Ξυπνήστε μωρέ!

0

Νέα ανοιχτή επιστολή της «Ανανεωτικής Κίνησης», της παράταξης της αντιπολίτευσης στο Επιμελητήριο, με περιεχόμενο και πάλι να διεγείρει τη διοίκηση του οργάνου μπροστά στα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν και ταλαιπωρούν τα μέλη του ΕΒΕ και τα οποία θα πρέπει η διοίκηση να αντιμετωπίσει αμέσως αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες.
Το κείμενο της επιστολής:

«ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»
ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ
Ξυπνήστε μωρέ!!!
Δυστυχώς, αποδείξαμε ως Επιμελητήριο ότι είμαστε ΑΠΛΟΙ ΘΕΑΤΕΣ της μεγάλης οικονομικής κρίσης, αφήσαμε δε τα μέλη μας στο ΕΛΕΟΣ των επιτήδειων, που δεν είναι άλλοι από τις Τράπεζες, χωρίς να ασκήσουμε καμία πίεση, προς όφελος των επαγγελματιών, το όφελος το δικό μας.
Φωνάξαμε, γράψαμε, καταδικάσαμε, αλλά «στου κουφού την πόρτα», λέει ο δημόσοφος λαός μας, «πάρε την πόρτα και φύγε…»
Έτσι, ήρθαν άλλα Επιμελητήρια, για να δικαιώσουν των ισχυρισμών μας το δίκαιο!
Πρώτα τα Επιμελητήρια Θεσσαλονίκης που υπέβαλαν μηνύσεις εναντίον των Τραπεζών και έτσι συγκράτησαν καταστάσεις και τώρα το ΕΒΕ Αθηνών που έκανε μέχρι και συμφωνία με κεντρική τράπεζα, βάζοντας τους όρους των επιχειρηματιών μπροστά παίρνοντας το παιχνίδι επάνω τους..
Αυτό θα πει να έχεις πυγμή, αυτό θα πει να ξέρεις τον ρόλο σου…
Για ένα τέτοιο επιμελητήριο μαχητικό μιλήσαμε πριν καιρό και κάποιοι «αυτόφωτοι» αστέρες του ΕΒΕ, που προωθήθηκαν με υπουργικές πλάτες, βγήκαν μας χλευάσουν…
Ευτυχώς τους απέρριψε η ίδια η ιστορία, όπως γράφεται καθημερινά…
Λοιπόν κύριε Πρόεδρε, πόσο ακόμα θα περιμένουν τα μέλη μας;
Σας απευθύνουμε ένα «ΜΠΡΑΒΟ» για την επιστολή σας για το ΤΕΜΠΜΕ, έστω και ετεροχρονισμένα, έστω και αν όταν εμείς μιλούσαμε, εσείς νομίζατε ότι κάναμε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση…
Δικαιωθήκαμε και σε αυτό.
Αλλά θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια;
Θα περιμένουμε να έρθει ο όλεθρος και να κλαίμε τη μοίρα μας;
Γιατί δεν συγκαλείτε, εδώ και τώρα, σύσκεψη με όλα τα Επιμελητήρια της Θράκης για να δημιουργηθούν συγκεκριμένες προτάσεις προκειμένου να πιεστούν οι τράπεζες που τσέπωσαν τα 28 δις και δίνουν μόνο τα 8 στην αγορά;
Γιατί δεν δημιουργούμε ως ΕΒΕ, τμήμα νομικής κάλυψης των οικονομικά «ασθενών» συναδέλφων και μελών μας για να μη χάσουν τις επιχειρήσεις τους;
Γιατί δεν προχωρούμε σε συμφωνίες με όλες τις παραγωγικές τάξεις για να κρατήσουμε δυναμική την οικονομία μας, όσο εξαρτάται από εμάς;
Κύριε Πρόεδρε του Επιμελητηρίου δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε άλλο.
Δεν ξέρω αν εσείς έχετε πληροφόρηση για ανάκαμψη της οικονομίας σύντομα και δεν αγχώνεστε, αλλά εμείς γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες από πλειστηριασμούς μελών του ΕΒΕ, επαγγελματίες με ιστορία στην πόλη που δεν μπορούν να δουλέψουν λόγω του «ΤΕΙΡΕΣΙΑ» και δεν είναι δυνατόν να εθελοτυφλούμε, να τους αγνοούμε!
Σας καλούμε για ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ να πάρετε ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ.
Ο Δήμος Ξάνθης, όπως και άλλοι τοπικοί φορείς, δείξανε το δρόμο. Το δρόμο της διεκδίκησης.
Ο επαγγελματικός κόσμος περιμένει πολλά από εμάς που είμαστε στη διοίκηση του ΕΒΕ και πολλά περισσότερα από εσάς που ΔΙΟΙΚΕΙΤΕ τον φορέα.
Μην απογοητεύουμε τα μέλη μας.
Είμαστε γι΄ αυτούς το τελευταίο στήριγμα!
Καταλάβετε το, πριν είναι αργά για όλους μας!
Αναλάβετε τις ΕΥΘΥΝΕΣ σας και εμείς θα είμαστε συμπαραστάτες σε ότι κάνετε για το καλό του τόπου και της οικονομίας μας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
Μέλος Δ.Σ. Ε.Β.Ε. Ξάνθης
Επικεφαλής Αντιπολίτευσης
ΥΓ: Σας παραθέτω την είδηση όπως γράφθηκε σε Αθηναϊκές εφημερίδες για την Συνεργασία του ΕΒΕΑ με την Τράπεζα Πειραιώς.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»
«Πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αναλαμβάνει η Τράπεζα Πειραιώς, καθώς ο Πρόεδρος της Τράπεζας κ. Μιχάλης Σάλλας ανακοίνωσε την συνεργασία με το Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών προκειμένου να διαμορφωθούν οι όροι προγράμματος χρηματοδότησης, ύψους 1 δισ. ευρώ.
Ο κ. Σάλλας υπογράμμισε ότι, η Τράπεζα Πειραιώς, ως κατ΄ εξοχήν Τράπεζα των επιχειρήσεων του μεσαίου χώρου, εκταμίευσε 900 εκατ. δάνεια το τελευταίο τρίμηνο. Παράλληλα, έχει ικανοποιηθεί το 50% των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί μέσω του ΤΕΜΠΜΕ, ενω σύντομα ξεκινά και η χρηματοδότηση μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.
Στην έκτακτη γενική συνέλευση της Τράπεζας, οι μέτοχοι ενέκριναν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μέχρι 370 εκατ. ευρώ με την έκδοση νέων προνομιούχων μετόχων 77,5 εκατ. ευρώ με τιμή διάθεσης 4,77 ευρώ.
Ο πρόεδρος της Τράπεζας κ. Μ. Σάλλας επισήμανε ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι υγιείς, δεν διέθεταν τοξικά προϊόντα και έχουν τη δυνατότητα και το μέγεθος να στηρίξουν την οικονομία. Διαθέτουν βασικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας άνω του 8% και συνολικό δείκτη από 9,5 έως 11%.
Οι δείκτες αναμένεται να αυξηθούν μετά και την εφαρμογή του πακέτου στήριξης, το οποίο θεωρεί ως επαρκές για την ομαλή χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας. Οι μέσοι όροι των δεικτών επάρκειας των ελληνικών τραπεζών είναι καλύτεροι έναντι των αντίστοιχων ευρωπαϊκών, συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με τον κ. Σάλλα, το πακέτο θα δράσει προληπτικά έναντι των δυσκολιών που δε μπορούν να προβλεφθούν πότε θα προκύψουν και πόσες θα είναι.»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άνοιξε ο ασκός …των απολύσεων!

Επί ξηρού ακμής ο …