τιτάνιος γιατί πρέπει να στήσουν τη δομή όλου του διοικητικού μηχανισμού απ’ την αρχή. Αυτά δεν αποτελούν δικαιολογίες κι ότι απ’ την αποτελεσματικότητα θα κριθεί η κυβέρνηση κι όχι απ’ την προσπάθεια. Όλες οι μεγάλες επιλογές του καινούργιου εκλογικού νόμου, της διοικητικής μεταρρύθμισης, του ΑΣΕΠ παντού, όλα τα στοιχήματα ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη».

Στα καθ’ ημάς: «δεν ωφελεί η «βουλευτική γυμναστική»

Ως προς την επίλυση των «εκρηκτικών» όπως τα χαρακτήρισε τοπικών προβλημάτων ο κ. Ξυνίδης είπε  ότι δεν ωφελεί η «βουλευτική γυμναστική» αλλά ότι ουσιαστική παρέμβαση θα γίνει προς αυτή την κατεύθυνση όταν δομηθεί ο κρατικός μηχανισμός και αναφέρθηκε στη συνάντηση με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  την κα Μπατζελή την προηγούμενη εβδομάδα: «Δεν θα μπορέσουμε να έχουμε όλα όσα θέλουν οι αγρότες μας αλλά έχουμε μια υπόσχεση ότι θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο τόσο στην Ε.Ε. όσο και εξεύρεσης πόρων για ν’ ανακουφιστούν οι αγρότες. Εκκαθαρίζονται παλιές οφειλές και θ’ αποδοθούν στους δικαιούχους απ’ τα προηγούμενα έτη. Με την καλή συνεργασία όλων των βουλευτών του νομού και των φορέων αλλά και τους αυτοδιοικητικούς του νομού, μπορούμε να στοχεύσουμε στην προώθηση βασικών θεμάτων και να πετύχουμε την υλοποίησή τους. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βρισκόμαστε σε συνεχή συνεργασία και καταγραφή των ζητημάτων. Από μένα θα γίνει κι όπως πιστεύω θα γίνει και αφορά κι άλλους».

Τις επόμενες μέρες οι Περιφερειάρχες

Ο κ. Ξυνίδης παραδέχτηκε την καθυστέρηση στην τοποθέτηση των περιφερειαρχών και τα προβλήματα που δημιουργούνται στις ακέφαλες περιφέρειες, σημείωσε δε ότι τις επόμενες μέρες το θέμα θα λήξει: «βεβαίως θα μπορούσε να είχε λυθεί νωρίτερα όμως κάναμε μια μεγάλη επιλογή γιατί θέλαμε να δείξουμε ότι δεν θέλουμε να στελεχώσουμε το κράτος από ημέτερους και θέλαμε να δώσουμε την δυνατότητα σε όλους που έχουν τα φόντα να έχουν και μια ευκαιρία. Νομίζω ότι τόσο η επιλογή των προσώπων όσο κι η καθυστέρηση, δεν έγινε για τα μάτια του κόσμου αλλά επί της ουσίας. Η καθυστέρηση θα βοηθήσει να γίνουν με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσοχή αλλά κι ότι η επιλογή των προσώπων θα διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον», σημείωσε δε ότι  υπάρχουν και γραμματείς απ’ αυτούς που έχουν τοποθετηθεί που δεν ανήκουν στον χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Με όρους αντικειμενικότητας η διοικητική μεταρρύθμιση

 Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τη διοικητική μεταρρύθμιση ο κ. Ξυνίδης σημείωσε ότι 

οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν με βάση τον νέο αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας και ότι αυτή η μεταρρύθμιση δεν πρόκειται να γίνει ούτε με τοπικά ή προσωπικά συμφέροντα αλλά με όρους αντικειμενικότητας. Επεσήμανε δε ότι οι μελέτες που υπάρχουν είναι ήδη μια βάση και υπάρχουν συνεχείς επαφές με την ΚΕΔΚΕ και την ΕΝΑΕ ενώ σ’ ότι αφορά το οικονομικό κόστος τους εγχειρήματος ξεκαθάρισε ότι θα συνοδεύεται με την φορολογική μεταρρύθμιση και με &

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Καβάλα τη συνεδρίαση της Υπερνομαρχίας

Συνεδριάζει στην…