Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Ηλεκτρονικές υπηρεσίες και Τσιμισκή τα κύρια θέματα

Ηλεκτρονικές υπηρεσίες και Τσιμισκή τα κύρια θέματα

0

Τέσσερα ήταν τα βασικότερα θέματα της συνεδρίασης της Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου Ξάνθης, η οποία έγινε την Τρίτη 21 Ιουλίου 2009, στις 14:00’, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Ξάνθης.

Το πρώτο και πιο ενδιαφέρον, όπως αποδείχτηκε, θέμα της συνεδρίασης αφορούσε την διενέργεια δημοπρασίας από την πλευρά του Δήμου Ξάνθης για την απόκτηση σαράντα φορητών συσκευών και ασυρμάτων ευρυζωνικών δικτύων γα την ανάπτυξη ηλεκτρονικών υπηρεσιών, κάτι που σημαίνει ουσιαστικά αντίστοιχο αριθμό συσκευών οι οποίες θα βρίσκονται σε onlineσύνδεση με τις υπηρεσίες του Δήμου Ξάνθης και θα μοιραστούν ως εξής:

– δέκα συσκευές στην Δημοτική Αστυνομία, ώστε να γίνεται άμεση καταχώρηση των παραβάσεων και να αποτρέπεται οριστικά η όποια δυνατότητα διαγραφής μίας κλήσης,

– δέκα ακόμη συσκευές σε Τεχνική Υπηρεσία και Πολεοδομία του Δήμου, και

– είκοσι συσκευές διαθέσιμες για τουριστική περιήγηση στην πόλη, με παροχή ιστορικών και άλλων πληροφοριών στους επισκέπτες οι οποίοι θα μπορέσουν να τις χρησιμοποιήσουν, με έμφαση βέβαια σε μεγάλες και οργανωμένες ομάδες επισκεπτών.

Ένα ακόμη θέμα που τέθηκε ήταν αυτό της έγκρισης από την Δημαρχιακή Επιτροπή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σε ανεγειρόμενη οικοδομή, επί της οδού Πλάτωνος, η οποία κατά σύμπτωση, ήταν στην επαγγελματική δραστηριότητα του προέδρου της Δημαρχιακής, κ. Στάμου Τριμίντζιου… Για το θέμα πάντως διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ένα πρακτικό πρόβλημα με την έγκριση αυτών των παρεμβάσεων από πολλές δημοτικές υπηρεσίες και συμβούλια, ώστε μέχρι να πάρει η ρύθμιση την τελική της έγκριση να μην υφίσταται πλέον ανάγκη για ρύθμιση διότι το έργο έχει ήδη τελειώσει…

Περί… έργων ο λόγος και στο επόμενο θέμα και πιο συγκεκριμένα για την ανακατασκευή του πλακόστρωτου στην οδό ΙΧ Μεραρχίας, η οποία επίσης ετοιμάζεται προς ανάπλαση.

Τέλος, ανακοινώθηκαν και οι οριστικές ρυθμίσεις για την οδό Τσιμισκή, η οποία ήδη πλέον βρίσκεται σε προετοιμασία να δεχθεί σημαντικό κυκλοφοριακό φόρτο, ιδιαίτερα μετά το τέλος των έργων της ενοποίησης των πλατειών. Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται η δημιουργία δύο μόνο θέσεων φορτοεκφόρτωσης επί της οδού, με παράλληλη αύξηση του πλάτους του πεζοδρομίου, ώστε με το τέλος των έργων ανακατασκευής των συγκεκριμένων πεζοδρομίων, να παραδοθεί ως οδός διπλής κυκλοφορίας, χωρίς όμως καμία δυνατότητα για στάθμευση, όπως άλλωστε συμβαίνει και στην οδό Βασ. Κωνσταντίνου.

Τα υπόλοιπα έξι θέματα είχαν καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα και υπερψηφίστηκαν επίσης.

Γιώργος Συληγαρδάκης

syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Θα προσληφθούν 8 εργάτες με δίμηνη σύμβαση από το δήμο Ξάνθης

Η Δημοτική Επιχε^…