Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Καλαϊτζής – Ανταμπούφης – Φανουράκης το νέο προεδρείο

Καλαϊτζής – Ανταμπούφης – Φανουράκης το νέο προεδρείο

0

Χαρακτήρα πανηγυρικό ως είθισται για την πρώτη τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης της νέας χρονιάς και παράλληλα εκλογικό αφού με εκλογική διαδικασία ορίστηκε το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου για την περίοδο 2009 – 2010 καθώς και τα μέλη της δημαρχιακής επιτροπής. Όλα κύλησαν και εξελίχθηκαν κατά τα αναμενόμενα αναφορικά με την εκλογική διαδικασία, όμως δύο ήταν οι «εκπλήξεις» που μπορούν να εκληφθούν ως πολιτικής σημασίας που ενδεχομένως τα αποτελέσματα τους θα φανούν εν καιρώ: Η πρόταση Πούλιου για Ανταμπούφη Αντιπρόεδρο και η πρόταση Τριμίντζιου για Μπαντάκ στη Δημαρχιακή!
Κοπή της πίτας
Την πίτα του Δημοτικού συμβουλίου έκοψε και μοίρασε ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Στυλιανίδης αφού προηγουμένως ευχήθηκε «Καλή και γόνιμη χρονιά» όπως επίσης και ευχές για ειρήνη αναφερόμενος στον πόλεμο της Γάζας! Τυχερός της χρονιάς αναδείχθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ κ. Μανώλης Τσέπελης, ο οποίος και πήρε ως …μποναμά ένα κομπολόι. Όμως και για τα ΜΜΕ έκοψε πίτα ο κ. Δήμαρχος και τυχερό μέσο αναδείχθηκε το κανάλι 6!
Παραίτηση Μπαντάκ
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με μια βαρυσήμαντη ανακοίνωση του κ. Μπαντάκ σύμφωνα με την οποία παραιτείται από επικεφαλής της δημοτικής παράταξης που εκπροσωπούσε επικαλούμενος ως λόγο να δοθεί η ευκαιρία και στον κ. Μαλκότς!
Εκλογή προεδρείου
Μία ήταν η υποψηφιότητα προέδρου από την πλειοψηφούσα παράταξη, αυτή του κ. Θεολόγη Καλαϊτζή η οποία και ψηφίστηκε με φανερή ψηφοφορία χωρίς καμιά απώλεια από τους συμβούλους της συμπολίτευσης και τον κ. Ανταμπούφη ενώ οι σύμβουλοι της Δημοτικής παράταξη του κ. Πούλιου και του κ. Μαλκότς ψήφισαν λευκό. Ο κ. Πούλιος διευκρίνισε ότι αυτή η ενέργεια δεν στρέφεται εναντίον προσώπων αλλά αποτελεί μια πολιτική στάση απέναντι στις επιλογές της πλειοψηφίας
Την υποψηφιότητα Ανταμπούφη για αντιπρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου πρότεινε ο κ. Πούλιος και στήριξε σύσσωμη η αντιπολίτευση καθώς και 11 δημοτικοί σύμβουλοι από τη συμπολίτευση και εκλέχθηκε πανηγυρικά με 21 ψήφους υπέρ και 3 λευκά.
Γραμματέας του Δημοτικού συμβουλίου εκλέχτηκε με 14 ψήφους της συμπολίτευσης (3 απόντες), εκ νέου ο κ. Μανώλης Φανουράκης ενώ η αντιπολίτευση ψήφισε λευκό.
Παρέμβαση Τριμίντζιου υπέρ Μπαντάκ
Χάλασε το εορταστικό κλίμα η παρέμβαση του κ. Τριμίντζιου προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κ. Πούλιου όταν κατά την εκλογή 2 υποψηφίων τακτικών μελών για την Δημαρχιακή επιτροπή από τους δημοτικούς συμβούλους των επιλαχόντων συνδυασμών πρότεινε αντί του κ. Πούλιου – Καλογερή που πρότεινε η μείζονα αντιπολίτευση να συμμετέχει και η ελάσσονα με τον κ. Μπαντάκ. Το αιτιολογικό επιχείρημα του κ. Τριμίντζιου ήταν ότι ο κ. Μπαντάκ έχει ρηξικέλευθες ιδέες και θα’ ναι καλό να ακούγονται! Ο κ. Πούλιος όμως είχε διαφορετική εκτίμηση περί της σκοπιμότητας της πρότασης αφήνοντας υπόνοιες ότι ο κ. Τριμίντζιος κάνει άνοιγμα σε συμβούλους της μειονότητας προκειμένου να αποκομίσει ίδιον και δη ψηφοθηρικό όφελος!
Τελικά εξελέγη με 10 ψήφους ο κ. Πούλιος και 8 ο κ. Καλογερής αφού Μπαντάκ – Μαλκότς δεν ψήφισαν τον κ., Καλογερή.
Τελικά στην δημαρχιακή επιτροπή κατόπιν εκλογής συμμετέχουν από την συμπολίτευση οι κύριοι Αγκόρτσας, Φωτιάδης, Μούρκας, Φιλίππου και από την αντιπολίτευση οι κύριοι Πούλιος και Καλογερής
Αναφορικά με την εκλογή των αναπληρωματικών μελών από την αντιπολίτευση εκλέχτηκαν με τρίτη ψηφοφορία οι κύριοι Ξυνίδης – Μελισσόπουλος και συμμετέχουν ως αναπληρωματικοί στη Δημαρχιακή επιτροπή μαζί με τους κυρίους Θεοδωρίδη – Τσέπελη – Παπασταματίου που εκλέχτηκαν από την συμπολίτευση.
Η τακτική συνεδρίαση έκλεισε με τις ευχές στους εκλεγέντες από τον δήμαρχος αλλά και την υπόσχεση του προέδρου κ. Καλαϊτζή για δικαιοσύνη στην άσκηση των καθηκόντων του.
Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι η επόμενη συνεδρίαση θa πραγματοποιηθεί στις 10 Ιανουαρίου με τρέχοντα θέματα.
Μαριάννα Ξανθοπούλου
Marianaxan @yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Και τώρα …δουλειά στην ΕΑΠΑΞ

Με την υπογραφή τ …