«Ασφυξία στην αγορά

0

Ενδεικτικά της «ασφυξίας» που επικρατεί στην αγορά και της έλλειψης ρευστότητας ως αιτιατό αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που συνεχώς βαθαίνει είναι τα στοιχεία της ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε. εταιρεία που καταγράφει στη «μαύρη» λίστα της τα στοιχεία των κακοπληρωτών των τραπεζών και έχει τον ρόλο του επίσημου «πληροφοριοδότη» των τραπεζών στις συναλλαγές τους με τους πελάτες τους.
141% αυξήθηκαν από πέρσι οι ακάλυπτες επιταγές
Υπερέβησαν το ποσό των 250 εκατ. ευρώ οι ακάλυπτες επιταγές και συναλλαγματικές στην ελληνική αγορά τον Ιανουάριο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του "Τειρεσία", τον Ιανουάριο οι ακάλυπτες επιταγές έφτασαν τις 21.360, παρουσιάζοντας σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2008 αύξηση 141,36%. Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο οι απλήρωτες επιταγές ανήλθαν σε 152,46 εκατ. ευρώ από 101,25 εκατ. ευρώ του προηγουμένου μήνα.

Αξίζει δε να τονιστεί ότι το συνολικό ποσό των ακάλυπτων επιταγών του Ιανουαρίου αντιστοιχεί στο 18% περίπου των συνολικών ακάλυπτων επιταγών του 2008.
Οι απλήρωτες συναλλαγματικές του Ιανουαρίου έφτασαν τις 13.434, αξίας 25,4 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αντίστοιχα αύξηση έναντι του Ιανουαρίου του 2008 κατά 2,56% (στον αριθμό τους), ενώ σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2008, σημειώθηκε αύξηση κατά 40,39%.
Εξετάζοντας τα τελευταία στοιχεία για τις συναλλαγματικές, διαπιστώνεται ότι ενώ κατά τους τελευταίους μήνες του 2008 υπήρχε μια επιβράδυνση στην αξία των απλήρωτων, με την έναρξη του έτους αυτή η κατάσταση άλλαξε.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Θα προσληφθούν 8 εργάτες με δίμηνη σύμβαση από το δήμο Ξάνθης

Η Δημοτική Επιχε^…