Κοντού …εξάψαλμος Αλληλούια!

0

Καταπέλτης ο Φίλιππος Τσαλίδης κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στον τοπικό Τύπο, τη Δευτέρα στις 5 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Z palace»!  Μύδρους εξαπέλυσε κατά όλων αυτών που θεωρεί ως υπεύθυνους για το συγκεκριμένο εκλογικό αποτέλεσμα της Ν.Δ. στο νομό, με προεξάρχοντα τον κ. Κοντό όπως άφησε να εννοηθεί.

Το «σύστημα» και ο ταγός…

Έκανε λόγο για «σύστημα», υπονοώντας ευθέως «σύστημα Κοντού», χωρίς ωστόσο να το κατονομάζει αλλά όμως να το φωτογραφίζει ως εξής: «…ένα ιδιότυπο σύστημα εξουσίας που δρα στην Ξάνθη και το οποίο αναπτύχθηκε μετά το 2004», με χαρακτηριστικά:  «… έχει πλούτο,  πολιτική δύναμη, απειλεί και εκβιάζει , εξαγοράζει συνειδήσεις» και η δράση του ήταν: «…να τοποθετεί τους δικούς του σε θέσεις με παχυλούς μισθούς, να κατασκευάζει ανύπαρκτες ειδήσεις  προκειμένου να αυτοσυντηρείται ο ταγός του συστήματος. »Ο κ. Τσαλιδης είπε χαρακτηριστικά ότι αυτό το σύστημα το αποτελούν γνωστά πρόσωπα της τοπικής μας κοινωνίας όπως επίσης είναι γνωστός και ο ταγός του συστήματος.

Η προφητική επιστολή

Ο κ. Τσαλίδης παρουσίασε μια απόρρητη επιστολή που απέστειλε  στις 7 Σεπτεμβρίου 2009 στο γραφείο του τότε πρωθυπουργού κ. Καραμανλή και στον ιδιαίτερό του γραμματέα κ. Αγγέλου όπως και στον κ. Ζαγορίτη. Σ’ αυτή την επιστολή ο κ. Τσαλίδης περιέγραφε ένα αρνητικό κλίμα που επικρατούσε  – κατά την εκτίμησή του  –  στο νομό  για τη Νέα Δημοκρατία, που αποτυπώθηκε και στις ευρωεκλογές του 2009, ένα κλίμα που έβαινε επιδεινούμενο εξαιτίας της εμπλοκής του ονόματος του κ. Κοντού στην υπόθεση Βατοπεδίου. Στην επιστολή προφήτευε «πανωλεθρία της Ν.Δ. στην Ξάνθη» αν στο ψηφοδέλτιο ήταν ο κ. Κοντός, γνωστοποιώντας την πρόθεσή του να μην είναι ο ίδιος αν είναι ο κ. Κοντός: «Δεν αιφνιδίασα κανένα ήξερε ο πρωθυπουργός…όμως έχω αρχές και αξίες και αξιοπρέπεια. Και προτίμησα να θυσιάσω την βουλευτική μου έδρα» τόνισε ο κ. Τσαλίδης, αφήνοντας επίσης να εννοηθεί ότι το εκλογικό αποτέλεσμα με την διαφορά του 32% με το ΠΑΣΟΚ  και το 13% των ασταύρωτων ψηφοδελτίων στη Ν.Δ. μιλούν από μόνα τους…

«Πίεση από Αθήνα» για να μην μιλήσει πριν τις εκλογές

Είπε ότι έδωσε το δικό του αγώνα υπέρ του κόμματος στις εκλογές και δεν παρενέβη στην επιλογή των ψηφοφόρων κατ’ ουδένα τρόπο.  Επίσης ο κ. Τσαλίδης σημείωσε ότι «πιέστηκε από την Αθήνα» να μη δώσει τη επίμαχη συνέντευξη που είχε προαναγγείλει πριν τις εκλογές ενώ αναφορικά με το συγκεκριμένο χρόνο (χθες ) που την παραχώρησε επ’ ουδενί δεν δέχτηκε ότι ταυτίζεται με τις εσωκομματικές διαδικασίες εκλογής του νέου αρχηγού της παράταξης. Αναφορικά δε με την συμπόρευσή με τον κ. Κοντό στη στήριξη της κας Μπακογιάννη,  ο κ. Τσαλίδης σημείωσε ότι αυτό δεν έχει να κάνει με τίποτε άλλο παρά μόνο με την πεποίθηση του για το ποιος είναι ικανότερος για αρχηγός που θα συνενώσει το κόμμα και θα του προσδώσει δυναμική εξουσίας.

Τσαλίδης: «Είμαι πολιτικά παρών» 

Τέλος και εν αναμονή της αντικατάστασής του από τη γραμματεία έρευνας και τεχνολογίας υπεραμύνθηκε το έργο του, αναφέρθηκε στο ερευνητικό κέντρο Θράκης και στην αναμόρφωση του  εθνικού ερευνητικού συστήματος με τη σχετική νομολογία που όμως δεν ψηφίστηκε λόγω πρόωρων εκλογών και δήλωσε πολιτικά παρών χωρίς όμως να αποκαλύψει τα μελλοντικά του σχέδια.

\

Μαριάννα Ξανθοπούλου

marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η σειρά της Ανδρέου Δημητρίου ν’ αναπλαστεί

Το είπε και το έκα&#…